ORDRE IUE/457/2008, de 27 d'octubre, per la qual es convoquen beques de col·laboració per al 2009 per dur a terme estudis relacionats amb els diferents àmbits d'actuació del Departament d'Innovació, Universitats i Empresa i tasques d'assistència i suport a les activitats departamentals.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Innovacio, Universitats i Empresa
Rango de LeyOrdre

ORDRE

IUE/457/2008, de 27 d'octubre, per la qual es convoquen beques de col·laboració per al 2009 per dur a terme estudis relacionats amb els diferents àmbits d'actuació del Departament d'Innovació, Universitats i Empresa i tasques d'assistència i suport a les activitats departamentals.

El Departament d'Innovació, Universitats i Empresa és conscient de la necessitat d'afavorir la formació pràctica de les persones que estudien a les universitats o que acaben d'obtenir la diplomatura o llicenciatura. És per aquest motiu, i amb l'objectiu de facilitar-los la incorporació al mercat de treball com a professionals qualificats, que s'ha creat un programa pel qual s'atorguen beques de col·laboració per dur a terme estudis relacionats amb els àmbits d'actuació del Departament d'Innovació, Universitats i Empresa.

És en aquest sentit que, novament, el Departament d'Innovació, Universitats i Empresa vol oferir a aquest col·lectiu l'experiència pràctica en el si de l'Administració com a complement a la formació acadèmica i com a experiència enriquidora per a un futur exercici professional.

En aquesta segona Ordre d'enguany es convoquen les 16 beques de col·laboració que van quedar desertes a l'Ordre IUE/11/2008, de 8 de gener, segons la Resolució de 13 de maig de 2008 i 3 d'addicionals. Les persones destinatàries d'aquestes 19 beques són les que especifica la base 4 de l'annex 1 d'aquesta Ordre, d'acord amb els perfils que es descriuen a l'annex 2.

Per tot això, i d'acord amb el que preveu el capítol IX del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre,

Ordeno:

Article 1

Obrir una convocatòria pública per adjudicar 19 beques de col·laboració per dur a terme estudis relacionats amb els diferents àmbits d'actuació del Departament d'Innovació, Universitats i Empresa i tasques d'assistència i suport a les activitats departamentals.

Article 2

Aprovar les bases que han de regir aquesta convocatòria, les quals consten a l'annex 1 d'aquesta Ordre.

Article 3

La despesa derivada del lliurament de les beques per a l'anualitat de 2009 és d'un import màxim de 204.000 euros, amb càrrec a la partida IU01D/480000100/1210 del pressupost de l'any 2009. La concessió de les beques quedarà sotmesa a la condició suspensiva d'existència de crèdit adequat i suficient per finançar les obligacions derivades de les beques en l'exercici pressupostari corresponent.

Disposició final

Contra aquesta Ordre, que exhaureix la via administrativa, les persones interessades poden interposar un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en el termini de dos mesos a comptar a partir de l'endemà de la publicació al DOGC, de conformitat amb el que preveu l'article 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contencioso-administrativa.

Així mateix, poden interposar potestativament un recurs de reposició, previ al recurs contenciós administratiu, davant l'òrgan que va dictar l'acte, en el termini d'un mes a comptar a partir de l'endemà de la publicació al DOGC, segons el que disposen els articles 116 i 117 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, o qualsevol altre recurs que considerin convenient per defensar els seus interessos.

Barcelona, 27 d'octubre de 2008

Josep Huguet i Biosca

Conseller d'Innovació, Universitats i Empresa

Annex 1

Bases

.1 Règim jurídic

El règim jurídic aplicable a aquestes beques és el que preveuen el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, i la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

.2 Objecte

L'objecte d'aquesta convocatòria és concedir 19 beques de col·laboració per dur a terme estudis i treballs relacionats amb els diferents camps d'actuació del Departament d'Innovació, Universitats i Empresa, tant en l'àmbit econòmic .qüestions relacionades amb la macroeconomia, l'empresa, la competitivitat., com en l'àmbit del comerç, el turisme, les universitats i la recerca, i per dur a terme tasques d'assistència i suport al conjunt d'activitats departamentals.

.3 Finalitat

Les beques de col·laboració tenen com a finalitat millorar la formació teoricopràctica i la preparació professional de les persones seleccionades, mitjançant el desenvolupament d'estudis relacionats amb els diferents àmbits d'actuació del Departament d'Innovació, Universitats i Empresa i la realització de tasques d'assistència i suport a les activitats que s'hi duen a terme, sota la tutoria de la persona del Departament que es designi a aquest efecte.

.4 Destinataris

4.1 Poden sol·licitar aquestes beques de col·laboració les persones que tinguin menys de trenta anys quan es tanqui el termini de presentació de sol·licituds, que tinguin un expedient acadèmic de la titulació per la qual opten a la beca amb una nota mitjana ponderada mínima de 1,80, i que tinguin el perfil per ser adjudicatàries d'alguna de les beques que es descriuen a l'annex 2 d'aquesta Ordre, d'acord amb les condicions següents:

  1. Estudiants de diplomatura o llicenciatura.

    En el cas d'estudiants/antes de diplomatura o llicenciatura, han d'haver superat, quan es tanqui el termini de presentació de sol·licituds, el 85% dels crèdits de les titulacions esmentades, la qual cosa han d'acreditar mitjançant el certificat de l'expedient acadèmic o una còpia de l'expedient acadèmic validada per la universitat corresponent.

  2. Diplomats/ades i llicenciats/ades recents.

    En el cas dels diplomats/ades i llicenciats/ades, han d'haver assolit el 100% dels...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR