DECRET 130/2002, de 30 d'abril, de la Comissió Antidopatge de Catalunya i de la Comissió per a la Protecció de la Salut de l'Esportista de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Cultura
Rango de LeyDecret

DECRET

130/2002, de 30 d'abril, de la Comissió Antidopatge de Catalunya i de la Comissió per a la Protecció de la Salut de l'Esportista de Catalunya.

L'article 83 de la Llei de l'esport, Text únic aprovat pel Decret legislatiu 1/2000, de 31 de juliol, regula la Comissió Antidopatge de Catalunya amb la finalitat de dotar l'Administració de la Generalitat d'un nou instrument per tal que pugui complir el mandat que li imposa l'article 50.1.d) de la mateixa Llei de l'esport, de tenir una actuació preventiva o de seguiment i control per tal d'evitar que els i les esportistes utilitzin productes no autoritzats mèdicament i esportivament.

D'altra banda, l'article 3.2.k) de la Llei de l'esport estableix com a principi rector de la política esportiva de la Generalitat el de vetllar pel control mèdic i sanitari dels i de les esportistes, i l'article 50 de la mateixa Llei disposa que la Generalitat ha de fer el control i el seguiment de les persones practicants sotmeses a una disciplina d'entrenament d'esportistes de competició o de risc elevat, i que ha de promoure l'assessorament mèdic i de la salut en l'activitat física del lleure.

Aquest Decret té per objecte establir la composició i el funcionament de la Comissió Antidopatge de Catalunya i regular la Comissió per a la Protecció de la Salut de l'Esportista de Catalunya.

A proposta del conseller de Cultura i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Capítol 1

Comissió Antidopatge de Catalunya

Article 1

Definició i dependència

La Comissió Antidopatge de Catalunya és un òrgan col·legiat de participació dels sectors implicats en la lluita contra el dopatge en l'esport que depèn de la Secretaria General de l'Esport. El Consell Català de l'Esport dóna suport tècnic i organitzatiu a aquesta Comissió.

Article 2

Funcions

La Comissió Antidopatge de Catalunya té les funcions següents:

  1. Divulgar informació relativa a l'ús de substàncies o grups farmacològics prohibits, mètodes reglamentaris i les seves modalitats de control; fer informes i estudis sobre les causes i els efectes del dopatge; promoure i impulsar accions de prevenció, i vetllar pel compliment de les normes vigents. En el desenvolupament d'aquestes funcions, la Comissió ha d'integrar la perspectiva de gènere per tal de fomentar i divulgar la investigació i la informació del dopatge i els seus efectes concrets en els homes i en les dones esportistes.

  2. Col·laborar amb les administracions competents en la prevenció, el control i la repressió de l'ús de substàncies prohibides i de mètodes no reglamentaris destinats a augmentar artificialment la capacitat física dels i de les esportistes o a modificar els resultats de les competicions.

  3. Determinar les competicions i les proves esportives incloses en els programes oficials de competicions catalanes en les quals és obligatori el control antidopatge i establir els controls antidopatge obligatoris fora de competició en l'àmbit de Catalunya.

  4. Vetllar per l'aplicació de les regles vigents per a la realització dels controls antidopatge, en competició o fora de competició.

  5. Vetllar per la protecció de la presumpció d'innocència dels i de les esportistes sotmesos a control fins que la jurisdicció esportiva competent no adopti cap acord sancionador.

  6. Instar les federacions esportives catalanes a obrir expedients disciplinaris i, si escau, interposar recurs davant el Tribunal Català de l'Esport contra les resolucions disciplinàries d'aquestes federacions dictades a conseqüència d'una denúncia de la mateixa Comissió.

  7. Qualsevol altra funció que li pugui encomanar la Secretaria General de l'Esport, directament o a proposta de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya.

Article 3

Òrgans

Són òrgans de la Comissió Antidopatge de Catalunya:

  1. El president o presidenta.

  2. El Ple.

  3. La Junta Executiva.

  4. El secretari o secretària.

Article 4

El president o presidenta

4.1 El president o presidenta de la Comissió Antidopatge de Catalunya és la persona titular de la Secretaria General de l'Esport.

4.2 Són funcions del president o presidenta:

  1. Representar la Comissió, sens perjudici de les delegacions que pugui fer.

  2. Presidir el Ple i la Junta Executiva.

  3. Convocar les reunions dels òrgans de la Comissió, fixar-ne l'ordre del dia, ordenar les deliberacions i els debats que s'hi produeixin i suspendre i aixecar les reunions.

  4. Promoure, coordinar i supervisar les activitats dels òrgans de la Comissió i dels comitès i grups de treball que es puguin crear en virtut del que disposa l'article 5.c).

  5. Qualsevol altra funció necessària per acomplir els objectius de la Comissió que no s'hagi atribuït expressament a altres òrgans d'aquesta.

4.3 En cas de vacant, absència o malaltia del president o presidenta, exerceix la presidència el director o directora del Consell Català de l'Esport.

Article 5

Funcions del Ple

Són funcions del Ple:

  1. Decidir sobre les funcions relacionades a l'article 2, sens...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR