ORDRE BEF/375/2003, de 5 de setembre, de convocatòria pública per a la concessió d'ajuts d'urgència social per pal·liar els danys ocasionats amb motiu dels incendis i tempestes del mes d'agost del 2003.

SecciónDisposicions Generals
EmisorPresidència de la Generalitat
Rango de LeyOrdre

ORDRE BEF/375/2003, de 5 de setembre, de convocatÚria p˙blica per a la concessiÛ d'ajuts d'urgËncia social per pal∑liar els danys ocasionats amb motiu dels incendis i tempestes del mes d'agost del 2003.

AtËs el Decret 196/2003, de 26 d'agost, sobre adopciÛ de mesures per pal∑liar els danys ocasionats amb motiu dels incendis i les tempestes del mes d'agost de 2003;

Vista l'Ordre BEF/33/2003, de 10 de gener, per la qual s'obre convocatÚria i s'aproven les bases per a la concessiÛ d'ajuts a persones naturals per a programes del Departament de Benestar i FamÌlia en matËria de serveis socials, la qual preveu el programa d'ajuts d'urgËncia social;

Vista la necessitat d'incorporar noves ajudes d'urgËncia social en el mateix marc jurÌdic que regula les del programa indicat, amb les particularitats que s'estableixen en aquesta convocatÚria;

Vista la disposiciÛ final del Decret 196/2003, i en ˙s de les facultats que m'atorga la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organitzaciÛ, procediment i rËgim jurÌdic de l'AdministraciÛ de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

ConvocatÚria

1.1††S'inclou un nou programa d'ajuts d'urgËncia social en el marc de la convocatÚria p˙blica per a la concessiÛ d'ajuts a persones naturals per a programes del Departament de Benestar i FamÌlia (Ordre BEF/33/2003, de 10 de gener) en matËria de serveis socials amb la finalitat de pal∑liar els danys ocasionats amb motiu dels incendis i tempestes del mes d'agost del 2003, i queda oberta la convocatÚria p˙blica perquË les persones naturals o les unitats familiars o de convivËncia que es trobin en una situaciÛ de mancanÁa de recursos puguin presentar sol∑licituds fins al dia 31 de desembre de 2003, d'acord amb l'objecte d'aquest programa.

1.2††Les sol∑licituds per concÛrrer en aquesta convocatÚria s'han de formular en impresos normalitzats que es facilitaran a les dependËncies esmentades a l'annex d'aquesta Ordre o a la web del Departament de Benestar i FamÌlia (www.gencat.net/benestar), o a travÈs dels ajuntaments afectats, i han d'anar acompanyats dels documents que s'indiquen en el propi imprËs a mÈs, dels indicats en aquesta convocatÚria, per acreditar el compliment dels requisits.

Article 2

Objecte

2.1††Aquest programa tÈ per objecte atorgar:

a)†Un ajut econÚmic puntual per afrontar pËrdues internes de primera necessitat en l'habitatge habitual que no estiguin assegurats, com sÛn: la roba personal, el parament de la llar, electrodomËstics i mobles.

b)†Un ajut econÚmic per aquelles persones o unitats de convivËncia que han hagut de substituir l'habitatge habitual.

2.2††Als efectes d'aquesta convocatÚria s'entÈn habitatge habitual aquell que constitueix el domicili de les persones o unitats de convivËncia i en queden excloses les segones residËncies o aquelles de residËncia temporal.

Article 3

Estat de necessitat i criteris de valoraciÛ

3.1††L'estat de necessitat i la quantia a atorgar seran determinats per les pËrdues reals que es valoraran en l'informe social.

3.2††L'informe social ha de contenir les dades identificadores del sol∑licitant, genograma familiar .unitat de convivËncia., exposiciÛ de la situaciÛ de danys, valoraciÛ dels danys i proposta de quantitat d'ajut en funciÛ de les pËrdues i dels membres de la unitat familiar.

3.3††Per la valoraciÛ de l'ajut per substituciÛ de l'habitatge habitual es tindr‡ en compte l'import del lloguer de sis mesos.

Article 4

Import, abonament i justificaciÛ de l'ajut

4.1††La quantia m‡xima dels ajuts per unitat de convivËncia ser‡ de 1.200 euros i, en casos excepcionals, per necessitat acreditada i valorada, pot arribar fins a 3.000 euros. L'ajut per cobrir despeses de substituciÛ de domicili pot arribar fins a 3.600 euros.

4.2††L'ajut per la substituciÛ de l'habitatge habitual pot...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR