DECRET 197/1988, d'1 d'agost, pel qual es crea la Comissió mixta de traspàs de serveis i recursos de les diputacions a la Generalitat o als consells comarcals i se n'estableix la composició, l'organització i el funcionament.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governació i Relacions Institucionals
Rango de LeyDecret

NOTA. En aquest text s'han introduït les modificacions que estableix el Decret 72/1990.

La disposició addicional 3 de la Llei 5/1987, de 4 d'abril, del règim provisional de les competències de les diputacions provincials, estableix que, un cop haurà entrat en vigor la primera de les lleis que modifiquin el règim de titularitat de les competències d'aquestes institucions, s'haurà de constituir la Comissió mixta de traspassos que preveu l'article 5 de la mateixa Llei.

Atès que el Parlament de Catalunya ha aprovat la Llei de l'esport, que preveu una nova distribució de les competències anteriorment exercides per les diputacions en matèria d'activitat física i esport;

A proposta del Conseller de Governació, en ús de les atribucions que em confereix la legislació vigent i amb la deliberació prèvia del Consell Executiu,

Decreto:

Article 1

Es crea la Comissió mixta de traspassos a què es refereixen els articles 4 i 5 i la disposició addicional 3 de la Llei 5/1987, de 4 d'abril, del règim provisional de les competències de les diputacions provincials. Aquesta Comissió es regeix i actua d'acord amb les normes de l'esmentada Llei, de les lleis de distribució de competències i d'aquest Decret.

Article 2

La Comissió és l'òrgan encarregat de proposar al Consell Executiu els acords relatius al traspàs de serveis i recursos de les diputacions a la Generalitat o als consells comarcals, per tal que siguin aprovats mitjançant Decret.

Article 3

3.1 La Comissió es compon de nou representants de la Generalitat, cinc representants de les diputacions catalanes i quatre representants dels consells comarcals. 3.2 Els representants de la Generalitat són: El conseller de Governació. Un representant del Departament de Governació que actuarà com a vice-president en cas d'absència del president. Un representant del Departament de la Presidència. Un representant del Departament d'Economia i Finances. Cinc representants dels departaments de la Generalitat, que es determinaran en funció de la matèria o matèries objecte de traspàs. Els representants de la Generalitat, els nomena el Consell Executiu a proposta dels departaments respectius, i han de tenir rang de secretari general o de director general. 3.3 Els representants de les diputacions catalanes són els seus presidents, i un altre representant més a proposta de la Diputació de Barcelona. 3.4 Els quatre representants dels consells comarcals es designen d'acord amb el procediment que fixarà el conseller de Governació mitjançant una ordre.

Article 4

4.1 La Comissió està presidida pel Conseller de Governació. 4.2 Correspon al President convocar les reunions de la Comissió, dirigir les deliberacions i moderar les intervencions dels seus components.

Article 5

5.1 La Comissió ha de designar un secretari, que ha de ser funcionari del Departament de Governació, que custodiï la documentació, atengui el funcionament intern de la Comissió i exerceixi les altres funcions que li atribueix aquest Decret. 5.2 De cada reunió s'ha d'aixecar una acta que reculli la llista d'assistents, els assumptes...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR