DECRET 147/2003, de 10 de juny, de transferència de competències de la Generalitat de Catalunya al Consell General d'Aran relatives a l'heliport de Vielha.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Indústria, Comerç i Turisme
Rango de LeyDecret

DECRET 147/2003, de 10 de juny, de transferència de competències de la Generalitat de Catalunya al Consell General d'Aran relatives a l'heliport de Vielha.

La Llei 16/1990, de 13 de juliol, sobre el règim especial d'Era Val d'Aran, estableix a l'article 20.3 que la Generalitat de Catalunya ha de cedir al Consell General d'Aran competències i serveis sobre diverses matèries, entre les quals figuren els salvaments i l'extinció d'incendis.

La situació geogràfica del territori aranès, caracteritzada per un entorn muntanyós que dificulta, especialment en època hivernal, les comunicacions per carretera, fa que l'heliport de Vielha tingui una importància cabdal per als serveis de salvament d'Era Val d'Aran. Així mateix, la proximitat de la gestió i el coneixement del territori per part dels responsables de la instal·lació han de contribuir a assegurar en tot moment un servei òptim i amb les màximes garanties de qualitat, seguretat i eficàcia, atès l'interès general de l'heliport per a totes les persones que viuen a Era Val d'Aran o que la visiten.

De conformitat amb el que estableix la disposició addicional segona de la Llei 16/1990, de 13 de juliol, sobre el règim especial d'Era Val d'Aran, el Consell General d'Aran ha sol·licitat a la Generalitat de Catalunya la transferència de competències relatives a l'heliport de Vielha.

D'acord amb l'article 6.2.c) del Decret 275/1991, d'11 de desembre, pel qual es desplega la composició, l'organització i el funcionament de la Comissió Govern de la Generalitat-Consell General d'Aran, correspon a aquesta Comissió l'adopció dels acords sobre traspassos per elevar-los al Govern de la Generalitat.

Atès que el Ple de la Comissió Govern de la Generalitat-Consell General d'Era Val d'Aran, en sessió celebrada el dia 8 de maig de 2003, ha adoptat un acord sobre el traspàs de competències al Consell General d'Aran relatives a l'heliport de Vielha;

A proposta del conseller de Governació i Relacions Institucionals, del conseller de Política Territorial i Obres Públiques i de la consellera de Justícia i Interior, i d'acord amb el Govern de la Generalitat,

Decreto:

Article únic

S'aprova l'acord de transferència de competències de la Generalitat de Catalunya al Consell General d'Aran relatives a l'heliport de Vielha adoptat pel Ple de la Comissió Govern de la Generalitat-Consell General d'Aran en la sessió de 8 de maig de 2003, que figura com annex d'aquest Decret.

Disposicions finals

  1. Es faculta el...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR