DECRET 165/2008, de 26 d'agost, pel qual es modifica el Decret 216/2004, de 2 de març, pel qual es regula la utilització de mitjans telemàtics en la gestió tributària i en el pagament dels ingressos de caràcter públic a percebre per la hisenda de la Generalitat de Catalunya.

Fecha de Entrada en Vigor29 de Agosto de 2008
SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Economia i Finances
Rango de LeyDecret

DECRET

165/2008, de 26 d'agost, pel qual es modifica el Decret 216/2004, de 2 de març, pel qual es regula la utilització de mitjans telemàtics en la gestió tributària i en el pagament dels ingressos de caràcter públic a percebre per la hisenda de la Generalitat de Catalunya.

L'aprovació del Decret 216/2004, de 2 de març, pel qual es regula la utilització de mitjans telemàtics en la gestió tributària i en el pagament dels ingressos de caràcter públic a percebre per la hisenda de la Generalitat de Catalunya, ha suposat l'establiment del marc normatiu general d'utilització dels certificats digitals ja sigui en actes de gestió tributària com en el pagament de les quantitats degudes a la hisenda de la Generalitat de Catalunya.

L'Administració de la Generalitat de Catalunya i, en concret el Departament d'Economia i Finances, està en les darreres etapes de desenvolupament i implantació del Sistema de gestió i atenció unificada d'impostos. El sistema permet a la ciutadania no només la realització de tràmits en l'àmbit de la gestió tributària, sinó també facilitar l'exercici dels drets i obligacions dels obligats tributaris en els termes que assenyala l'article 96 de la Llei 58/2003, de 17 de desembre, general tributària, relatiu a la utilització de tecnologies informàtiques i telemàtiques.

En aquest entorn de millora del sistema, ja és possible aplicar els requeriments que estableix l'article 1 del Decret 216/2004 pel que fa a la identificació telemàtica a altres actuacions de caire tributari, i per aquest motiu es fa necessari ampliar l'objecte d'aquest Decret.

Per tot això i de conformitat amb el que disposa la Llei 13/1989, de 13 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, vist el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora, a proposta del conseller d'Economia i Finances i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article únic

Es modifiquen els articles 1 i 2 del Decret 216/2004, de 2 de març, pel qual es regula la utilització de mitjans telemàtics en la gestió tributària i en el pagament dels ingressos de caràcter públic a percebre per la hisenda de la Generalitat de Catalunya (DOGC núm. 4084, de 4.3.2004), que queden redactats de la manera següent:

"Article 1

De la identificació telemàtica

"1.1 Els sistemes de signatura electrònica avançada basats en certificats digitals reconeguts, expedits de conformitat amb la normativa vigent en matèria de signatura electrònica, seran...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR