DECRET 354/2001, de 18 de desembre, de transferència de competències de la Generalitat de Catalunya al Conselh Generau dera Val d'Aran en matèria de sanitat.

SecciónDisposicions Generals
EmisorInstitut Per a la Promoció i Formació Cooperatives
Rango de LeyDecret

DECRET

354/2001, de 18 de desembre, de transferència de competències de la Generalitat de Catalunya al Conselh Generau dera Val d'Aran en matèria de sanitat.

La Llei 16/1990, de 13 de juliol, sobre el règim especial d'Era Val d'Aran, estableix a l'article 20.3 que la Generalitat de Catalunya ha de cedir al Conselh Generau dera Val d'Aran competències i serveis sobre diverses matèries, entre les quals hi ha la relativa a la sanitat.

El Ple de la Comissió de Govern Generalitat-Conselh Generau dera Val d'Aran, en data 11 de desembre de 2001, ha adoptat un acord sobre el traspàs de competències en matèria de sanitat, de conformitat amb el procediment que preveu el Decret 275/1991, d'11 de desembre, pel qual es despleguen la composició, l'organització i el funcionament de la Comissió esmentada, modificat pel Decret 70/2000, de 8 de febrer. En el mateix sentit, i per tal de garantir el respecte al principi de seguretat jurídica, ha establert la conveniència d'integrar les competències en matèria sanitària que van ser transferides mitjançant el Decret 399/2000, de 27 de desembre, en aquest acord de traspàs.

Aquest acord de traspàs pretén fer possible una gestió més immediata de les atribucions que afecten directament els interessos peculiars del territori aranès en l'àmbit de la salut conjugant-ho amb el model sanitari establert mitjançant la Llei 15/1990, de 9 de juliol, d'ordenació sanitària de Catalunya, així com amb el Pla de salut de Catalunya com a instrument indicatiu i marc de referència per a totes les actuacions públiques en matèria sanitària.

A proposta de la consellera de Governació i Relacions Institucionals i del conseller de Sanitat i Seguretat Social, i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

S'aprova l'acord de transferències de l'Administració de la Generalitat al Conselh Generau dera Val d'Aran en matèria de sanitat, adoptat pel Ple de la Comissió de Govern Generalitat-Conselh Generau d'Aran en la sessió de l'11 de desembre de 2001.

Article 2

2.1 Es traspassen al Conselh Generau dera Val d'Aran les funcions que es detallen a continuació:

  1. La gestió dels serveis i les prestacions del sistema sanitari públic a Era Val d'Aran, amb subjecció a la relació d'activitats que estableix l'apartat segon d'aquest article.

  2. La gestió i l'execució de les actuacions i els programes institucionals en matèria de promoció i protecció de la salut, prevenció de la malaltia, assistència sanitària i sociosanitària i rehabilitació a Era Val d'Aran.

  3. La gestió i l'administració dels centres, els serveis i els establiments de protecció de la salut i d'atenció sanitària i sociosanitària de naturalesa pública a Era Val d'Aran.

  4. L'establiment, la gestió i l'actualització d'acords, convenis i concerts per a la prestació a Era Val d'Aran dels serveis sanitaris transferits.

    2.2 Les funcions enunciades a l'apartat precedent inclouen el traspàs de les activitats i els serveis següents:

  5. La gestió de l'atenció hospitalària d'aguts.

  6. La gestió dels serveis de salut mental.

  7. La gestió dels serveis de drogodependències.

  8. La gestió dels serveis d'oxigenoteràpia domiciliària.

  9. La gestió del manteniment, l'adequació i la millora dels consultoris locals de titularitat municipal.

  10. La gestió de l'atenció primària de salut.

  11. La gestió dels serveis d'atenció a la insuficiència renal.

  12. La gestió de l'atenció sociosanitària.

  13. La gestió dels serveis de transport de pacients.

  14. La gestió de les funcions següents en matèria de salut pública:

    j.1) Vigilància i control sanitaris dels aliments i les activitats d'elaboració, transformació, conservació, emmagatzematge, transport i vendes relacionades.

    j.2) Informes de protecció de la salut en els expedients d'autorització i de llicència ambientals.

    j.3) Informes sanitaris en relació amb les instal·lacions i les condicions higienicosanitàries dels establiments d'allotjament turístic i de les instal·lacions destinades a activitats de lleure amb infants i joves.

    j.4) Informes sanitaris en matèria del domini públic hidràulic.

    j.5) Execució de les activitats de vigilància de la qualitat sanitària de les aigües de consum públic i emissió dels informes sanitaris preceptius en compliment de la reglamentació tecnicosanitària que regula el subministrament i el control de la qualitat de les aigües de consum públic.

    j.6) Autoritzacions i informes sanitaris en matèria de policia sanitària mortuòria.

    j.7) Anàlisi i seguiment de totes les activitats que es realitzen en l'àmbit territorial d'Era Val d'Aran que puguin tenir incidència en la salut pública.

  15. La gestió del 061...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR