RESOLUCIÓ GAP/1019/2009, de 14 d'abril, per la qual s'aprova i es fa públic el temari de les proves selectives per a l'accés a l'escala de gestió d'administració general del cos de gestió d'administració de la Generalitat.

SecciónDiversos
EmisorDepartament de Governacio i Administracions Publiques
Rango de LeyResolució

RESOLUCIÓ

GAP/1019/2009, de 14 d'abril, per la qual s'aprova i es fa públic el temari de les proves selectives per a l'accés a l'escala de gestió d'administració general del cos de gestió d'administració de la Generalitat.

El Decret legislatiu 1/1997, de 31 d'octubre, pel qual s'aprova la refosa en un text únic dels preceptes de determinats textos legals vigents a Catalunya en matèria de funció pública, estableix els principis en què s'ha d'inspirar la selecció de personal, entre els quals cal tenir especialment en compte l'adequació del sistema selectiu al contingut dels llocs de treball que s'hagin d'ocupar, amb la finalitat de garantir al màxim que les persones que passin a prestar serveis a l'Administració de la Generalitat tinguin la preparació i els coneixements necessaris per dur a terme adequadament les seves tasques.

Al mateix temps, la normativa sobre funció pública exigeix que una de les dades essencials que han de contenir les bases d'una convocatòria és el programa sobre el qual versaran les proves selectives, o bé la indicació del DOGC en què aquest s'hagi publicat.

És per això que per tal de facilitar als aspirants la preparació dels processos selectius, es considera oportú donar publicitat, de manera anticipada a la convocatòria corresponent, al temari de les proves selectives per a l'accés a l'escala de gestió d'administració general del cos de gestió d'administració de la Generalitat.

D'altra banda, per la Resolució GAP/2944/2006, de 13 de setembre, es va aprovar i publicar la part específica dels temaris de les proves selectives per a l'accés al cos de titulació superior de la Generalitat, tècnics de prevenció de riscos laborals i al cos de diplomatura de la Generalitat, tècnics en prevenció de riscos laborals (DOGC núm. 4721, de 19.9.2006), que queda substituït pel nou temari.

D'acord amb el que disposa la Resolució GAP/1417/2007, de 25 d'abril (DOGC núm. 4884, de 16.5.2007), correspon a la directora general de Funció Pública la competència per convocar els processos selectius per a funcionaris, sens perjudici del que estableix l'article 6.3 del Decret legislatiu de 31 d'octubre esmentat.

De conformitat amb el que estableix l'article 80 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya,

Resolc:

.1 Aprovar i fer públic el temari de les proves selectives per a l'accés a l'escala de gestió d'administració general del cos de gestió d'administració de la Generalitat, que figura a l'annex d'aquesta Resolució.

.2 Deixar sense efectes la Resolució GAP/2944/2006, de 13 de setembre, per la qual s'aprova i es publica la part específica dels temaris de les proves selectives per a l'accés al cos de titulació superior de la Generalitat, tècnics de prevenció de riscos laborals i al cos de diplomatura de la Generalitat, tècnics de prevenció de riscos laborals (DOGC núm. 4721, de 19.9.2006), quant a la part específica del temari del cos de diplomatura de la Generalitat.

.3 Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, les persones interessades podran interposar recurs potestatiu de reposició davant la directora general de Funció Pública en el termini d'un mes a comptar de l'endemà de la seva publicació al DOGC, o directament recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la publicació de la Resolució al DOGC.

Igualment, les persones interessades poden interposar qualsevol altre recurs que considerin convenient per a la defensa dels seus interessos.

Barcelona, 14 d'abril de 2009

P. D. (Resolució GAP/1417/2007, DOGC de 16.5.2007)

Leonor Alonso i González

Directora general de Funció Pública

Annex

Part general del temari per a l'accés a l'escala de gestió d'administració general del cos de gestió d'administració de la Generalitat de Catalunya

  1. Dret constitucional

    Tema 1

    La Constitució espanyola de 1978: estructura, contingut i principis. Els drets fonamentals i les llibertats públiques. El Tribunal Constitucional: composició i competències. Processos. El valor de les sentències del Tribunal Constitucional.

    Tema 2

    La Corona. El Govern: funcions, potestats i composició. Designació i remoció del Govern i del president. Relacions amb les Corts Generals. Les Corts Generals. El Defensor del Poble. El Tribunal de Comptes.

    Tema 3

    La potestat legislativa. La delegació legislativa a favor del Govern. La iniciativa legislativa. Les lleis orgàniques. Les lleis ordinàries. Les lleis marc. Les lleis d'harmonització.

    Tema 4

    El poder judicial: funcions i principis. L'organització judicial. El Consell General del Poder Judicial. El Ministeri Fiscal. El Tribunal Suprem. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

  2. L'organització política i administrativa de l'estat

    Tema 5

    Organització i funcionament de l'Administració general de l'Estat. Òrgans superiors i òrgans directius. Òrgans territorials. Els delegats del Govern a les comunitats autònomes.

    Tema 6

    Les comunitats autònomes: constitució i competències. Els estatuts d'autonomia: naturalesa jurídica i contingut. Distribució de competències. Tipologia competencial.

    Tema 7

    Organització de les comunitats autònomes. El finançament de les comunitats autònomes. Les comunitats autònomes amb dues llengües oficials: marc jurídic i jurisprudència.

    Tema 8

    L'Administració local. Ens que la integren. La Llei de bases del règim local. La regulació del règim local a Catalunya. El municipi. Òrgans de representació política i la seva designació. Línies generals de l'organització i competències municipals. Els règims municipals especials. L'organització comarcal de Catalunya. La vegueria.

  3. La Unió Europea

    Tema 9

    Configuració de la Unió Europea. Els tractats originaris i de modificació. Fonts del dret comunitari. Els tractats. Els reglaments. Les directives. Aplicació i eficàcia.

    Tema 10

    Els fonaments de la Comunitat Europea. Les llibertats bàsiques comunitàries. Lliure circulació de mercaderies. Lliure circulació de persones i serveis. Lliure circulació de treballadors. Lliure circulació de capitals. El dret d'establiment i la lliure prestació de serveis.

    Tema 11

    Les institucions comunitàries. La Comissió. El Consell. El Parlament Europeu. El Tribunal de Justícia. El Tribunal de Comptes. Mitjans financers i personals de la Unió Europea.

    Tema 12

    Els...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR