DECRET 5/1988, de 13 gener, de Transferències de Serveis de l'Entitat Municipal Metropolitana de Barcelona (Correcció d'errades en el DOGC núm. 982, pàg. 1659, de 25.4.1988).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governació i Relacions Institucionals
Rango de LeyDecret

NOTA. En aquest text s'han introduït les correccions d'errada publicades en el DOGC.

La Llei 7/1987, de 4 d'abril, per la qual s'estableixen i es regulen les actuacions públiques especials en la conurbació de Barcelona i en les comarques compreses dins la seva zona d'influència directa, en la seva disposició addicional 2 va disposar que una Comissió Mixta, integrada per representats de la Generalitat i dels Municipis, havia de determinar l'assignació definitiva dels serveis públics prestats per l'Entitat Municipal Metropolitana de Barcelona, d'acord amb les competències respectives, les competències de les Entitats Metropolitanes de Transports i les dels Serveis Hidràulics i del Tractament de Residus, i la unitat efectiva d'explotació o de destinació del servei.

La disposició addicional 4 de la mateixa Llei estableix que l'esmentada Comissió Mixta havia d'elaborar les propostes de transferències en el termini màxim de sis mesos a partir de l'entrada en vigor de la Llei, termini que s'esgotà sense que s'hagués adoptat l'acord de transferència dels serveis.

Complint el que ordena el precepte legal anterior, el Govern de la Generalitat va acordar presentar al Parlament de Catalunya la Proposta de traspassos de serveis i unitats funcionals, amb els elements personals, materials i econòmics, de l'extingida Entitat Municipal Metropolitana de Barcelona en favor dels ens administratius assenyalats per la Llei, a l'efecte que determinés les transferències a realitzar.

Adoptada la decisió parlamentària i aprovada per la Resolució 152/II, de 24 de desembre de 1987, escau que el Govern de la Generalitat aprovi, en definitiva, per Decret, les transferències, de conformitat amb l'esmentada decisió, extrem que es compleix mitjançant aquesta disposició.

Aquest Decret de transferències es basa en l'adscripció total dels serveis, amb els elements personals i materials que gestionava l'Entitat Municipal Metropolitana de Barcelona, de manera que la totalitat de la plantilla del seu personal i tots els béns inclosos en el seu inventari, així com els drets i les obligacions de tot tipus que hagués contret, queden transferits a altres ens administratius receptors, i queda buida de contingut, en compliment del que disposa la Llei 7/1987, de 4 d'abril, en la seva disposició final 2.

Els ens receptors dels serveis i les unitats funcionals que es transfereixen són l'Administració de la Generalitat, l'Entitat Metropolitana del Transport, l'Entitat Metropolitana dels Serveis Hidràulics i del Tractament de Residus, les comarques del Baix Llobregat, del Barcelonès, del Maresme i del Vallès Occidental i els municipis inclosos dins l'àmbit territorial de l'extingida Entitat Municipal Metropolitana de Barcelona, els quals els gestionaran directament o mitjançant convenis intermunicipals.

Les transferències a cada ens receptor són objecte d'un annex en el qual s'especifiquen els serveis que es traspassen, les llistes del personal adscrit i, en el seu cas, les places vacants, els béns, els crèdits i les obligacions objecte de transferència, així com la data d'efectivitat de les transferències, i si s'escau, els crèdits pressupostaris.

El Decret regula els aspectes de caràcter comú i general i fa menció especial a les diferents vicissituds en què es pot trobar el personal, els drets de qualsevol ordre i naturalesa del qual, de conformitat amb el que disposa la disposició addicional 4.5 de la Llei 7/1987, de 4 d'abril, han de ser respectats.

En conseqüència, i de conformitat amb la Resolució 152/II del Parlament de Catalunya adoptada per la Comissió d'Organització i Administració de la Generalitat i el Govern Local, en data 24 de desembre de 1987, amb la deliberació prèvia del Consell Executiu, a proposta del Conseller de Governació,

Decreto:

Article 1

1.1 De conformitat amb la Resolució 152/II del Parlament de Catalunya, de data 24 de desembre de 1987, s'aprova la relació dels serveis i unitats funcionals, amb els elements materials i personals, procedents de l'Entitat Municipal Metropolitana de Barcelona, que han de ser objecte de transferència a la Generalitat de Catalunya, a l'Entitat Metropolitana del Transport, a l'Entitat Metropolitana dels Serveis Hidràulics i del Tractament de Residus, als municipis i a les comarques del Baix Llobregat, del Barcelonès, del Maresme i del Vallès Occidental en les matèries que es detallen en els annexos que acompanyen aquest Decret. 1.2 En conseqüència, queden transferits a la Generalitat de Catalunya, a l'Entitat Metropolitana del Transport, a l'Entitat Metropolitana dels Serveis Hidràulics i del Tractament de Residus, als municipis inclosos en l'àmbit territorial de l'extingida Entitat Municipal Metropolitana de Barcelona i a les comarques del Baix Llobregat, del Barcelonès, del Maresme i del Vallès Occidental els serveis i s'assumeixen les competències que es relacionen en la Resolució esmentada, en els termes i les condicions que s'hi especifiquen, i els béns, el personal, els crèdits pressupostaris, els drets, les obligacions, els préstecs i les emissions que resulten del text dels annexos.

Article 2

Les transferències seran efectives a partir de la data assenyalada als annexos.

Article 3

Els drets de qualsevol ordre i naturalesa que tenien els funcionaris i el personal afectat per les transferències han de ser respectats. La transferència del personal qualificat, segons la legislació de l'Estat, com d'habilitació nacional requerirà, per a la seva validesa, el compliment dels requisits que assenyala la legislació esmentada.

Article 4

L'Entitat Municipal Metropolitana de Barcelona farà lliurament a cada ens receptor de les transferències de serveis, en fer-se efectiu cada un d'ells, de tots els expedients, juntament amb tota la documentació, les bases de dades i altres antecedents que afectin el corresponent servei transferit.

Disposicions Transitòries 1.1 El personal transferit o a transferir a qualsevol ens receptor podrà sol·licitar, amb caràcter preferent, per una sola vegada, ocupar un lloc de la plantilla adequat al seu nivell i al lloc de treball de les Entitats Metropolitanes o de les comarques del Baix Llobregat, del Barcelonès, del Maresme i del Vallès Occidental. 1.2 El personal que, en el moment d'entrar en vigor aquest Decret, estigui en situació de Serveis Especials o de llicència, amb reserva de plaça, conservarà el dret expressat en el paràgraf anterior en les mateixes condicions que s'estableixen per a la resta de personal. 1.3 El personal que, en el moment d'entrar en vigor aquest Decret, estigui en situació d'excedència voluntària podrà reincorporar-se al servei actiu als llocs de treball de les Entitats Metropolitanes del Transport o dels Serveis Hidràulics i del Tractament de Residus, indistintament, sempre que existeixi vacant i es compleixin els requisits establerts per la legislació general. 2.1 Mentre duri el període de transferències de l'Entitat Municipal Metropolitana de Barcelona, aquesta mantindrà la gestió dels Serveis Centrals, Financers, Pressupostaris i de Tresoreria així com els Serveis de cartografia i el Centre de dades que han de ser transferits a les Entitats Metropolitanes del Transport i dels Serveis Hidràulics i del Tractament de Residus, i els donarà el suport i l'assistència administrativa necessaris per tal que puguin desplegar l'activitat normal per al compliment de les seves finalitats i competències. 2.2 Les operacions de caràcter econòmic de les Entitats Metropolitanes del Transport i dels Serveis Hidràulics i del Tractament de Residus, les realitzarà l'Entitat Municipal Metropolitana de Barcelona mentre subsisteixi, si bé cada Entitat també comptabilitzarà les seves operacions en formalització.

Disposicions Finals

-1 Aquest Decret entrarà en vigor el dia 1 de febrer de 1988.

-2 Es faculta el Conseller de Governació per al desplegament i l'execució del present Decret.

Barcelona, 13 de gener de 1988

Jordi Pujol President de la Generalitat de Catalunya

Agustí M. Bassols i Parés Conseller de Governació

Annex 1

Transferències de serveis a l'Administració de la Generalitat de Catalunya

  1. Serveis que es transfereixen

    -1 Dins el servei d'abastament d'aigua en alta, l'estació de tractament d'aigua d'Abrera. La gestió en matèria de tarificació i coordinació d'abastaments d'aigua, la portarà a terme una Comissió Mixta constituïda en un 50% per representants de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, en un 25% per representants de l'Entitat Metropolitana dels Serveis Hidràulics i del Tractament de Residus i en l'altre 25% per representants de les mancomunitats de municipis usuaris de la planta d'Abrera; un representant de l'Administració de la Generalitat de Catalunya la presidirà amb vot de qualitat.

    -2 També es transfereixen els serveis d'urbanisme que exercia l'Entitat Municipal Metropolitana de Barcelona, les competències dels quals corresponen a la Comissió d'Urbanisme de Barcelona, d'acord amb la Llei del Sòl i altra legislació urbanística. Aquest servei comprèn també la cartografia temàtica i el software corresponent.

    -3 Finalment, es transfereix a l'Administració de la Generalitat de Catalunya el servei i la documentació que afecta al Pla Especial d'ordenació de les xarxes elèctriques d'alta tensió, dins l'àmbit territorial de l'Entitat Municipal Metropolitana de Barcelona.

  2. Mitjans materials que són objecte de transferència Els béns immobles que constitueixen les instal·lacions de la planta de tractament d'aigües d'Abrera, valorades en 5.516.128.429 Pta.

  3. Mitjans personals que són objecte de transferència i places vacants transferides, en el seu cas Es transfereix a l'Administració de la Generalitat de Catalunya el personal que figura detallat en les llistes números 1 i 2 que hi ha després de l'Annex 9 d'aquest Decret. Igualment es transfereix el personal que la Societat Sogemasa té adscrit a la planta de tractament d'aigües d'Abrera.

  4. Drets i obligacions que...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR