ORDRE SLT/323/2013, de 18 de desembre, per la qual es regula el procés d'integració voluntària com a personal estatutari fix de l'Institut Català de la Salut dels funcionaris dels cossos de metges, practicants i llevadors titulars que prestin serveis a l'Institut Català de la Salut o que hi hagin tingut la darrera destinació.

SecciónCàrrecs i Personal
EmisorDepartament de Salut
Rango de LeyOrdre

El Reial decret llei 16/2012, de 20 d’abril, de mesures urgents per garantir la sostenibilitat del Sistema Nacional de Salut i millorar la qualitat i seguretat de les seves prestacions (BOE núm. 98, de 24.4.2012), introdueix a l’article 10, apartat quatre, una nova disposició addicional, la setzena, en la Llei 55/2003, de 16 de desembre, de l’Estatut marc del personal estatutari dels serveis de salut, en la qual regula la integració del personal funcionari dels serveis sanitaris locals al servei d’institucions sanitàries públiques com a personal estatutari fix.

En concret, aquesta nova disposició estableix que els metges, practicants i llevadors titulars dels serveis sanitaris locals que prestin els seus serveis com a metges generals, practicants i llevadors dels serveis de salut, i la resta del personal funcionari sanitari que presti els seus serveis en institucions sanitàries públiques, disposen d’un termini de fins al 31 de desembre de 2013 per integrar-se en els serveis de salut com a personal estatutari fix, sense perjudici dels drets consolidats. Amb aquesta finalitat, es preveu que les comunitats autònomes han d’establir els procediments oportuns i que, en cas que aquest personal opti per romandre en actiu en la seva situació actual en els cossos i escales en què tingui la condició de personal funcionari, les comunitats autònomes l’han d’adscriure a òrgans administratius que no pertanyin a les institucions sanitàries públiques, de conformitat amb les bases dels processos de mobilitat que es puguin articular amb aquesta finalitat.

Escau tenir present que aquest article 10, apartat quatre, ha estat objecte d’un criteri interpretatiu fixat per la Comissió Bilateral de Cooperació Administració de l’Estat-Administració de la Comunitat Autònoma del País Basc en el sentit que el termini que es fixa, el 31 de desembre, ho és perquè els funcionaris afectats o bé optin voluntàriament per integrar-se com a personal estatutari en les institucions sanitàries de titularitat pública adscrites a cadascun dels serveis de salut o que en depenen, i efectivament s’hi integrin, o bé optin per romandre en actiu en la seva actual situació, en els cossos i les escales en què tenen la condició de funcionaris. En aquest últim cas, la comunitat autònoma ha d’adscriure aquest personal a òrgans administratius que no pertanyin a les institucions sanitàries públiques, conforme a les bases dels processos de mobilitat que es puguin articular amb aquesta finalitat, les quals poden establir que l’adscripció s’ha de realitzar quan hi hagi places vacants (Resolució de 19 de febrer de 2013, de la Secretaria General de Coordinació Autonòmica i Local, per la qual es publica l’Acord de la Comissió Bilateral de Cooperació Administració de l’Estat-Administració de la Comunitat Autònoma del País Basc en relació amb el Reial decret llei 16/2012, de 20 d’abril, de mesures urgents per garantir la sostenibilitat del Sistema Nacional de Salut i...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR