ORDRE EDC/297/2004, de 28 de juliol, per la qual es convoca concurs públic per a la concessió de subvencions als centres docents privats per al nivell d'educació infantil.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Educacio
Rango de LeyOrdre

ORDRE

EDC/297/2004, de 28 de juliol, per la qual es convoca concurs públic per a la concessió de subvencions als centres docents privats per al nivell d'educació infantil.

En el curs 1990-1991 es va iniciar l'acció d'ajut econòmic per al funcionament de les unitats de segon cicle d'educació infantil dels centres concertats d'educació general bàsica. Des d'aleshores el Departament d'Educació ha anat convocant concurs públic per a la concessió de subvencions als centres docents privats en el segon cicle d'educació infantil (3-6 anys).

No obstant això, atès que en el curs escolar 2004-2005 s'inicia la concertació del primer curs d'educació infantil (P3), i que per tant ja es finança el funcionament d'aquest nivell educatiu, només cal convocar concurs públic per a la concessió de les subvencions de segon i tercer curs d'educació infantil (P4 i P5). En conseqüència, es deixen sense efecte les subvencions de primer curs d'educació infantil (P3) que els centres docents tenien atorgades amb caràcter recurrent d'acord amb convocatòries anteriors.

A més, l'Acord de Govern de 3 de febrer de 2004, per a la concertació de l'ensenyament infantil, preveu que la concertació de les unitats de segon i tercer curs d'educació infantil (P4 iP5) es durà a terme de manera progressiva al llarg dels següents cursos acadèmics, amb la qual cosa les subvencions que en virtut d'aquesta convocatòria es concedeixin per als ensenyaments de segon curs d'educació infantil (P4) no tindran caràcter recurrent.

D'acord amb el que disposa el capítol IX del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i a proposta de la Direcció General de Centres Docents,

Ordeno:

Article 1

Convocar concurs públic per a la concessió de subvencions destinades a finançar el cost de les places escolars del segon i tercer curs del nivell d'educació infantil (P4 i P5) en els centres docents privats per al curs 2004-2005. Aquest concurs es regirà per les bases que consten a l'annex 1 d'aquesta Ordre.

Article 2

Aquestes subvencions s'atorguen per un import de 17.412,00 euros per cada unitat de segon curs d'educació infantil (P4), distribuït en pagaments mensuals de 1.451,00 euros, iper un import de 10.980,00 euros per cada unitat de tercer curs d'educació infantil (P5), distribuït en pagaments mensuals de 915,00 euros.

Aquests imports aniran a càrrec de l'aplicació pressupostària EN04 D/480130800/4222 del pressupost de la Generalitat de Catalunya i per un import màxim de 21.689.340,00 euros. La despesa corresponent a l'any 2004 és de 5.193.540,00 euros i la resta de l'import, que correspon al període gener/agost de l'any 2005 és de 16.495.800,00 euros, el qual queda condicionat a l'aprovació dels pressupostos de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2005.

Article 3

Els titulars dels centres interessats a acollir-se a aquest règim de subvencions podran presentar les seves sol·licituds als corresponents serveis territorials del Departament d'Educació des de l'endemà de la publicació d'aquesta Ordre al DOGC fins al 20 de setembre de 2004, utilitzant el model de sol·licitud que es lliurarà en els serveis indicats o bé a l'adreça electrònica http://www.gencat.es/ense.

Si la sol·licitud no reuneix els requisits establerts, es requerirà l'interessat perquè en el termini de deu dies esmeni la falta i adjunti, si escau, els documents preceptius amb la indicació que de no fer-ho es considerarà que desisteix dela seva petició.

Article 4

Atès que en el curs escolar 2004-2005 s'inicia la concertació del primer curs d'educació infantil (P3), es deixen sense efecte les subvencions de primer curs d'educació infantil (P3) que els centres docents tenien atorgades amb caràcter recurrent en virtut de convocatòries anteriors.

Atès el caràcter recurrent de les subvencions de segon i tercer curs d'educació infantil (P4 i P5) concedides per la Resolució ENS/60/2004, de 16 de gener, els centres subvencionats nohan de tornar a sol·licitar la subvenció si no volen cap modificació. No obstant això, l'Administració revisarà d'ofici el compliment dels requisits i les condicions, i podrà modificar les unitats subvencionades en el moment de la resolució d'aquesta convocatòria.

Article 5

El director general de Centres Docents elevarà la corresponent proposta de resolució de la convocatòria a la consellera d'Educació, la qual emetrà resolució abans del dia 31 de desembre de 2004. Un cop transcorregut aquest termini, si no ha recaigut cap resolució expressa, s'entén que la sol·licitud és desestimada.

La resolució de la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR