ORDRE PTO/418/2002, de 18 de desembre, per la qual s'estableixen les tarifes aplicables als serveis discrecionals de transport de viatgers fets amb vehicles de fins a nou places.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Politica Territorial i Obres Publiques
Rango de LeyOrdre

ORDRE PTO/418/2002, de 18 de desembre, per la qual s'estableixen les tarifes aplicables als serveis discrecionals de transport de viatgers fets amb vehicles de fins a nou places.

L'increment que han experimentat els costos d'explotació dels serveis públics discrecionals de transport de viatgers amb vehicles de fins a nou places d'ençà del darrer augment de tarifes que autoritza l'Ordre del Departament de Política Territorial i Obres Públiques de 28 de novembre de 2001 determina la necessitat de revisar les tarifes aplicables en aquests serveis amb la finalitat d'actualitzar-les, d'acord amb l'evolució dels costos d'explotació.

En aquest sentit, també escau actualitzar el suplement nocturn i el mínim de percepció existent per als serveis fets en recorreguts curts de caràcter interurbà prestats entre localitats situades a la rodalia de grans poblacions, ateses les característiques especials de l'explotació d'aquests serveis. D'altra banda, es mantenen les condicions per a la incorporació de les tarifes en els comptadors taxímetres i els paràmetres corresponents.

Per tot això, vista la Llei 12/1987, de 28 de maig, i el seu Reglament, aprovat pel Decret 319/1990, de 21 de desembre, i escoltades les associacions representatives del sector,

Ordeno:

Article 1

1.1 Els serveis públics discrecionals de transport de viatgers de caràcter interurbà fets amb vehicles de fins a nou places amb un recorregut íntegrament comprès dins el territori de Catalunya s'han d'efectuar d'acord amb les tarifes següents, inclosos els impostos:

Preu per quilòmetre recorregut o fracció: 0,45 euros.

Preu per hora d'espera: 12,20 euros.

Preu per fracció cada 15 minuts: 3,05 euros.

Mínim de percepció: 4,15 euros.

Els mínims de percepció no són acumulables a recorreguts als quals s'hagi aplicat la tarifa ordinària per quilòmetre recorregut.

1.2 En els serveis que es desenvolupin en horari nocturn, entenent com a tal el comprès entre les 22 hores i les 7 hores, o en dissabtes i festius, s'aplicarà un suplement de 2,60 euros.

Article 2

2.1 Els vehicles que disposin de comptador taxímetre han d'incorporar al mòdul corresponent les tarifes i els suplements que fixa l'article 1 de conformitat amb els paràmetres següents:

Valor del salt: 0,05 euros.

Metres per salt: 59,52 m (inclou el retorn).

Segons per salt: 15,28 s.

Franquícia o baixada de bandera: 4,00 euros.

Metres del...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR