ORDRE TES/96/2012, de 12 d'abril, per la qual s'actualitzen els fitxers de dades de caràcter personal gestionats per l'Institut Cartogràfic de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Territori i Sostenibilitat
Rango de LeyOrdre

L’Institut Cartogràfic de Catalunya constitueix una entitat de dret públic de les que preveu l’article 1.b.1 del text refós de la Llei 4/1985, de 29 de març, de l’Estatut de l’empresa pública catalana, aprovat pel Decret legislatiu 2/2002, de 24 de desembre, que va ser creada mitjançant la Llei 16/2005, de 27 de desembre, de la informació geogràfica i de l’Institut Cartogràfic de Catalunya, i està adscrita al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

Aquesta entitat té com a finalitat l’exercici de les competències de la Generalitat sobre geodèsia i cartografia i sobre la infraestructura de dades espacials de Catalunya. Les funcions que exerceix per a la consecució dels seus objectius són, entre d’altres, dur a terme les cobertures d’imatge mètrica aèria del territori de Catalunya, establir i mantenir les bases cartogràfiques i les sèries cartogràfiques que en deriven, intervenir en procediments de delimitació territorial, elaborar i proposar el Pla cartogràfic de Catalunya i impulsar la Comissió de Coordinació Cartogràfica de Catalunya.

Per a l’exercici de les seves funcions i a fi de donar compliment a les seves obligacions legals, l’Institut Cartogràfic de Catalunya requereix tractar dades de caràcter personal de les persones que intervenen en els diferents procediments gestionats per l’Institut Cartogràfic de Catalunya, aquelles que s’hi relacionen o també les dades del seu propi personal.

L’Ordre PTO/458/2004, de 16 de desembre, sobre els fitxers que contenen dades de caràcter personal de l’Institut Cartogràfic de Catalunya del Departament de Política Territorial i Obres Públiques, i l’Ordre PTO/362/2008, d’11 de juny, per la qual es crea un fitxer que conté dades de caràcter personal gestionades per l’Institut Cartogràfic de Catalunya, van regular els fitxers que contenen dades de caràcter personal d’aquesta entitat. En l’actualitat, l’Institut Cartogràfic de Catalunya té la necessitat de crear un fitxer i suprimir-ne un altre, a fi i efecte d’actualitzar els fitxers creats per les dues normes esmentades, per tal de garantir la màxima transparència en el tractament de les dades de caràcter personal i així assegurar a la ciutadania l’exercici de les seus drets legítims.

De conformitat amb l’article 20 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, la creació de fitxers de les administracions públiques només pot fer-se mitjançant una disposició general publicada al diari oficial corresponent. Aquesta previsió ha estat confirmada per l’article 53 del Reial decret 1720/2007, de 21 de desembre, pel qual s’aprova el Reglament de desenvolupament de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal.

Pel que fa a la regulació dels fitxers mitjançant una ordre departamental, la disposició final tercera de la Llei 32/2010, de l’1 d’octubre, de l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades, habilita els consellers i les conselleres de la Generalitat, dins l’àmbit de les competències respectives...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR