ORDRE PRE/185/2011, de 19 de juliol, de creació, modificació i supressió de fitxers que contenen dades de caràcter personal en l'àmbit de l'Entitat Autònoma del Diari Oficial i de Publicacions de la Generalitat de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyOrdre

ORDRE

PRE/185/2011, de 19 de juliol, de creació, modificació i supressió de fitxers que contenen dades de caràcter personal en l'àmbit de l'Entitat Autònoma del Diari Oficial i de Publicacions de la Generalitat de Catalunya.

L'article 20 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, estableix que la creació, modificació o supressió de fitxers de les administracions públiques només pot fer-se mitjançant una disposició general publicada al BOE o al diari oficial que correspongui.

La disposició final tercera de la Llei 32/2010, de l'1 d'octubre, de l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades, habilita els consellers o conselleres de la Generalitat, dins l'àmbit de les competències respectives, per a la creació, modificació i supressió, mitjançant una ordre, dels fitxers dels ens públics vinculats o que en depenguin.

De resultes dels profunds canvis tecnològics que han suposat la Llei 11/2007, de 22 de juny, d'accés electrònic dels ciutadans als serveis públics; la Llei 29/2010, de 3 d'agost, de l'ús dels mitjans electrònics al sector públic de Catalunya, i el Decret 56/2009, de 7 d'abril, per a l'impuls i el desenvolupament dels mitjans electrònics a l'Administració de la Generalitat, es planteja la conveniència de crear, modificar i suprimir determinats fitxers que contenen dades de caràcter personal en l'àmbit de l'Entitat Autònoma del Diari Oficial i de Publicacions (EADOP).

D'altra banda, l'adaptació de l'EADOP a les previsions de la Llei 2/2007, de 5 de juny, del Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya ; del Decret 139/2009, de 8 de setembre, de reestructuració de l'Entitat Autònoma el Diari Oficial i de Publicacions de la Generalitat de Catalunya, i del Decret 129/2010, de 21 de setembre, pel qual s'aprova el Reglament del Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, ha comportat canvis funcionals els quals requereixen el tractament de noves dades de caràcter personal i l'adequació dels tractaments ja existents.

Per tot això, es fa necessària la creació del fitxer Gestió d'ordres d'inserció de documents en el DOGC, que inclourà les dades contingudes en el fitxer Contractació d'anuncis, que va ser creat per l'Ordre PRE/546/2006, de 13 de novembre, per la qual es regulen fitxers que contenen dades de caràcter personal en l'àmbit del Departament de la Presidència. D'aquesta manera, se suprimeix el darrer fitxer esmentat.

Així mateix, es considera convenient adequar el contingut del fitxer anomenat Directori de Trameses als nous serveis que ofereix l'EADOP, tenint en compte tant el tractament de les noves dades de caràcter personal necessàries per als nous procediments, com les previsions del Reial decret 1720/2007, de 21 de desembre, pel qual s'aprova el Reglament de desenvolupament de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre. El fitxer esmentat va ser creat mitjançant el Decret 303/1994, de 16 de novembre, pel qual es regulen els fitxers automatitzats que contenen dades de caràcter personal gestionats pel Departament de la Presidència, i modificat posteriorment pel Decret 223/1998, de 30 de juliol, pel qual s'actualitzen els fitxers automatitzats que contenen dades de caràcter personal gestionats pel Departament de la Presidència i per l'Ordre PRE/546/2006, de 13 de novembre, ja esmentada.

Finalment, la millora en la gestió de la seguretat en les llibreries de la Generalitat comporta la implantació d'un sistema de càmeres de videovigilància. Tenint en compte les previsions de la Instrucció 1/2009, de 10 de febrer, sobre el tractament de dades de caràcter personal mitjançant càmeres de videovigilància, es crea el fitxer anomenat Videovigilància.

En conseqüència, en ús de les facultats que m'atorga l'article 39.3 de la Llei 13/2008, de 5 de novembre, de la presidència de la Generalitat i del Govern, i tenint en compte el que estableix la disposició final tercera de la Llei 32/2010, de l'1 d'octubre, de l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades, amb l'informe de l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades, i d'acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora,

Ordeno:

Article 1

Objecte de l'Ordre

Aquesta Ordre té per objecte crear, modificar i suprimir els fitxers de dades de caràcter personal en l'àmbit de l'Entitat Autònoma del Diari Oficial i de Publicacions (EADOP) que es descriuen als annexos 1, 2 i 3 d'aquesta Ordre, de conformitat amb el que disposa la Llei orgànica 15/1999, de 13...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR