ORDRE JUS/303/2014, de 13 d'octubre, per la qual s'estableixen el procediment i els terminis d'autoliquidació de la taxa per la prestació de serveis personals i materials en l'àmbit de l'Administració de justícia en els supòsits a què fa referència l'apartat 1 de l'article 3 bis.1.1, del Text refós de la Llei de taxes i preus públics de la Generalitat de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2008, de 25 de juny.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Justícia
Rango de LeyOrdre

L’article 104. f de l’Estatut d’autonomia de Catalunya estableix que corresponen a la Generalitat els mitjans materials de l’Administració de justícia a Catalunya; aquesta competència inclou en tot cas la gestió, la liquidació i la recaptació de les taxes judicials que estableixi la Generalitat de Catalunya en l’àmbit de les seves competències sobre l’Administració de justícia.

Per la seva banda, l’article 203.5 de l’Estatut atribueix a la Generalitat la competència per establir, mitjançant una llei del Parlament, els seus tributs propis, sobre els quals té capacitat normativa.

L’article 16 de la Llei 5/2012, de 20 de març, de mesures fiscals, financeres i administratives i de creació de l’impost sobre les estades en establiments turístics, va crear, en l’àmbit territorial de Catalunya, la taxa per la prestació de serveis personals i materials en l’àmbit de l’Administració de justícia, i va afegir un nou títol, el III bis, al Text refós de la Llei de taxes i preus públics de la Generalitat de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2008, de 25 de juny, en el capítol I del qual regulava la taxa esmentada.

De conformitat amb l’article 3 bis.1.6 del Text refós de la Llei de taxes i preus públics de la Generalitat de Catalunya, en la redacció donada pel Decret llei 1/2014, de 3 de juny, validat per la Resolució 721/X del Parlament de Catalunya, que va modificar el capítol I esmentat, els subjectes passius han d’autoliquidar la taxa d’acord amb el model oficial que s’estableixi i han d’ingressar l’import de la quota al Tresor de la Generalitat. L’apartat 2 del mateix precepte afegeix que en els supòsits a què fa referència l’apartat 1 de l’article 3 bis.1.1, el document d’autoliquidació de la taxa, conforme al model oficial, degudament formalitzat i validat, s’ha de presentar d’acord amb el procediment i els terminis que s’estableixin reglamentàriament.

La disposició final primera del Decret llei 1/2014, de 3 de juny, a l’apartat 1, autoritza la persona titular del departament competent en matèria de justícia per dictar els actes i les disposicions reglamentàries de desplegament que es considerin necessaris; alhora, l’apartat 2 de la mateixa disposició final primera estableix que la persona titular del departament competent en matèria de justícia ha de regular el procediment i aprovar el model oficial d’autoliquidació de la taxa per a prestació de serveis personals i materials en l’àmbit de l’Administració de justícia, el fet imposable de la qual es manifesta mitjançant la realització dels actes a què fa referència l’apartat 1 de l’article 3 bis.1.1 esmentat, dins del termini de tres mesos a partir de l’entrada en vigor del Decret llei.

La disposició final segona, al seu torn, estableix que la taxa per la prestació de serveis personals i materials en l’àmbit de l’Administració de justícia, el fet imposable de la qual es manifesta mitjançant la realització dels actes a què fa referència l’apartat 1 de l’article 3 bis.1.1...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR