ORDRE BSF/35/2014, de 20 de febrer, per la qual s'actualitzen els criteris funcionals dels serveis dels centres residencials per a gent gran de la Cartera de serveis socials.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Benestar Social i Família
Rango de LeyOrdre

El Sistema de serveis socials que configura la Llei 12/2007, d’11 d’octubre, de serveis socials, s’articula per mitjà d’una cartera de serveis que fixa les prestacions del sistema públic de serveis socials. La Cartera de serveis socials actual es va aprovar mitjançant el Decret 142/2010, d’11 d’octubre, per al període 2010-2011, i actualment està prorrogada per la disposició addicional vint-i-unena de la Llei 1/2014, del 27 de gener, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2014.

Aquesta disposició estableix, així mateix, que fins que no s’aprovi la nova Cartera, els criteris funcionals de les prestacions de serveis vigents actualment els pot determinar el departament competent en matèria de serveis socials, per mitjà d’una disposició reglamentària.

En aplicació d’aquesta previsió, com a mesura transitòria mentre la Cartera de serveis socials actual està prorrogada, i atesos els acords majoritaris amb els representants del sector de la gent gran, en la conjuntura actual i per contribuir a la sostenibilitat del Sistema, s’actualitzen alguns criteris funcionals de prestació dels serveis.

Els nous criteris funcionals derivats de l’aplicació de la present Ordre constitueixen l’estàndard de referència mínim que garanteix la qualitat del servei que es presta a la ciutadania i que les entitats proveïdores poden incrementar opcionalment.

Per tot això, i en ús de les facultats que m’atorga l’article 39.3 de la Llei 13/2008, de 5 de novembre, de la presidència de la Generalitat i del Govern,

Ordeno:

Article únic

Actualitzar els criteris funcionals per a la prestació de serveis per part dels centres residencials de gent gran que preveu la Cartera de serveis socials que s’estableixen a l’annex d’aquesta Ordre.

Disposició final

Aquesta Ordre entra en vigor l’endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 20 de febrer de 2014

Neus Munté i Fernàndez

Consellera de Benestar Social i Família

Annex

Actualització dels criteris funcionals dels centres residencials per a gent gran

La dedicació professional que estableix la normativa vigent dels professionals que s’esmenten del servei de residència assistida per a gent gran temporal o permanent de grau III no ha de ser inferior a la que estableixen els apartats següents:

Grup sanitari:

Fisioterapeuta: 15 hores/any per persona usuària.

Grup social:

Treballador/a social: 12 hores/any per persona...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR