DECRET 86/1996, de 5 de març, de modificació del Decret 298/1987, de 23 de setembre, sobre els valors dels premis oferts per la loteria semiactiva denominada Lotto 6/49.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

L'article 2 de la Llei 5/1986, de 17 d'abril, de creació de l'Entitat Autònoma de Jocs i Apostes de la Generalitat (EAJA), estableix que aquesta Entitat té al seu càrrec l'organització i la gestió directa d'aquells jocs que les disposicions legals reserven a la gestió de la Generalitat, i també la recaptació dels ingressos públics derivats d'aquesta activitat i el pagament dels premis que s'estableixin.

L'article 3 del Decret 144/1986, de 12 de maig, de desplegament de la Llei esmentada, concreta les competències del Consell d'Administració de l'EAJA.

D'altra banda, l'article 5 del Decret 325/1985, de 28 de novembre, pel qual s'aprova el primer catàleg de jocs i apostes autoritzats a Catalunya, estableix les diferents modalitats dels jocs de loteria, i el Decret 241/1986, de 4 d'agost, pel qual es fixa el Reglament general dels jocs de loteria organitzats per l'Entitat Autònoma de Jocs i Apostes de la Generalitat, modificat pel Decret 257/1989, de 25 de setembre, estableix a l'article 18 que el valor dels premis oferts quedarà determinat als respectius reglaments específics de cada sistema de loteria.

I així, l'article 1.1 del Decret 298/1987, modificat pel Decret 256/1989, sobre la loteria anomenada Lotto 6/49 determina el valor dels premis per aquesta modalitat.

Aquest Decret estableix el percentatge de premis, les comissions que s'han de percebre i les liquidacions al Tresor de la Generalitat de la part de recaptació que constitueix ingrés públic de la loteria semiactiva denominada 6/49, organitzada i gestionada per l'EAJA.

L'experiència assolida en aquest tipus de loteria semiactiva, a través del comportament dels usuaris de la mateixa, fa aconsellable modificar el percentatge destinat a premis mitjançant un increment del 5%, la qual cosa incideix favorablement en el propi usuari a la vegada que s'ajusta de manera més real a les circumstàncies del mercat.

Vist l'estudi proposta del Consell d'Administració de l'Entitat Autònoma de Jocs i Apostes de la Generalitat, a proposta dels consellers de Governació i de Benestar Social i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article únic

Es modifica l'apartat 1 de l'article 1 del Decret 298/1987, de 23 de setembre, en la redacció donada pel Decret 256/1989, de 25 de setembre, que queda redactat de la manera següent: "1.1 El valor dels premis serà del 60% (seixanta per cent) de l'import total de les apostes per a aquesta loteria, garantint un premi mínim...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR