ORDRE de 3 de desembre de 1990, per la qual es regula el sistema de provisió de places vacants de personal sanitari dels equips d'atenció primària.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Salut
Rango de LeyOrdre

El Decret 84/1985, de 21 de març, de mesures per a la reforma de l'atenció primària de salut a Catalunya, estableix un nou model assistencial mitjançant la configuració de les àrees bàsiques de salut i els equips d'atenció primària. Recentment, mitjançant el Decret 129/1990, de 28 de maig, s'han establert mesures complementàries per a la reforma de l'atenció primària als efectes d'avançar en la seva implantació.

El desplegament i execució del Decret 84/1985 ha comportat la progressiva implantació dels equips d'atenció primària i la corresponent cobertura de les places que configuren les seves plantilles de personal, mitjançant els sistemes que estableixen les ordres del Departament de Sanitat i Seguretat Social de 8 d'octubre de 1985, parcialment modificada per l'Ordre de 5 de juny de 1990, que regula el dret d'opció preferent i el concurs restringit; la de 6 de maig de 1986, que regula la integració dels funcionaris dels cossos de metges i practicants titulars de sanitat local; la de 7 de maig de 1986, que regula la incorporació dels metges lliures autoritzats; la de 21 d'agost de 1986, que estableix el sistema d'incorporació del personal dels serveis d'urgència, i la de 22 d'agost de 1986, que regula el concurs-oposició lliure.

Esgotada l'aplicació de la normativa esmentada en aquells equips d'atenció primària ja consolidats quant a la cobertura dels seus llocs de treball, escau ara la fixació d'un sistema de selecció que, amb vocació de futur, reguli els mecanismes d'accés a les places vacants de personal sanitari dels equips d'atenció primària una vegada exercit el dret preferent d'opció i resolt el concurs restringit i, alhora, faciliti la promoció professional del personal sanitari dels equips d'atenció primària, com també del no sanitari d'institucions sanitàries de l'Institut Català de la Salut per ocupar places d'equip d'atenció primària.

D'acord amb l'exposat, vist el que preveuen el capítol 3, secció 2, del títol 4 de la Llei 15/1990, de 9 de juliol, d'ordenació sanitària de Catalunya, el capítol 7 del títol 4 de la Llei 17/1985, de 23 de juliol, de la funció pública de l'Administració de la Generalitat, i el Decret 320/1985, de 17 d'octubre, sobre atribució de competències a diferents departaments de la Generalitat, en virtut de les facultats que m'atorguen les disposicions finals 7 del Decret 84/1985, de 21 de març, i 1 del Decret 129/1990, de 28 de maig, i escoltades les entitats a què fa referència l'article 64 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Àmbit d'aplicació Les convocatòries per a la provisió de places vacants de personal sanitari d'equips d'atenció primària corresponents a àrees bàsiques de salut ja implantades mitjançant els sistemes de selecció que preveu l'Ordre de 8 d'octubre de 1985, parcialment modificada per l'Ordre de 5 de juny de 1990, es regularan d'acord amb les normes contingudes en aquesta Ordre.

Article 2

Periodicitat La convocatòria per a la provisió de les places a què fa esment l'article anterior correspondrà al director general de l'Institut Català de la Salut, mitjançant Resolució que serà publicada al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya i al Butlletí Oficial de l'Estat, amb una periodicitat mínima d'una convocatòria a l'any.

Article 3

Sol·licituds 3.1 Els interessats a participar en el procés selectiu adreçaran la seva sol·licitud al Director General de l'Institut Català de la Salut dins un termini de vint dies hàbils comptadors des del següent al de la publicació de la convocatòria en els diaris oficials esmentats a l'article anterior. 3.2 Cas que la data de la publicació de la convocatòria al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya i al Butlletí Oficial de l'Estat no coincidís, és tindrà en compte l'última data de publicació als efectes del còmput del termini de presentació de sol·licituds. 3.3 Les sol·licituds, que hauran de complir els requisits i s'acompanyaran amb els documents acreditatius que s'assenyalin en la convocatòria, podran presentar-se indistintament en els registres d'entrada dels serveis centrals o de les àrees de gestió de l'Institut Català de la Salut, o per qualsevol dels mitjans que estableix l'article 66 de la Llei de procediment administratiu.

Article 4

Fases El procés selectiu consta de les fases següents:

  1. Fase de concurs, que es resoldrà mitjançant l'aplicació dels barems que figuren als annexos 1 a 6 de la present Ordre.

  2. Fase de concurs-oposició, que es resoldrà mitjançant l'aplicació dels barems que figuren als annexos del Decret 129/1990, de 28 de maig, de l'Ordre de 5 de juny de 1990 i a l'annex 7 de la present Ordre, segons els casos, més la puntuació que resulti de la realització d'una prova o supòsit pràctic.

Article 5

Requisits 5.1 Per tal d'optar a les places objecte de la convocatòria els aspirants hauran de reunir els requisits següents:

  1. Tenir nacionalitat espanyola.

  2. Trobar-se en possessió del corresponent títol oficial que habiliti per a l'exercici professional, amb l'especialitat que en el seu cas es requereixi per al tipus de places a les quals es concursa.

  3. Aptitud psicofísica per a l'exercici professional que es tracti, determinada per reconeixement mèdic realitzat en el centre que l'Institut Català de la Salut determini. Aquesta condició es formalitzarà un cop adjudicada la plaça, de manera que la presa de possessió restarà condicionada a la superació d'aquest requisit.

  4. Haver satisfet els drets d'inscripció que s'estableixin en la convocatòria.

  5. No trobar-se inhabilitat per a l'exercici professional o per al desenvolupament de places de la Seguretat Social. 5.2 Els aspirants que concorrin a la fase de concurs hauran de posseir plaça en propietat d'equip d'atenció primària de la mateixa categoria que la sol·licitada per trasllat o reingrés d'excedència.

Article 6

Fase de concurs 6.1 A la fase de concurs hi podrà concórrer el personal amb plaça en propietat d'equip d'atenció primària i que sol·liciti trasllat a plaça de la mateixa categoria. En aquesta fase hi estarà obligat a concórrer el personal que es trobi en situació de destinació provisional com a conseqüència del reingrés a la plaça de la mateixa categoria d'equip d'atenció primària. 6.2 A les bases de la convocatòria es podrà reservar per a la fase de concurs fins a un 50% de la totalitat de les places tretes a concurs per a cada categoria. Les que no es cobreixin en l'esmentada fase s'acumularan a la fase de concurs-oposició.

Article 7

Fase de concurs-oposició 7.1 La fase de concurs-oposició tindrà dos torns:

  1. Torn de promoció interna, al qual podrà optar el personal sanitari o no sanitari amb plaça en propietat en equips d'atenció primària, de contingent o zona o en institucions sanitàries de l'Institut Català de la Salut, i que disposi de la titulació necessària per optar a qualsevol de les places que es treguin a concurs i siguin de categoria superior o de la mateixa categoria i diferent especialitat.

  2. Torn lliure, al qual podrà optar el personal que gaudeixi dels requisits generals i de titulació necessaris i no estigui inclòs en els supòsits abans esmentats. 7.2 A les bases de la convocatòria es podrà reservar per a cada categoria fins a un 50% de les places assignades al concurs-oposició lliure per a la seva cobertura pel torn de promoció interna. Les places que no es cobreixin per torn de promoció interna s'acumularan al torn lliure. Mai no seran susceptibles de cobertura pel torn de promoció interna les places de metge general d'equips d'atenció primària acreditats per a la docència de post-grau. 7.3 Per tal d'assegurar la deguda idoneïtat dels aspirants, aquests hauran de superar en la prova o supòsit pràctic la puntuació mínima que, amb caràcter general, establirà el Tribunal. El valor màxim de la prova o supòsit pràctic per a tots els aspirants que concorrin a places de la mateixa categoria serà l'equivalent al doble de la puntuació obtinguda per l'aspirant que, d'entre aquells, hagi obtingut el major nombre de punts per barem en la valoració de mèrits.

Article 8

Tribunal de selecció Per cada categoria objecte de convocatòria es constituirà un Tribunal de selecció, la composició del qual serà la següent: President titular: el...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR