ORDRE EDC/491/2005, de 20 de desembre, de convocatòria de concurs públic per a la selecció de projectes transnacionals de cooperació escolar, dins del programa euromediterrani de cooperació educativa (PECE-MED).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

EDC/491/2005, de 20 de desembre, de convocatòria de concurs públic per a la selecció de projectes transnacionals de cooperació escolar, dins del programa euromediterrani de cooperació educativa (PECE-MED).

El Departament d'Educació, amb la col·laboració de l'Institut Europeu de la Mediterrània, es proposa potenciar una política educativa mediterrània d'euroveïnatge, impulsant la participació de centres docents de Catalunya en el Programa euromediterrani de cooperació educativa amb els països del sud de la Mediterrània (PECE-MED). Aquest programa té com a objectiu fonamental la millora de la qualitat de l'educació mitjançant: la dinamització de la cooperació i els intercanvis transnacionals entre centres docents, la promoció de la innovació en els mètodes i materials pedagògics, el foment de la difusió transnacional de les bones pràctiques i la innovació en la gestió dels centres, la creació i difusió de mètodes de treball contra l'exclusió i el fracàs escolar, l'ús de les tecnologies de la informació i de la comunicació per a la construcció de comunitats de coneixement, el desenvolupament professional del personal docent i la producció de nous recursos didàctics d'aplicació específica per al coneixement dels països de la Mediterrània i de la Unió Europea.

El Programa euromediterrani de cooperació educativa amb els països del sud de la Mediterrània (PECE-MED) pretén també contribuir a la promoció de la consciència de la diversitat cultural i de plantejaments integradors en l'educació mitjançant una sèrie d'activitats transnacionals concebudes de cara a: compartir els coneixements sobre diferents cultures en un context de respecte mutu, desenvolupar iniciatives interculturals en el sector de l'educació obligatòria i en el seu entorn familiar i social, millorar les capacitats i la motivació dels professors per a l'educació pluricultural, i cooperar en la lluita contra qualsevol tipus de discriminació i/o exclusió social.

D'acord amb el que s'exposa, i de conformitat amb el que estableixen la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el capítol IX del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, quant a la participació dels centres docents privats concertats i els de titularitat municipal,

A proposta de la Direcció General d'Ordenació i Innovació Educativa,

Ordeno:

Article 1

Convocar concurs públic per a la selecció de centres docents d'educació primària, d'educació secundària o de formació de persones adultes públics i privats concertats per dur a terme projectes transnacionals de cooperació escolar, dins del programa euromediterrani de cooperació educativa amb països del sud de la Mediterrània (PECE-MED).

Article 2

La despesa derivada de l'assignació econòmica extraordinària per la participació en el programa PECE-MED, durant el curs 2005-2006, dels centres docents de Catalunya que resultin seleccionats en aquesta convocatòria, serà d'un import màxim de 30.000,00 euros, dels quals 21.000,00 euros es destinaran als centres docents de titularitat del Departament i seran a càrrec de la posició pressupostària 4230.EN02.D/226001300 i els restants 9.000,00 euros seran a càrrec de la posició pressupostària 4230.EN02.D/482000100 del pressupost de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2006 i es destinaran als centres docents públics municipals i privats concertats. Aquesta despesa està condicionada a l'existència de crèdit adequat i suficient en les posicions pressupostàries esmentades del pressupost de l'any 2006.

La distribució especificada més amunt podrà ser modificada en cas que no hi hagi prou centres seleccionats de titularitat del Departament d'Educació o municipals i privats concertats, segons correspongui.

Article 3

Aprovar les bases que han de regir aquesta convocatòria, que consten com a annex d'aquesta Ordre.

Article 4

Els ajuts esmentats no tenen caràcter recurrent.

Contra aquesta Ordre, que posa fi a la via administrativa, les persones interessades poden interposar recurs contenciós administratiu, davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la seva publicació al DOGC, de conformitat amb el que preveu l'article 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Així mateix, poden interposar potestativament recurs de reposició, previ al recurs contenciós administratiu, davant l'òrgan que va dictar l'acte, en el termini d'un mes a comptar de l'endemà de la seva publicació al DOGC, segons el que disposen els articles 116 i 117 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, o qualsevol altre recurs que considerin convenient per a la defensa dels seus interessos.

Barcelona, 20 de desembre de 2005

Marta Cid i Pañella

Consellera d'Educació

Annex

Bases generals

.1 Objectiu de la convocatòria

L'objectiu de la convocatòria és millorar i reforçar la dimensió euromediterrània de l'educació escolar, mitjançant el foment de la cooperació transnacional entre centres docents i contribuir a la millora del desenvolupament professional del personal directament vinculat als centres docents implicats. Així mateix, es pretén també incidir en la promoció de la consciència de la diversitat cultural i de plantejaments integradors en l'educació escolar euromediterrània a través d'activitats transnacionals per compartir coneixements sobre diferents cultures, millorar la motivació del professorat en l'educació pluricultural, lluitar contra qualsevol tipus de discriminació o exclusió social i promoure conjuntament l'educació dels ciutadans.

.2 Requisits generals de participació

Per poder participar en un projecte escolar PECE-MED caldrà constituir associacions d'almenys tres centres docents, un i només un dels quals serà un centre de Catalunya, el qual actuarà com a coordinador del projecte i, almenys, dos centres més de dos...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR