DECRET 97/2003, d'1 d'abril, pel qual es crea la Comissió Territorial d'Urbanisme de la Val d'Aran i se'n regula la composició i el funcionament intern.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Politica Territorial i Obres Publiques
Rango de LeyDecret

DECRET

97/2003, d'1 d'abril, pel qual es crea la ComissiÛ Territorial d'Urbanisme de la Val d'Aran i se'n regula la composiciÛ i el funcionament intern.

La Llei 16/1990, de 13 de juliol, sobre el rËgim especial de la Val d'Aran, restableix i actualitza l'organitzaciÛ administrativa prÚpia d'Aran, a l'empara del que disposa l'Estatut d'Autonomia de Catalunya. En aquest sentit, la Llei preveu que el Consell General pugui assumir determinades competËncies i serveis mentre afectin directamentel seu territori, les quals li han de ser assignades o delegades per l'AdministraciÛ de la Generalitat d'acord amb el que estableix la legislaciÛ vigent.

A fi de fer efectiu aquest mandat legal en matËria urbanÌstica, s'escau de preveure una comissiÛ territorial d'urbanisme prÚpia per al territori de l'Aran. Cal tenir en compte, a mÈs, que aquest territori, com a conseq¸Ëncia de les seves caracterÌstiques especÌfiques i diferenciades, disposa d'unes Normes subsidi‡ries de planejament que sÛn d'aplicaciÛ a tots els municipis de la Val d'Aran.

Aquesta comissiÛ, d'acord amb la Llei 2/2002, de 14 de marÁ, d'urbanisme, haur‡ d'assumir funcions de car‡cter informatiu, consultiu, gestor i resolutiu respecte de tots els assumptes que la vigent legislaciÛ urbanÌstica preveu hagin de ser sotmesos a consideraciÛ de les comissions territorials d'urbanisme.

Per tot aixÚ, a proposta del conseller de PolÌtica Territorial i Obres P˙bliques, i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Objecte

L'objecte d'aquest Decret Ès la creaciÛ de la ComissiÛ Territorial d'Urbanisme de la Val d'Aran i regular-ne la composiciÛ i el funcionament intern.

Article 2

CreaciÛ de la ComissiÛ Territorial d'Urbanisme de la Val d'Aran

Es crea la ComissiÛ Territorial d'Urbanisme de la Val d'Aran per exercir a Aran les funcions que la Llei 2/2002, de 14 de marÁ, d'urbanisme, atribueix a les comissions territorials d'urbanisme.

Article 3

¿mbit d'actuaciÛ de la ComissiÛ Territorial d'Urbanisme de la Val d'Aran

L'‡mbit d'actuaciÛ de la ComissiÛ Territorial d'Urbanisme de la Val d'Aran Ès el territori d'Aran, integrada pels municipis de Arres, Bausen, Es BÚrdes, BossÚst, Canejan, Les, Naut Aran, Vielha e Mijaran i VilamÚs.

Article 4

Seu

La ComissiÛ Territorial d'Urbanisme de la Val d'Aran tindr‡ la seu a Vielha, al Consell General d'Aran.

Article 5

ComposiciÛ

5.1††La ComissiÛ Territorial d'Urbanisme de la Val d'Aran Ès presidida pel conseller o la consellera de PolÌtica Territorial i Obres P˙bliques. El SÌndic d'Aran i el director o directora general d'Urbanisme n'ostenten les dues vicepresidËncies.

5.2††Integren tambÈ la ComissiÛ:

a)†El director o la directora de la PonËncia TËcnica de la ComissiÛ.

b)†El director o la directora de l'Oficina TËcnica d'Urbanisme del Consell General d'Aran.

c)†El delegat o la delegada territorial del Govern de la Generalitat.

d)†Un representant designat per cadascun dels departaments de la Generalitat seg¸ents: d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, de GovernaciÛ i Relacions Institucionals, de JustÌcia i Interior, de Treball, Ind˙stria, ComerÁ i Turisme, i de Medi Ambient, sempre que aquests departaments no hagin transferit les seves competËncies d'informe de planejament urbanÌstic al Consell General d'Aran.

e)†Tres representants del Consell General d'Aran.

f)†Dos representants del municipis de la Val d'Aran, proposats per les organitzacions associatives d'entitats locals de Catalunya. Tots ells han de ser membres de les corporacions...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR