ORDRE TIC/392/2003, de 16 de setembre, sobre adopció de mesures en favor dels establiments industrials, comercials i turístics per pal·liar els danys ocasionats amb motiu dels incendis i les tempestes de l'estiu de 2003.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyOrdre

ORDRE TIC/392/2003, de 16 de setembre, sobre adopció de mesures en favor dels establiments industrials, comercials i turístics per pal·liar els danys ocasionats amb motiu dels incendis i les tempestes de l'estiu de 2003.

Els danys causats en diverses comarques de Catalunya per causa dels incendis i tempestes esdevinguts l'estiu de 2003 han perjudicat, entre d'altres, establiments industrials, comercials i turístics, així com el seu entorn natural.

El Departament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme, com a titular de les competències en aquestes matèries, dicta la següent Ordre per propiciar la recuperació de les infraestructures i l'entorn natural malmès i facilitar als afectats l'ajut i el suport necessaris.

Atesos l'article 7 i la disposició final primera del Decret 196/2003, de 26 d'agost, del Departament de Governació i Relacions Institucionals, i d'acord amb les competències que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Aquesta Ordre té per objecte l'adopció de mesures per pal·liar els danys ocasionats als establiments industrials, comercials i turístics i a l'entorn natural com a conseqüència dels incendis i tempestes esdevinguts a Catalunya l'estiu de 2003.

Article 2

Beneficiaris

Podran rebre ajuts, amb càrrec a les partides pressupostàries corresponents, els establiments industrials, comercials i turístics, degudament registrats, en funcionament o en construcció que hagin rebut danys en les edificacions, instal·lacions o béns d'equipament afectes a l'activitat empresarial com a conseqüència dels incendis i aiguats ocorreguts al llarg de l'estiu d'enguany. També podran ser-ne beneficiaris els ajuntaments afectats per raó del turisme, així com les entitats locals que facin projectes per pal·liar els efectes mediambientals conseqüència d'aquests incendis i tempestes.

Article 3

Finalitat dels ajuts

Els ajuts que estableix aquesta Ordre s'han de destinar a la reconstrucció dels edificis i de les instal·lacions industrials, comercials i turístiques que hagin rebut danys, a la reposició del seu utillatge, del mobiliari i d'altres elements essencials, i a les inversions necessàries per embellir l'entorn, fins a un màxim de 50 metres al voltant, en el cas dels establiments turístics. També es podran subvencionar els costos de reparació d'instal·lacions elèctriques, inclosos els elements de distribució o subministrament, que no siguin propietat de les empreses elèctriques i que hagin estat afectades per aquests fets. Així mateix, els ajuts es podran destinar a despeses de promoció en el cas del turisme.

En el cas dels projectes destinats a pal·liar els efectes mediambientals derivats dels incendis i tempestes, es podran subvencionar la neteja de zones cremades en espais d'interès com ara vies de comunicació, monuments, zones urbanes, fonts i riberes, la preparació de feixes per evitar...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR