DECRET 424/2011, de 27 de desembre, pel qual es crea la Comissió Territorial d'Urbanisme de l'àmbit metropolità de Barcelona i se'n regula la composició i el funcionament intern.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Territori i Sostenibilitat
Rango de LeyDecret

DECRET

424/2011, de 27 de desembre, pel qual es crea la Comissió Territorial d'Urbanisme de l'àmbit metropolità de Barcelona i se'n regula la composició i el funcionament intern.

L'article 149.5 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya estableix que correspon a la Generalitat la competència exclusiva en matèria d'urbanisme.

En exercici de la potestat reglamentària en aquesta matèria, aquest Decret té per objecte la creació de la Comissió Territorial d'Urbanisme de l'àmbit metropolità de Barcelona, òrgan urbanístic de la Generalitat que preveu la disposició final primera de la Llei 31/2010, del 3 d'agost, de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, i que ha de regir fins que, un cop sigui vigent el Pla director urbanístic metropolità, es constitueixi la Comissió d'Urbanisme de l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

La Comissió Territorial d'Urbanisme de l'àmbit metropolità de Barcelona, d'acord amb l'esmentada disposició final, ha de tenir el mateix àmbit territorial d'actuació que el de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, excepte el municipi de Barcelona, i ha d'exercir les competències que la legislació urbanística atribueix a les comissions territorials d'urbanisme, excepte aquelles que, en virtut de la Llei 31/2010, corresponen als òrgans de govern de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. En tot cas, correspon a la Comissió Territorial d'Urbanisme de l'àmbit metropolità de Barcelona emetre informe previ a l'aprovació definitiva del Pla director urbanístic metropolità.

La creació d'aquesta nova Comissió requereix també, en coherència, adequar l'àmbit territorial d'actuació de la Comissió Territorial d'Urbanisme de Barcelona.

D'altra banda, el Decret determina la composició de la Comissió Territorial d'Urbanisme de l'àmbit metropolità de Barcelona d'acord amb la Llei 31/2010 i n'estableix les regles de funcionament intern, en coherència amb les normes reglamentàries que regulen les comissions territorials d'urbanisme.

Per tot això, d'acord amb el dictamen emès per la Comissió Jurídica Assessora, a proposta del conseller de Territori i Sostenibilitat, i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Objecte

És objecte d'aquest Decret la creació i la regulació de la composició i el funcionament intern de la Comissió Territorial d'Urbanisme de l'àmbit metropolità de Barcelona, que preveu la disposició final primera de la Llei 31/2010, del 3 d'agost, de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, i la consegüent modificació de l'àmbit territorial d'actuació de la Comissió Territorial d'Urbanisme de Barcelona.

Article 2

Creació

Es crea la Comissió Territorial d'Urbanisme de l'àmbit metropolità de Barcelona, òrgan urbanístic de la Generalitat que s'adscriu al departament competent en matèria d'urbanisme.

Article 3

Àmbit d'actuació de la Comissió Territorial d'Urbanisme de l'àmbit metropolità de Barcelona

L'àmbit d'actuació de la Comissió Territorial d'Urbanisme de l'àmbit metropolità de Barcelona és el definit pels termes municipals dels municipis que integren l'Àrea Metropolitana de Barcelona, excepte el municipi de Barcelona, i que són els següents: Badalona, Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Begues, Castellbisbal, Castelldefels, Cerdanyola del Vallès, Cervelló, Corbera de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Gavà, l'Hospitalet de Llobregat, Molins de Rei, Montcada i Reixac, Montgat, Pallejà, la Palma de Cervelló, el Papiol, el Prat de Llobregat, Ripollet, Sant Adrià de Besòs, Sant Andreu de la Barca, Sant Boi de Llobregat, Sant Climent de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló, Santa Coloma de Gramenet, Tiana, Torrelles de Llobregat i Viladecans.

Article 4

Funcions de la Comissió Territorial d'Urbanisme de l'àmbit metropolità de Barcelona

4.1 La Comissió Territorial d'Urbanisme de l'àmbit metropolità de Barcelona exerceix les funcions que el Text refós de la Llei d'urbanisme, aprovat pel Decret legislatiu 1/2010, de 3 d'agost, atribueix a les comissions territorials d'urbanisme, excepte aquelles que corresponen als òrgans de govern de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, d'acord amb la Llei 31/2010, del 3 d'agost.

4.2 En tot cas, correspon a la Comissió Territorial d'Urbanisme de l'àmbit metropolità de Barcelona emetre informe previ a l'aprovació definitiva del Pla director urbanístic metropolità.

Article 5

Seu de la Comissió Territorial d'Urbanisme de l'àmbit metropolità de Bar-celona

La Comissió Territorial d'Urbanisme de l'àmbit metropolità de Barcelona té la seva seu a la direcció general competent en matèria d'urbanisme.

Article 6

Composició

6.1 La Comissió Territorial d'Urbanisme de l'àmbit metropolità de Barcelona és presidida pel/per la conseller/a competent en matèria d'urbanisme o per la persona en qui delegui o que el/la substitueixi.

6.2 La vicepresidència de la Comissió Territorial...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR