DECRET 210/2002, de 23 de juliol, de transferència als municipis del personal de l'Administració de la Generalitat que presta servei a biblioteques públiques.

SecciónDisposicions Generals
EmisorInstitut Per a la Promoció i Formació Cooperatives
Rango de LeyDecret

DECRET

210/2002, de 23 de juliol, de transferència als municipis del personal de l'Administració de la Generalitat que presta servei a biblioteques públiques.

La Llei 4/1993, de 18 de març, del sistema bibliotecari de Catalunya, estableix que correspon als municipis prestar el servei de lectura pública, seguint la línia marcada per l'article 64 de la Llei 8/1987, municipal i de règim local de Catalunya. El Decret 124/1999, de 4 de maig, sobre els serveis i el personal del Sistema de Lectura Pública de Catalunya, disposa que el personal de les biblioteques públiques de titularitat pública ha de ser nomenat o contractat pels ajuntaments, excepte si es tracta de personal d'una biblioteca central comarcal adscrit exclusivament a funcions de comarcalitat, en aquest cas també pot ser nomenat o contractat pel consell comarcal.

Abans de la promulgació de la Llei del sistema bibliotecari de Catalunya, la Generalitat va crear diversos llocs de treball destinats a biblioteques locals o comarcals. Per tal d'ajustar aquesta situació a les previsions de la normativa vigent, els esmentats llocs de treball han de ser transferits als municipis.

A proposta del conseller de Cultura i de la consellera de Governació i Relacions Institucionals,

Decreto:

Article 1

Transferència del personal

1.1 El personal de l'Administració de la Generalitat de Catalunya que presta servei a les biblioteques que consten a l'annex s'ha de transferir als ajuntaments dels municipis corresponents.

1.2 La transferència del personal es farà efectiva mitjançant la subscripció d'un conveni entre el Departament de Cultura de la Generalitat i cada ajuntament afectat.

1.3 Durant un termini de deu anys a comptar des de l'efectivitat de la transferència del personal, el Departament de Cultura transferirà a cada ajuntament una aportació econòmica equivalent al cost de la plaça transferida.

Article 2

Personal funcionari

2.1 Al personal funcionari que es transfereixi en aplicació d'aquest Decret se li aplicarà el règim estatutari vigent a l'ajuntament de destinació. L'ajuntament de destinació ha de respectar al personal transferit el grup del cos o escala de procedència, els drets econòmics inherents al grau que tingui reconegut, els drets relatius a la funció a desenvolupar, i el sistema de previsió social.

2.2 Pel que fa a l'Administració de la Generalitat, el personal a què fa referència l'apartat 1 quedarà en situació administrativa...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR