DECRET 201/1985, de 13 de juny, sobre normes d'utilització de material mòbil en els serveis públics regulars i discrecionals de transport de viatgers per carretera a Catalunya.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Politica Territorial i Obres Publiques
Rango de LeyDecret

La necessitat palesada pels titulars de concessions de serveis públics regulars de transport de viatgers per carretera, de rendibilitzar adequadament el seu parc mòbil i obtenir així l'aprofitament idoni dels recursos de què disposen, ha posat de manifest la conveniència d'adaptar la normativa vigent en la matèria a aquesta exigència, flexibilitzant les condicions d'utilització de vehicles en les línies regulars, mitjançant la possibilitat d'utilitzar material no adscrit de forma permanent a les concessions.

En aquesta mateixa orientació, l'Administració ja autoritzà en el seu dia la utilització indistinta de material mòbil en concessions d'un mateix titular. Les circumstàncies actuals aconsellen, superant esquemes rígids d'explotació, ampliar aquella possibilitat a vehicles propietat del mateix concessionari, proveïts d'autorització de transport discrecional, d'acord amb determinades condicions, actuació que sens dubte contribuirà a la millora en la qualitat dels serveis i a la renovació gradual del parc mòbil, en benefici del públic usuari.

El present Decret recull també la possibilitat -ja contemplada en l'art. 49 del Reglament d'Ordenació dels Transports Mecànics per Carretera- d'utilitzar material mòbil aliè en els serveis regulars davant d'intensificacions consistents en l'augment del nombre de vehicles d'una expedició i preveu que els titulars de serveis discrecionals amb reiteració d'itinerari per al transport de treballadors o escolars podran utilitzar material mòbil propietat d'altri quan existeixi indisponibilitat de vehicles propis, assegurant així la normal prestació dels serveis davant qualsevol eventualitat.

Per tot plegat, a proposta del Conseller de Política Territorial i Obres Públiques, i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article primer

- Els concessionaris de serveis públics

regulars de transport de viatgers per carretera podran sol·licitar autorització per utilitzar, en l'explotació d'aquests serveis, material mòbil de la seva propietat proveït de targeta de transport sèrie VD.

Article segon

- L'atorgament de l'autorització per a

cadascun dels vehicles s'ajustarà al compliment de les condicions següents:

  1. Els vehicles estaran proveïts de la targeta de transport en vigor, sèrie VD, de l'àmbit que correspongui a l'itinerari del servei regular, expedida a nom de la mateixa...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR