DECRET 237/1985, de 6 d'agost, pel qual es reestructura el Departament de Sanitat i Seguretat Social. (Correcció d'errades en el DOGC n. 616, p. 3641, de 22.11.1985).

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Salut
Rango de LeyDecret

NOTA. En aquest text s'han introduït les correccions d'errada publicades en el DOGC.

Les reestructuracions del Departament de Sanitat i Seguretat Social han estat basades, en primer lloc, en els traspassos de serveis a la Generalitat i assignats a l'esmentat Departament.

En una segona fase, les reestructuracions operades han estat motivades per la creació de les Entitats Gestores de la Seguretat Social; Institut Català de la Salut i Institut Català d'Assistència i Serveis Socials, per la Llei 12/1983, de 14 de juliol.

D'altra banda, d'entre els objectius del Departament de Sanitat i Seguretat Social figura el d'unificar, de forma progressiva, les funcions de prevenció i les d'assistència. En aquest sentit s'han abordat ja a nivell normatiu alguns dels aspectes fonamentals amb l'aprovació del Decret 84/1985, de 21 de març, sobre mesures per a la reforma de l'atenció primària de salut. Cal, doncs, prosseguir en aquesta línia iniciada, per la qual cosa es fa necessària la reestructuració de diverses Direccions Generals del Departament que reflecteixi els objectius que es pretén assolir.

Finalment, el present Decret de reestructuració estableix una nova estructura perifèrica del Departament als territoris de les actuals províncies de Girona, Lleida i Tarragona, mitjançant la creació de les Delegacions Territorials del Departament de Sanitat i Seguretat Social, i els atribueix, entre d'altres, les funcions de representació del susdit Departament en el seu àmbit territorial corresponent.

En conseqüència, i atès el que estableix la Llei 3/1982, de 25 de març, a proposta del Conseller de Sanitat i Seguretat Social i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article primer 1

El Departament de Sanitat i.

Seguretat Social, sota la dependència del seu titular, s'estructura en els òrgans següents:

- Secretaria General.

- Direcció General d'Ordenació i Planificació Sanitària.

- Direcció General de Serveis Socials.

- Direcció General de Seguretat Social. 2. Com a òrgan d'assistència i suport al Conseller existeix el Gabinet del Conseller. D'acord amb el que determina el Decret 306/1980, d'1 de desembre, el Cap de l'esmentat Gabinet tindrà categoria de Cap de Servei.

Article segon

- Són adscrites al Departament les

entitats següents:

- Institut Català de la Salut.

- Institut Català d'Assistència i Serveis Socials.

- Institut d'Estudis de la Salut.

Article tercer

- La Secretaria General del Departament

té les funcions i l'estructura que li atribueixen els Decrets 275/1980, de 28 de novembre, 48/1982, de 22 de febrer, i 338/1984, de 8 de novembre.

Article quart

- La Direcció General de Serveis Socials

té les funcions i l'estructura que li atribueix el Decret 21/1984, de 31 de gener.

Article cinquè

- La Direcció General de Seguretat Social

té les funcions i l'estructura que li atribueix el Decret 420/1981, de 10 de novembre.

Direcció General de Salut Pública

Article sisè

- A la Direcció General de Salut Pública li

correspon l'ordenació i la planificació, així com l'execució, el control i l'avaluació de:

  1. Les activitats necessàries per esbrinar i definir els agents químics, físics i biològics presents en el medi especialment en l'aigua, l'aire, el sòl i en els aliments, bé de forma natural, bé introduïts per activitats de l'home, que li poden ocasionar transtorns i malalties.

  2. Les activitats encaminades a prevenir i a controlar els efectes nocius sobre la salut. També li correspon la vigilància i l'anàlisi epidemiològica de les malalties transmissibles i dels brots epidèmics.

Article setè

- La Direcció General de Salut Pública està

integrada per les unitats següents:

- Subdirecció General de Sanitat Ambiental.

- Servei de Sanejament Ambiental.

- Servei d'Higiene Alimentària.

- Servei de Vigilància i Anàlisi Epidemiològica.

- Laboratori Central d'Anàlisi i Referència.

- Servei Territorial de Salut Pública a Barcelona. 2. S'adscriu, dependent directament del Director General de Salut Pública, la Secció de Gestió Administrativa.

Article vuitè 1

La Subdirecció General de Sanitat.

Ambiental aplicarà la política que en matèria de sanitat ambiental realitzi la Direcció General de Salut Pública i coordinarà i supervisarà els Serveis d'Higiene Alimentària, el de Sanejament Ambiental, així com també les funcions de sanitat ambiental que realitzi el Laboratori Central d'Anàlisi i Referència. 2. Depenen de la Subdirecció General de Sanitat Ambiental:

- Servei de Sanejament Ambiental.

- Servei d'Higiene Alimentària.

Article novè 1

Al Servei de Sanejament Ambiental.

competeix la realització de les accions necessàries per dur a terme una eficaç vigilància i control d'agents químics, físics i biològics que a través del sòl, l'aigua i l'aire poden ocasionar trastorns i malalties a l'home. 2. Del Servei de Sanejament Ambiental depenen:

- Secció de Medi Ambient.

- Secció d'Assentaments Humans.

Article desè 1

Al Servei d'Higiene Alimentària.

competeix la realització de les accions necessàries...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR