DECRET 373/2000, de 21 de novembre, pel qual es crea la Taula de foment i modernització agrària i rural i se'n regulen la composició i les funcions.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyDecret

373/2000, de 21 de novembre, pel qual es crea la Taula de foment i modernització agrària i rural i se’n regulen la composició i les funcions.

La Taula de foment i modernització agrària i rural va ser regulada pel Decret 190/1994, de 26 de juliol, en el marc de la normativa aplicable a les taules sectorials del Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca.

El Decret 166/1996, de 23 de maig, va suprimir aquesta Taula de l’àmbit d’aplicació de la normativa de les taules sectorials del Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca i mitjançant el Decret 167/1996, de 23 de maig, es va establir la regulació específica de la Taula de foment i modernització agrària i rural.

El Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca amb el Decret 167/1996, de 23 de maig, refermava la seva voluntat de mantenir, adaptar i reforçar la Taula de foment i modernització agrària i rural com a fòrum d’interlocució amb les organitzacions professionals agràries més representatives, d’acord amb el que estableix la Llei 17/1993, de 28 de desembre, de cambres agràries, i amb la Federació de cooperatives agràries de Catalunya com a representant del món cooperatiu, d’acord amb el que disposa el Decret legislatiu 1/1992, de 10 de febrer, que aprova el Text refós de la Llei de cooperatives de Catalunya, per tal d’analitzar i debatre tots aquells temes de caire horitzontal que afecten el sector agrari de Catalunya.

Aquest Decret va ser impugnat davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que ha resolt declarar la nul·litat del Decret 167/1996, de 23 de maig, atesos els defectes de forma en el tràmit procedimental de la seva elaboració.

Davant el pronunciament de l’Alt Tribunal de Catalunya, aquesta Administració procedeix a donar-ne compliment, aprofitant aquesta regulació per renovar el consens assolit amb les organitzacions professionals agràries més representatives, que van inspirar la creació d’aquest òrgan de consulta i per introduir aquelles adaptacions que l’experiència en el funcionament d’aquesta Taula han demostrat durant els darrers anys.

D’acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora;

A proposta del conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca i d’acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Es crea la Taula de foment i modernització agrària i rural com a organisme interlocutor del...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR