ORDRE TRI/567/2006, de 17 de novembre, per la qual es regulen les bases reguladores dels ajuts per al Programa de suport a la formació de les treballadores i dels treballadors afectats per expedients de suspensió de contractes del sector tèxtil i de la confecció, i s'obre la convocatòria per a la presentació de sol·licituds per a l'any 2006.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

TRI/567/2006, de 17 de novembre, per la qual es regulen les bases reguladores dels ajuts per al Programa de suport a la formació de les treballadores i dels treballadors afectats per expedients de suspensió de contractes del sector tèxtil i de la confecció, i s'obre la convocatòria per a la presentació de sol·licituds per a l'any 2006.

Vist que mitjançant l'Ordre TRI/399/2004, de 2 de novembre i la Resolució TRI/2674/2005, de 6 de setembre, el Departament de Treball i Indústria va establir una línia d'ajuts al sector tèxtil i de la confecció per als anys 2004 i 2005, que ha estat beneficiosa per a la millora de l'ocupabilitat de les treballadores i treballadors afectats per suspensions de contractes en aquells anys, en la mesura que compensava l'assistència a plans de formació al personal afectat per aquestes suspensions;

Vist que aquella línia d'ajuts guardava relació amb l'Acord marc subscrit en data 8 de juliol de 2004 amb el Consell Intertèxtil i les organitzacions sindicals FIA-UGT i FITEQA-CCOO, i que en data 30 d'octubre de 2006 s'ha subscrit un nou acord entre les mateixes entitats i amb la mateixa finalitat;

Atesa la Llei 20/2005, de 29 de desembre, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2006 (DOGC núm. 4541, de 31 de desembre de 2006);

Atès el capítol 9 del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya (DOGC núm. 3791A, de 31.12.2002);

Atesa la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (BOE núm. 276, de 18.11.2003);

Atès l'Acord de Govern de despesa plurianual, de data 24 d'octubre de 2006;

Atès l'article 12 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, a proposta de la directora general de Relacions Laborals amb l'informe previ de l'Assessoria Jurídica i de la Intervenció Delegada del Departament de Treball i Indústria, i en ús de les facultats que em són atribuïdes,

Ordeno:

Article 1

Objecte

Aquesta Ordre té per objecte aprovar les bases reguladores per a l'atorgament d'ajuts per al Programa de suport a la formació de les treballadores i treballadors afectats per expedients de suspensió de contractes del sector tèxtil i de la confecció, i obrir la convocatòria per a la presentació de sol·licituds per a l'any 2006.

Article 2

Beneficiaris i requisits

2.1 Poden ser beneficiaris d'aquests ajuts les treballadores i treballadors de les empreses del sector tèxtil i de la confecció ubicades a Catalunya que resultin afectats per expedients de suspensió de contractes de treball que responguin als requisits que s'estableixen en aquesta Ordre.

2.2. Per poder ser beneficiari dels ajuts, el treballador o treballadora haurà d'acreditar davant la Direcció General de Relacions Laborals del Departament de Treball i Indústria la seva assistència i participació en les activitats formatives del pla de formació ofert per l'empresa en el corresponent expedient de regulació.

2.3 Els beneficiaris hauran d'estar al corrent de les obligacions tributàries i davant la Seguretat Social.

Article 3

Requisits dels expedients de regulació d'ocupació

Els expedients de suspensió dels contractes de treball a què fa referència aquesta Ordre han de reunir, a més dels requisits exigibles a tot expedient de regulació d'ocupació, els següents:

1. Les mesures de suspensió de contractes no poden donar lloc a més de dos expedients anuals, amb el límit mínim de 21 dies naturals per expedient i un màxim global de 90 dies naturals per treballadora o treballador afectat.

2. L'empresa haurà d'acreditar que la plantilla fixa mitjana dels últims 6 mesos anteriors a la presentació de l'expedient ha estat d'un mínim del 80%, i per tant que està inclosa dins l'àmbit d'aplicació de l'Acord marc de data 30 d'octubre de 2006, extrem que serà recollit de forma expressa a la Resolució de l'expedient.

3. L'empresa haurà d'aportar i garantir l'execució d'un pla de formació per les treballadores i els treballadors afectats que respongui a l'objectiu de millorar la seva formació i qualificacions professionals, amb la finalitat que puguin disposar de mitjans de readaptació per a nous processos productius que s'hagin de desenvolupar. Els requisits mínims que ha de reunir aquest pla de formació són:

  1. Objectiu del pla, amb la denominació i descripció de les accions formatives que s'hi inclouen.

  2. Durada mínima per persona afectada de 45 hores (suspensió de 21 dies), 60 hores (suspensió de 30 dies), 180 dies (suspensió de 90 dies), o la proporció corresponent a tot el període de suspensió de contractes.

  3. Calendari o temporització prevista per a la seva execució, amb detall de la distribució horària prevista i de les treballadores i els treballadors als quals afecta cada acció formativa.

  4. Perfil del professorat previst.

  5. Metodologia que s'ha de seguir i mitjans pedagògics a utilitzar.

  6. Lloc previst per impartir les accions formatives.

  7. Sistema per acreditar la formació duta a terme.

  8. Acceptació expressa de la representació dels treballadors.

4. S'aportarà llistat de nòmines del personal afectat, que reculli les dades corresponents a les retribucions netes...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR