DECRET 45/2005, de 22 de març, de transferència de competències de la Generalitat de Catalunya al Consell General d'Aran en matèria de defensa dels consumidors i dels usuaris.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Indústria, Comerç i Turisme
Rango de LeyDecret

DECRET

45/2005, de 22 de març, de transferència de competències de la Generalitat de Catalunya al Consell General d'Aran en matèria de defensa dels consumidors i dels usuaris.

La Generalitat de Catalunya té competències exclusives en matèria d e defensa dels consumidors i dels usuaris, de conformitat amb l.article 12.1.5 de l'Estatut d.Autonomia.

El Decret legislatiu 2/2003, de 28 d'abril, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya i el Decret legislatiu 4/2003, de 4 de novembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'organització comarcal de Catalunya regulen la delegació de competències als ens locals i n'estableixen el procediment i els mecanismes adequats.

De conformitat amb aquesta normativa, l'Acord del Govern de data 2 d'abril de 2002 va aprovar la delegació de competències en matèria de resolució de conflictes de consum, tasques inspectores i campanyes de control a diversos consells comarcals i al Consell General d'Aran,delegació que va ser renovada mitjançant l'Acord de Govern de 23 de juny de 2003 i la signatura del Conveni corresponent a l' exercici 2004.

La Llei 16/1990, de 13 de juliol, sobre el règim especial de la Vall d'Aran, permet a la Generalitat de Catalunya cedir al Consell General d'Aran les seves competències, d'acord amb el que estableix el Títol 4 de la pròpia llei.

Atès que el Ple de la Comissió de Govern Generalitat- Consell General d'Aran, en data 8 de març de 2005, ha adoptat un acord sobre el traspàs de competències en matèria de consum, de conformitat amb el procediment que preveu el Decret 275/1991, d'11 de desembre, pel qual es despleguen la composició, l'organització i el funcionament de l'esmentada Comissió, modificat pel Decret 70/2000, de 8 de febrer i pel Decret 217/2004, de 2 de març.

A proposta dels consellers de Governació i Administracions Públiques i de Comerç, Turisme i Consum, i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article únic

Aprovar l'acord de transferència decompetències de la Generalitat de Catalunya al Consell General d'Aran en matèria de consum, adoptat pel Ple de la Comissió Govern de la Generalitat-Consell General d'Aran, en la sessió de 8 de març de 2005, que figura com a annex d'aquest Decret.

Disposicions finals

.1 Es faculta el conseller de Comerç, Turisme i Consum per al desplegament i l'execució d'aquest Decret.

.2 Aquest Decret entra en vigor l'endemà de la seva publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR