ORDRE SLT/338/2013, de 17 de desembre, per la qual es modifica l'Ordre SLT/235/2013, de 9 de setembre, per la qual s'estableixen per a l'any 2013 els valors de les unitats de pagament per a la contraprestació dels serveis duts a terme pels centres sociosanitaris.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Salut
Rango de LeyOrdre

L’Ordre SLT/235/2013, de 9 de setembre, per la qual s'estableixen per a l'any 2013 els valors de les unitats de pagament per a la contraprestació dels serveis duts a terme pels centres sociosanitaris (DOGC núm. 6478, d’11.10.2013), estableix, en la disposició addicional segona, que el copagament de les persones usuàries dels serveis de promoció de l’autonomia personal per a persones amb dependència ateses en centres sociosanitaris esdevindrà exigible a partir del primer dia de prestació del servei i fins al dia en què hi causin baixa.

L’article 4 del Decret 142/2010, d’11 d’octubre, pel qual s’aprova la Cartera de Serveis Socials 2010-2011, estableix que el departament competent en matèria de serveis socials ha de determinar els criteris i el sistema de bonificacions per a la participació de les persones usuàries en el finançament de les prestacions socials.

En aquest sentit, amb l’objectiu d’assolir la màxima integració del sistema públic de salut i del sistema públic de serveis socials mitjançant una coordinació més gran en la gestió del copagament dels recursos públics, es considera convenient modificar la disposició addicional segona de l’Ordre SLT/235/2013, de 9 de setembre, de manera que es declarin exempts de pagament els trenta primers dies d’estada en centres sociosanitaris de llarga estada.

D’altra banda, s’ha fet palesa la conveniència que aquesta modificació de la disposició addicional segona de l’Ordre SLT/235/2013, de 9 de setembre, entri en vigor l’1 de gener de 2014, per la qual cosa també es modifica la disposició final primera de la citada Ordre SLT/235/2013, de 9 de setembre.

Per tot això, de conformitat amb el que preveu l'article 40.2 de la Llei 13/2008, de 5 de novembre, de la presidència de la Generalitat i del Govern,

Ordeno:

Article 1

Es modifica la disposició addicional segona de l’Ordre SLT/235/2013, de 9 de setembre, per la qual s'estableixen per a l'any 2013 els valors de les unitats de pagament per a la contraprestació dels serveis duts a terme pels centres sociosanitaris, que resta redactada de la manera següent:

Les persones usuàries de centres sociosanitaris de llarga estada resten exemptes d’efectuar l’aportació econòmica al mòdul de suport social durant els trenta primers dies d’estada. L’aportació esdevé exigible a partir del dia trenta-u, a comptar des del dia de l’ingrés.

A l’efecte del càlcul del període d’exempció establert al...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR