DECRET 257/2000, de 24 de juliol, de transferència de competències de la Generalitat de Catalunya al Consell General d'Aran en matèria de turisme.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyDecret

257/2000, de 24 de juliol, de transferència de competències de la Generalitat de Catalunya al Consell General d’Aran en matèria de turisme.

La Llei 16/1990, de 13 de juliol, sobre el règim especial d’Era Val d’Aran, estableix al seu article 20.3 que la Generalitat ha de cedir al Consell General competències i serveis sobre diverses matèries, entre les quals hi ha el turisme.

Atès que el Ple de la Comissió de Govern Generalitat-Consell General d’Aran, en data 14 de juliol de 2000, ha adoptat un acord sobre el traspàs de competències en matèria de turisme, de conformitat amb el procediment que preveu el Decret 275/1991, d’11 de desembre, pel qual es despleguen la composició, l’organització i el funcionament de l’esmentada Comissió, modificat pel Decret 70/2000, de 8 febrer;

A proposta dels consellers de Governació i Relacions Institucionals i d’Indústria, Comerç i Turisme, i d’acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Aprovar l’acord de transferències de l’Administració de la Generalitat al Consell General d’Aran en matèria de turisme, adoptat pel Ple de la Comissió de Govern Generalitat-Consell General d’Aran en la sessió de 14 de juliol de 2000.

Article 2

Es transfereixen al Consell General d’Aran les competències en matèria d’inspecció de disciplina turística i de procediment, així com l’exercici de la potestat sancionadora fins a un milió de pessetes (6.010,12 euros), amb la finalitat de comprovar, investigar i controlar l’adequació dels establiments i serveis turístics a les disposicions sobre ordenació turística i defensa dels drets i interessos dels usuaris turístics, així com la de corregir punitivament les infraccions que es cometin.

Així mateix, la potestat sancionadora transferida comporta el tancament de les instal·lacions dels establiments turístics que no disposin de les autoritzacions o els registres preceptius, o la suspensió del seu funcionament fins que es rectifiquin els defectes o es compleixin els requisits exigibles.

També es transfereix la imposició de multa coercitiva fins a 100.000 pessetes (601,01 euros), un cop fet el requeriment d’execució dels actes i de les resolucions administratives encaminades al compliment del que disposa la normativa turística.

Article 3

La dotació econòmica de les transferències per a l’exercici econòmic de 2000 es fixa en la quantitat de 3.000.000 pessetes (18.030,36 euros). Per a cada exercici, els...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR