DECRET 310/1987, de 26 d'octubre, pel qual es regula la utilització d'exploracions radiològiques de tòrax en exàmens mèdics.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Salut
Rango de LeyDecret

Els actuals coneixements científics demostren que l'ús indiscriminat dels raigs X comporta tot un seguit de riscos per a la salut, la qual cosa fa aconsellable d'evitar l'exposició innecesària del cos humà a aquestes radiacions.

En el seu moment, la situació epidemiològica d'algunes malalties broncopulmonars va fer necessària l'obligatorietat d'una exploració anual radiològica de tòrax en alguns exàmens de control sanitari, especialment en l'àmbit laboral.

Actualment, la situació epidemiològica d'aquestes malalties ha canviat radicalment, de manera que determinats organismes sanitaris internacionals han desaconsellat la realització d'aquestes exploracions radiològiques amb una periodicitat regular a persones assimptomàtiques. Aquests fets varen motivar l'Ordre Ministerial de 12 de juliol de 1982, que va eliminar les exploracions radiològiques sistemàtiques dels exàmens de salut dels alumnes.

D'altra banda, actualment està comprovat que l'exploració anual radiològica de tòrax no aporta resultats importants en relació amb la detecció precoç del càncer de pulmó, ni influeix sobre el nombre de casos de tuberculosi o d'altres malalties cardiopulmonars que es detectin i, en particular, és absolutament ineficaç en l'exploració sistemàtica de personal laboral no sotmès a risc professional específic.

D'acord amb el que estableix el Títol 1 de la Llei 14/1986, de 25 d'abril, General de Sanitat, en relació amb l'article 17 de l'Estatut d'Autonomia, i atès el que disposa la Llei 3/1982, de 25 de març, de la Generalitat de Catalunya, a proposta del Conseller de Sanitat i Seguretat Social,

Decreto:

Article 1

1.1 En els reconeixements mèdics periòdics que es realitzin a l'àmbit territorial de Catalunya no serà obligatòria la pràctica d'exploració radiogràfica sistemàtica del tòrax. 1.2...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR