ACORD GOV/69/2013, de 28 de maig, pel qual es declara l'ocupació urgent dels béns i els drets afectats d'expropiació pel Projecte constructiu del ramal de Sant Ermengol, al terme municipal d'Abrera.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Territori i Sostenibilitat
Rango de LeyAcord

El Projecte constructiu del ramal de Sant Ermengol, al terme municipal d’Abrera (comarca del Baix Llobregat), el va aprovar el gerent d’Aigües Ter Llobregat (ATLL) el 19 de novembre de 2012.

L’aprovació del Projecte per part de l’Administració porta implícita la declaració d’utilitat pública i la necessitat d’ocupació dels béns i els drets afectats.

Com a conseqüència de la instal·lació d’un nou equipament comercial i del desenvolupament urbanístic de l’ampliació del sector Barcelonès, l’Ajuntament d’Abrera va sol·licitar un increment de cabals d’aigua procedents del sistema Ter-Llobregat en el sector de Sant Ermengol.

Per tal de donar solució a la petició municipal, ATLL va redactar el Projecte constructiu del ramal de Sant Ermengol, que consisteix en una canonada de polietilè de 355 mm de diàmetre, amb una longitud de 2,2 km des de la xarxa d’ATLL (situada al marge dret del riu Llobregat) i el dipòsit municipal de Sant Ermengol. Per això, esdevé imprescindible executar amb caràcter urgent les obres d’aquest Projecte atès que la construcció del centre comercial està molt avançada i la seva posada en marxa serà imminent, amb la consegüent generació de llocs de treball que significarà per al municipi.

A més a més, aquest Projecte també servirà perquè Abrera disposi d’una connexió definitiva a la xarxa regional de distribució d’aigua del sistema Ter-Llobregat, i millorar d’aquesta manera l’abastament d’aigua potable a tot el municipi (11.870 persones), atès que la que té actualment és provisional ja que es va realitzar per fer front a un episodi puntual de contaminació.

Així mateix, l’execució de les obres previstes en aquest Projecte dóna compliment al conveni de col·laboració per a la millora de l’abastament d’aigua potable en alta al municipi d’Abrera, signat entre l’Ajuntament d’Abrera i ATLL el 2 de maig de 2011.

D’acord amb el Reglament de la Llei d’expropiació forçosa, aprovat pel Decret de 26 d’abril de 1957, s’ha sotmès a informació pública la relació dels béns i els drets afectats pel Projecte esmentat. Les al·legacions presentades consten adequadament valorades a l’expedient.

Així mateix, d’acord amb l’article 52 de la Llei d’expropiació forçosa, s’ha dut a terme la corresponent retenció del crèdit de l’import previst per al pagament del preu just dels béns i els drets afectats. D’altra banda, l’entitat ATLL, Concessionària de la Generalitat de Catalunya, SA, actua com a beneficiària de les expropiacions, d’acord amb el contracte...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR