ORDRE AAR/143/2007, de 7 de maig, sobre el pla experimental per a la unificació de les dimensions de la gàbia de recollida de tellerina (Donax sp.).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

AAR/143/2007, de 7 de maig, sobre el pla experimental per a la unificació de les dimensions de la gàbia de recollida de tellerina (Donax sp.).

Al litoral català hi ha diverses zones on es localitzen bancs naturals de tellerina (Donax sp.). Dos d'aquests bancs són el de la badia de Roses, regulat per l'Ordre de 21 de juliol de 1987, per la qual s'estableix un Pla d'explotació del banc natural de tellerina (Donax sp.) de Roses (DOGC núm. 876, de 12.8.1987), i el de Sant Carles de la Ràpita, regulat per l'Ordre de 13 de juny de 1994, per la qual s'estableix un pla d'explotació del banc natural de tellerina (Donax sp.) a Sant Carles de la Ràpita (DOGC núm. 1913, de 27.6.1994). Les esmentades ordres estableixen, entre d'altres mesures, les extensions dels bancs, les mesures tècniques de regulació de l'esforç pesquer que s'hi pot exercir, i les mides de les gàbies utilitzades per a la seva recollida.

Tot i no existir a la nostra costa cap altre banc de tellerina legalment reconegut, això no implica que aquesta espècie no sigui relativament abundant i per tant considerada com a espècie objectiu per la resta de mariscadors catalans. A la zona central del litoral, entre les confraries de Badalona i Torredembarra, és on especialment hi ha un major nombre d'embarcacions dedicades a aquesta activitat tradicional mitjançant el sistema de recollida amb gàbies.

De la informació facilitada per les confraries de pescadors, dels estudis de selectivitat efectuats i de les inspeccions realitzades pels agents de la Direcció General de Pesca i Acció Marítima es conclou que hi ha una gran variabilitat entre les dimensions de les gàbies i la malla metàl·lica que embolcalla les gàbies emprades pels mariscadors catalans.

Amb la finalitat d'uniformitzar aquests ormeigs i garantir una explotació sostenible del recurs, cal iniciar un període de prova, durant el qual, i per a un àmbit geogràfic concret, es defineixen una llum de malla mínima i unes dimensions de la gàbia màximes.

Per tot això, d'acord amb la Llei 1/1986, de 25 de febrer, de pesca marítima de Catalunya, i amb el Decret 9/1987, de 15 de gener, sobre cria i recollida de marisc; a proposta de la Direcció General de Pesca i Acció Marítima i en ús de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Objecte

Aquesta Ordre té per objecte definir les dimensions de les gàbies emprades per a la recollida de tellerina (Donax sp.)...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR