RESOLUCIÓ EMO/561/2014, de 28 de febrer, per la qual s'aproven les bases reguladores de la línia d'ajuts als agents tecnològics de la Xarxa Tecnològica de Catalunya, TECNIO, per a la mobilitat de personal investigador vinculat a aquesta xarxa per desenvolupar projectes de recerca aplicada orientats a la transferència tecnològica (Programa TECNIOSPRING), i s'obre la primera convocatòria per a l'any 2014.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'EMPRESA I OCUPACIÓ
Rango de LeyResolució

L’Agència per a la Competitivitat de l’Empresa (en endavant ACCIÓ), és una entitat adscrita al Departament d’Empresa i Ocupació, especialitzada en el foment de la innovació i la internacionalització. Els objectius d'ACCIÓ són incrementar la productivitat de l'empresa catalana i l'eficiència de la innovació, la tecnologia i el talent, augmentar el nombre d'empreses a l'exterior i millorar el posicionament dels productes i dels serveis de Catalunya als mercats internacionals, i impulsar inversions a Catalunya que generin riquesa i desenvolupament econòmic i social, així com una ocupació de qualitat.

TECNIO, que aglutina els principals centres i agents de transferència tecnològica de Catalunya (en endavant CENTRES TECNIO), és la marca creada per ACCIÓ i té dues missions fonamentals. Per una banda, consolidar i potenciar el model de transferència tecnològica per generar un mercat tecnològic català que aporti competitivitat a l'empresa. Per l'altra, dotar de tecnologia a les empreses per aportar valor afegit als seus projectes i esdevenir un trampolí de projecció exterior per a totes elles.

En aquest sentit, els agents tecnològics esmentats han de realitzar una recerca aplicada prèvia a la demanda efectiva per part de les empreses, així com un esforç permanent de millora i adaptació dels seus serveis. Això els permetrà anticipar-se a la demanda del mercat i generar coneixement propi com a resultat del treball conjunt d’universitats, empreses i administracions. Així mateix, per tal d'aconseguir la consolidació de l'estructura catalana de transferència tecnològica com a xarxa de proveïdors de referència de recerca aplicada, els agents tecnològics han de potenciar la seva especialització professional i la seva dimensió internacional, dotant d’experiència en recerca internacional als seus equips, així com incorporant talent d’altres països.

Coincidint per una banda amb l’objectiu de la Unió Europea d’incrementar la mobilitat de personal investigador; coincidint també amb els objectius de la Generalitat de Catalunya, en el marc del Pacte Nacional per a la Recerca i la Innovació (PNRI) de (a) reclutar, recuperar i retenir més i millor talent científic i innovador en el sistema de recerca i innovació i promoure'n la mobilitat (b) reforçar la capacitat de Catalunya d’incidir internacionalment en la recerca i la innovació i (c) establir aliances i plataformes internacionals estratègiques de recerca i d’innovació per Catalunya, i considerant que el foment de la mobilitat del personal investigador és un factor clau per consolidar la dimensió internacional de l’activitat de transferència de tecnologia a Catalunya, el programa de mobilitat per a personal investigador anomenat TECNIOSPRING, creat per ACCIÓ, es focalitza en la recerca aplicada i la transferència de tecnologia i està vinculat a la Xarxa Tecnològica de Catalunya, TECNIO (en endavant Xarxa TECNIO).

Aquest programa permetrà entre d’altres: atreure talent investigador d’alt nivell a Catalunya i als centres TECNIO en particular, potenciar la carrera dels nostres investigadors/investigadores amb una experiència en recerca aplicada internacional, crear i/o enfortir la col·laboració institucional amb entitats internacionals focalitzades a la recerca aplicada i la transferència tecnològica, dotar de prestigi a la Xarxa TECNIO donant-li una dimensió més internacional, i finalment, potenciar la recerca aplicada i la transferència de tecnologia a Catalunya.

Finalment, durant el període 2014-2020, el programa TECNIOSPRING contribuirà a l’assoliment de l'estratègia en innovació per a l’especialització intel·ligent de Catalunya (en endavant RIS3CAT) elaborada per la Generalitat de Catalunya amb el suport d'experts en especialització intel·ligent, recerca, innovació, teixit productiu i les contribucions ciutadanes aportades durant el període de consulta pública. RIS3CAT contribuirà a l'estratègia de la UE “Europa 2020” per a un creixement intel·ligent, sostenible i integrador donant coherència a les inversions en recerca i innovació i optimitzant-ne l'impacte en el desenvolupament econòmic i social.

Atès aquest interès, vist l'informe de l'Assessoria Jurídica, i en ús de les atribucions que em són conferides,

Resolc:

Article 1

Bases reguladores

Aprovar les bases reguladores que han de regir aquesta convocatòria, les quals figuren a l’annex d'aquesta disposició.

Article 2

Convocatòria

Fer pública la primera convocatòria de l'any 2014 per a la concessió d'ajuts als agents tecnològics de la Xarxa Tecnològica de Catalunya, TECNIO, per a la mobilitat de personal investigador vinculat a aquesta xarxa per a desenvolupar projectes de recerca aplicada orientats a la transferència tecnològica (Programa Tecniospring)

Article 3

Règim jurídic

Són aplicables a aquestes bases reguladores el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s’aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya (DOGC núm. 3791A, de 31.12.2002), i totes les seves modificacions; la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions de 18.11.2003); el Reglament que la desenvolupa, aprovat pel Reial decret 887/2006, de 21 de juliol (BOE núm. 176, de 25.7.2006); la Resolució EMO/93/2012, de 9 de gener, per la qual s’aproven i es fan públiques les bases generals que han de regir als ajuts convocats per l’Agència per a la Competitivitat de l’Empresa (anteriorment Agència de Suport a l’Empresa Catalana, ACCIÓ) (DOGC núm. 6059, de 03.02.2012), i la resta de normativa aplicable.

Aquests ajuts s’emmarquen dins les Accions Marie Curie del 7è Programa Marc d’R+D de la Unió Europea, han estat aprovats dins de la convocatòria FP7-PEOPLE-2012-COFUND (DOUE C 307/8 de 19/10/11), i formalitzats mitjançant acord de subvenció PCOFUND-GA-2012-600388 entre ACCIÓ i l’Agència Executiva de Recerca de la CE i acord de Govern de 2 d’abril de 2013.

Per això, aquestes bases també estan sotmeses en totes les seves consideracions al contingut de la Decisió 1982/2006/CE del Parlament Europeu i del Consell, de 18 de desembre de 2006, relativa al Setè Programa Marc de la Comunitat Europea per a accions de recerca, desenvolupament tecnològic i demostració (2007 a 2013), així com al conjunt de la normativa comunitària i específicament a les disposicions següents:

- Reglament 1906/2006/CE del Parlament Europeu i del Consell de 18 de desembre de 2006 pel qual s’estableixen les normes de participació d’empreses, centres de recerca i universitats en les accions del Setè Programa Marc, i les normes de difusió dels resultats de la recerca (2007-2013).

- Decisió 2006/973/CE del Consell de 30 de desembre de 2006 relativa al programa específic “Persones” pel qual s’executa el Setè Programa Marc de la Comunitat Europea d’accions de recerca, desenvolupament tecnològic i demostració (2007 a 2013).

- Decisió C(2011) 174 final de la Comissió de 24 de gener de 2011 sobre tres mesures per simplificar la implementació de la Decisió 1982/2006/CE del Parlament Europeu i del Consell, de 18 de desembre de 2006 i la Decisió 970/2006/Euratom del Consell i modificar les Decisions C(2007) 1509 i C(2007) 1625 de la Comissió.

- Decisió C(2011) 5033 de la Comissió de 19 de juliol de 2011 per la qual s’estableix el programa de treball pel 2012 del programa “Persones”.

- Decisió 2012/838/UE, Euratom de la Comissió de 18 de desembre de 2012 sobre l’adopció de les normes que asseguren una verificació coherent de l’existència i règim jurídic, així com de la capacitat operativa i financera, dels participants en accions indirectes finançades en forma de subvenció amb càrrec al Setè Programa Marc de la Comunitat Europea d’accions de recerca, desenvolupament tecnològic i demostració i al Setè Programa Marc de la Comunitat Europea de l’energia atòmica d‘accions de recerca i formació en matèria nuclear.

- Recomanació 2005/251/CE de la Comissió d’11 de març de 2005 relativa a la Carta Europea de l’Investigador i al Codi de Conducta per a la Contractació d’Investigadors.

Així mateix, també serà aplicable a la convocatòria, i s’ha de complir obligatòriament durant tot el període d’execució i justificació del programa TECNIOSPRING, la resta de normativa comunitària aplicable.

Article 4

Aplicació pressupostària

4.1. La quantitat màxima destinada a la línia d'ajuts és de 1.667.512 euros, aplicats a la partida pressupostària D/7025/7820001/574. Un 40% d’aquest pressupost està cofinançant per la Unió Europea a través de les Accions Marie Curie del 7è Programa Marc d’R+D de la Unió Europea.

La distribució del pressupost és del 50% per a cada tipus de mobilitat establert a la base 2 de l’annex.

Si el pressupost assignat a un tipus de mobilitat excedeix el requerit per finançar totes les propostes d’aquest tipus de mobilitat avaluades positivament, l'excés de pressupost serà re- assignat a l’altre tipus de mobilitat.

4.2. L'atorgament d'aquests ajuts per a l'any 2014 quedarà condicionat a les disponibilitats pressupostàries.

Article 5

Termini, forma i lloc de presentació de sol·licituds

5.1. El termini de presentació de sol·licituds serà d’un mes des de l’endemà de la publicació d’aquesta Resolució al DOGC.

5.2. Les sol·licituds han d'anar adreçades al/a la conseller/a delegat/da d’ACCIÓ i s'han de formalitzar en l'imprès normalitzat que es podrà obtenir a la pàgina web del programa Tecniospring (www.tecniospring.eu). A l'imprès s'hi haurà d'adjuntar un document PDF amb la informació relacionada amb l’investigador/la investigadora (Currículum Vitae), la memòria tècnica del projecte de recerca aplicada orientat a la transferència tecnològica que l’investigador/a desenvoluparà, dues cartes de recomanació (d’acord amb el punt 1 de la plantilla del CV) i, en la modalitat de mobilitat A, la carta de compromís de l’entitat estrangera per acollir durant un any a l’investigador en el cas d’atorgament.

La informació inclosa en aquest document PDF que arriba telemàticament...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR