ORDRE de 5 de maig de 1989, per la qual s'estableix un programa d'actuació tutorial que orienta la planificació i l'organització dels plans d'acció tutorial en els centres d'ensenyament secundari de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Educacio
Rango de LeyOrdre

La Llei 14/1970, general d'educació, estableix la tutoria dels alumnes definint-la com la direcció i l'ajuda que ha de proporcionar el professor als alumnes en el seu aprenentatge per superar les dificultats amb què es trobin.

Tanmateix, el desplegament reglamentari de la Llei general d'educació, tant pel que fa al batxillerat com a la formació professional, preveu que cada grup d'alumnes estarà a càrrec d'un professor tutor al qual se li encomana la coordinació de la tasca educativa del professorat del grup i l'orientació dels alumnes cap als objectius proposats en els diferents aspectes de l'educació, especialment pel que fa al grau de maduresa personal i d'orientació vocacional.

La Llei orgànica del dret a l'educació reconeix als alumnes els drets bàsics a rebre una formació que asseguri el ple desenvolupament de la seva personalitat i a una valoració objectiva del seu rendiment escolar.

El Departament d'Ensenyament, des del primer moment, ha considerat la tasca tutorial del professorat com a eina necessària per a l'educació dels nostres alumnes i, consegüentment, ha portat a terme diverses accions i actuacions en el camp tutorial. D'altra banda, dins les propostes de reforma dels ensenyaments que s'estan experimentant es reforça, més encara, la figura del professor com a orientador/tutor de la diversitat d'alumnes i s'obren noves vies de millora en aquest camp.

Malgrat les actuacions que s'han portat a terme fins ara, s'ha vist la necessitat que els centres docents d'ensenyament secundari de Catalunya comptin amb un instrument que els ajudi i els orienti en el disseny dels seus plans d'acció tutorial, dins el marc del projecte educatiu i, en aquest sentit, Ordeno:

Article 1

S'estableix un programa d'actuació tutorial que proporcioni els instruments i les orientacions escaients per a l'elaboració i el desplegament dels plans d'acció tutorial dels centres.

Article 2

El programa d'actuació tutorial del Departament d'Ensenyament s'adreça a tots els centres d'ensenyament secundari de Catalunya i és el marc referencial d'orientacions i actuacions en aquest camp, així com també per al desplegament dels seus plans d'acció tutorial.

Article 3

El programa d'actuació tutorial té els objectius següents:

3.1 Proporcionar als estudiants una orientació educativa adequada, acadèmica i professional, d'acord amb les aptituds, les necessitats i els interessos que mostrin.

3.2 Prestar suport a la figura dels professors en la seva dimensió de dinamitzadors de l'acció tutorial en el centre.

3.3 Proporcionar als professors informació i formació adients basant-se en les funcions que han d'assumir com a tutors.

3.4 Regular la planificació i l'organització dels plans d'acció...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR