DECRET 290/1996, de 23 de juliol, pel qual s'aprova la transferència de la Diputació de Barcelona a l'Administració de la Generalitat del Museu Arqueològic de Barcelona i de les Ruïnes d'Empúries i d'Olèrdola i dels seus museus monogràfics.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

La disposició addicional 5.1 de la Llei 17/1990, de 2 de novembre, de museus, estableix la transferència dels museus i serveis museístics dependents de les diputacions provincials a la Generalitat o als consells comarcals del territori on estiguin situats.

Per tal de portar a terme la previsió de l'esmentada disposició addicional 5.1 de la Llei 17/1990, la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona signaren en data 1 d'abril de 1995 un conveni de transferència de la Diputació de Barcelona a l'Administració de la Generalitat del Museu Arqueològic de Barcelona i de les Ruïnes d'Empúries i d'Olèrdola i dels seus museus monogràfics.

Vist l'acord de la Comissió Mixta de traspàs de serveis i recursos de les diputacions a la Generalitat o als consells comarcals de 4 de juny de 1996;

Vist el que estableix l'article 5.1 de la Llei 5/1987, de 4 d'abril;

Per tot això, a proposta dels consellers de Governació i de Cultura i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article únic

Es ratifica, en tots els seus pactes, el conveni entre l'Administració de la Generalitat i la Diputació de Barcelona de traspàs del Museu Arqueològic de Barcelona i de les Ruïnes d'Empúries i d'Olèrdola i dels seus museus monogràfics, signat el dia 1 d'abril de 1995, el qual es transcriu adjunt a aquest Decret.

Disposicions finals

-1 Es faculten els consellers de Governació i de Cultura, en l'àmbit de les seves competències respectives, per al desplegament del present Decret.

-2 La data d'efectivitat del traspàs és l'1 de maig de 1995.

Barcelona, 23 de juliol de 1996

Jordi Pujol President de la Generalitat de Catalunya

Xavier Pomés i Abella Conseller de Governació

Joan M. Pujals i Vallvè Conseller de Cultura

CONVENI

A Barcelona, l'1 d'abril de 1995

Reunits: D'una part, l'Hble. Sr. Xavier Pomés i Abella, conseller de Governació de la Generalitat de Catalunya, i l'Hble. Sr. Joan Guitart i Agell, conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya. I de l'altra l'Excm. Sr. Manuel Royes i Vila, president de la Diputació de Barcelona, degudament assistit a aquest efecte. Actuen cadascun d'ells en nom de les institucions esmentades respectivament. Es reconeixen mútuament la capacitat legal necessària per a aquest acte i

Exposen:

-1 Que la Llei 17/1990, de 2 de novembre, de museus, crea el Museu d'Arqueologia de Catalunya, com una mostra permanent dels vestigis, fonamentalment de caràcter arqueològic, que des de l'aparició de l'home il·lustren l'evolució cultural de l'entorn. El Museu d'Arqueologia de Catalunya, segons disposa igualment l'esmentada Llei, es constitueix inicialment, entre altres, a partir del Museu Arqueològic de Barcelona i de les Ruïnes d'Empúries i d'Olèrdola i dels seus museus monogràfics.

-2 Per tal de fer realitat, de manera immediata, la previsió de la referida Llei en relació amb el Museu d'Arqueologia de Catalunya, ambdues parts estableixen de mutu acord, sobre la base de la disposició addicional 5.5 de la Llei 17/1990, de 2 de novembre, de museus, el present conveni per a la transferència dels esmentats serveis i propietats d'acord amb els següents

Pactes:

Primer La Diputació de Barcelona fa donació a la Generalitat de Catalunya de: 1.

  1. Les finques de la seva propietat situades dins del recinte d'Empúries, que tenen la consideració de béns culturals d'interès nacional, així com l'edifici del museu que existeix en l'esmentat àmbit.

  2. Tots els drets que li puguin correspondre en relació amb els altres béns immobles situats en el recinte de l'esmentat jaciment arqueològic. A efectes de represa del tracte successiu en el Registre de la Propietat, la Diputació de Barcelona fa constar que ha posseït ininterrompudament i pacíficament des de l'any 1951 les finques del jaciment d'Empúries en virtut de l'Ordre de 15 de febrer de 1951 (publicada al BOE duc. Nac. núm. 12, del 19 de març). S'adjunta com a annex núm. 1 la relació de les diferents finques. 2. La possessió de l'immoble on està situat el Museu Arqueològic de Barcelona, la propietat del qual correspon a l'Ajuntament de Barcelona. 3. Les finques on es situen les ruïnes d'Olèrdola i l'edifici del museu que existeix en l'esmentat lloc. S'adjunta com a document annex núm. 2 la situació i les referències registrals que corresponen als esmentats béns. Les donacions referides en els tres anteriors punts restaran condicionades al fet que la Generalitat de Catalunya mantingui els béns objecte de donació declarats com a béns culturals d'interès nacional o categoria equivalent. L'exclusió d'algun d'aquests béns de l'esmentada categoria suposarà la seva immediata reversió a la Diputació de Barcelona. 4. Totes les peces museístiques i fons documentals propietat de la Diputació de Barcelona situades en els museus objecte de donació, excepte aquelles peces rebudes gratuïtament per la Diputació amb la condició expressa que romanguessin en el seu patrimoni. Les peces excloses de donació romandran dipositades en els museus donats. En l'annex 3 es detallen les peces i fons documentals objecte de donació. La donació dels clixés fotogràfics inclou la cessió en exclusiva a la Generalitat de Catalunya de tots els drets d'explotació sobre l'esmentat material. No obstant això, la Diputació de Barcelona podrà efectuar les reproduccions que siguin necessàries per portar a terme les reimpressions o reedicions d'obres o publicacions en què s'incloguin algunes de les fotografies objecte de cessió, així com per a edicions referides a la història de la Diputació. 5. Els béns no museístics propietat de la Diputació de Barcelona situats en els edificis on hi ha instal·lats els museus objecte de donació. La relació dels béns objecte de donació s'adjunta com a annex 4.

    Segon El Departament de Cultura realitzarà tots els tràmits necessaris per sotmetre al Govern de la Generalitat l'acceptació de les esmentades donacions. La Diputació de Barcelona es compromet a signar tota la documentació necessària per fer efectives les referides donacions.

    Tercer La Diputació de Barcelona transfereix a la Generalitat de Catalunya el personal adscrit al Museu Arqueològic de Barcelona, a l'Organisme Autònom Conjunt Monumental d'Empúries i al Museu d'Olèrdola, que figura detallat a l'annex 5, amb les determinacions que s'hi esmenten.

    Quart 1. Els funcionaris transferits s'integren plenament en la funció pública de la Generalitat de Catalunya i els seran respectats tots els drets de qualsevol ordre o naturalesa que els corresponguin en el moment del traspàs. 2. A aquests efectes, es garanteixen:

  3. Els drets relatius al grup, escala, subescala i categoria de procedència.

  4. Els econòmics inherents al grau consolidat. 3. L'efectivitat dels drets garantits es concretarà respecte de la funció pública de la Generalitat de Catalunya, en els següents termes:

  5. La integració en els cossos i escales que tinguin atribuïdes funcions coincidents o anàlogues amb les assignades al grup, escala, subescala i categoria de procedència. Si no hi ha cos i escala assimilable, se'ls integrarà en el grup corresponent.

  6. La consideració, sense solució de continuïtat, dels serveis prestats als efectes del grau personal, de l'antiguitat i dels premis per anys de serveis que es meritin. 4. L'efectivitat dels drets garantits es concretarà, respecte de la funció pública de la Diputació de Barcelona, en els següents termes:

  7. La declaració dels funcionaris transferits en la situació especial de "serveis en altres administracions públiques". En aquesta situació conserven la condició de funcionaris de la Diputació de Barcelona, però sense reserva de plaça.

  8. El reingrés al servei actiu a la Diputació de Barcelona dels funcionaris transferits s'ha d'efectuar amb motiu de vacant dotada pressupostàriament, mitjançant els sistemes que en cada moment determini la legislació vigent.

    Cinquè 1. Durant un període transitori de 10 anys, als funcionaris transferits els seran respectats:

  9. La jornada de treball, en còmput anual, que tinguin fixada en el moment del traspàs.

  10. Les retribucions íntegres anuals que per tots els conceptes percebin en el moment del traspàs, a les quals s'aplicaran els successius increments anuals que s'aprovin per als funcionaris al servei de la Generalitat de Catalunya. D'acord amb el que es preveu en aquest apartat, s'assignarà als funcionaris transferits, durant el període esmentat, un complement personal de quantia fixa per import equivalent a la diferència entre la seva retribució íntegra a la Diputació de Barcelona i la que els correspondria a la Generalitat de Catalunya en funció del lloc de treball al qual s'adscriguin. La quantia d'aquest complement és la que figura a l'annex 6. 2. Aquest règim transitori només deixarà de ser efectiu en el cas que es produeixi un canvi d'adscripció a petició del mateix funcionari, supòsit en el qual les condicions de jornada i retributives seran les fixades...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR