DECRET 421/2011, de 27 de desembre, de supressió de la Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya a l'Argentina.

Fecha de Entrada en Vigor 1 de Enero de 2012
SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

DECRET

421/2011, de 27 de desembre, de supressió de la Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya a l'Argentina.

El Decret 9/2009, de 27 de gener, va crear la Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya a l'Argentina, amb les competències, funcions i estructura que estableix el Decret 42/2008, de 4 de març, de coordinació executiva de l'acció exterior del Govern de la Generalitat.

L'article 50 del Decret 325/2011, de 26 d'abril, de reestructuració del Departament de la Presidència, assigna a les delegacions del Govern de la Generalitat a l'exterior, entre d'altres, la funció de donar suport a entitats i empreses catalanes a l'àmbit territorial de la delegació.

La disposició addicional novena de la Llei 7/2011, de 27 de juliol, de mesures fiscals i financeres, estableix que el Govern ha d'aprovar un pla de reestructuració de l'estructura d'oficines d'acció exterior de la Generalitat amb una nova orientació que prioritzi el suport a les necessitats integrals d'internacionalització de l'economia i l'empresa catalanes, sens perjudici de la necessària promoció de Catalunya al món, així com garantir-ne el màxim nivell d'eficiència.

Aquest pla general de reestructuració podrà preveure actuacions que afectin l'existència, l'estructura o les funcions de les oficines a l'exterior, amb l'objectiu de trobar el marc més eficient per al seu funcionament. Actualment, la xarxa d'oficines de la Generalitat a l'exterior està formada, per una banda, per les delegacions del Govern de la Generalitat a l'exterior, que depenen de la Secretaria d'Afers Exteriors del Departament de la Presidència, i, per una altra banda, per les oficines sectorials, adscrites al departament corresponent per raó de la matèria.

Atès l'actual context d'austeritat pressupostària i de contenció de la despesa pública, així com de priorització de l'impuls econòmic i empresarial del país, el Govern ha acordat iniciar les seves actuacions en aquest camp amb les delegacions del Govern de la Generalitat a l'exterior, concretament amb la supressió de la Delegació del Govern a l'Argentina.

Aquesta Delegació compta actualment amb una estructura mínima ja que no disposa de personal propi a excepció del delegat. Així mateix, comparteix espai i infraestructures amb l'oficina a Buenos Aires de l'Agència de Suport a l'Empresa Catalana (ACC1Ó). És per això que la seva supressió és la més adequada per evitar, en tot el que sigui possible, l'afectació de les inversions...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR