DECRET 129/2007, de 5 de juny, pel qual s'aproven els Estatuts de l'Agència Catalana de la Joventut.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyDecret

DECRET

129/2007, de 5 de juny, pel qual s'aproven els Estatuts de l'Agència Catalana de la Joventut.

La Llei 6/2006, de 26 de maig, crea l'Agència Catalana de la Joventut com a entitat de dret públic de la Generalitat, adscrita al departament competent en matèria de joventut, amb l'objecte de prestar serveis a la joventut. Els articles 11.1.c), 12.1 i 14.2 del capítol IV de l'esmentada Llei, relatius als òrgans de l'Agència, remeten la seva regulació al desenvolupament reglamentari.

Tot i que la Llei 6/2006 es va dictar en virtut de la competència exclusiva en matèria de joventut contemplada a l'article 9.26 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, des de l'aprovació de la Llei orgànica 6/2006, de 19 de juliol, de reforma de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, aquesta competència exclusiva queda recollida a l'article 142 de l'Estatut. D'altra banda, també cal fer esment de l'article 150 de l'Estatut, que atribueix a la Generalitat la competència exclusiva sobre les diverses modalitats organitzatives i instrumentals per a l'actuació administrativa.

Correspon al Govern de la Generalitat aprovar aquests Estatuts com a desplegament de la seva estructura organitzativa i del règim de funcionament, d'acord amb el que estableixen els articles 3.2 i 21 de l'Estatut de l'empresa pública catalana, aprovat pel Decret legislatiu 2/2002, de 24 de desembre.

D'acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora, a proposta de la consellera d'Acció Social i Ciutadania, i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article únic

S'aproven els Estatuts de l'Agència Catalana de la Joventut, que figuren a l'annex d'aquest Decret.

Disposició addicional

El departament competent en matèria de joventut, mitjançant la Secretaria de Joventut, tramitarà i atorgarà els ajuts als ens locals i entitats juvenils.

Disposició final

Aquest reglament entrarà en vigor l'endemà d'haver estat publicat en el DOGC.

Barcelona, 5 de juny de 2007

José Montilla i Aguilera

President de la Generalitat de Catalunya

Carme Capdevila i Palau

Consellera d'Acció Social i Ciutadania

Annex

Estatuts de l'Agència Catalana de la Joventut

Capítol 1

Naturalesa, funcions i règim jurídic

Article 1

Naturalesa

L'Agència Catalana de la Joventut, creada per la Llei 6/2006, de 26 de maig, és una entitat de dret públic, amb personalitat jurídica pròpia i plena capacitat d'obrar per al compliment dels seus fins, d'acord amb la normativa reguladora de l'empresa pública catalana i amb la resta d'ordenament jurídic que li sigui d'aplicació.

Article 2

Adscripció

L'Agència s'adscriu al departament competent en matèria de joventut de l'Administració de la Generalitat de Catalunya mitjançant la Secretaria de Joventut.

Article 3

Seu i àmbit d'actuació

  1. La seu de l'Agència es fixa a la ciutat de Barcelona.

  2. La seva actuació es desenvolupa en tot el territori de Catalunya.

  3. En el marc de les disposicions de l'Estatut d'autonomia de Catalunya i de l'altra legislació que li sigui d'aplicació, l'Agència pot actuar fora de l'àmbit territorial de Catalunya.

Article 4

Funcions de l'Agència

Són funcions de l'Agència les que preveu l'article 5 de la Llei 6/2006, de 26 de maig, i en el marc d'aquestes:

  1. Promoure la mobilitat internacional de les persones joves.

  2. Fomentar la inserció social i laboral de les persones joves, en coordinació amb els departaments competents.

  3. Promoure la solidaritat i cooperació al desenvolupament de les persones joves.

  4. Desenvolupar i executar programes de participació i emancipació.

  5. Assessorar la Secretaria de Joventut en matèria d'execució de polítiques de joventut.

Article 5

Principis d'actuació i finalitats

  1. L'Agència ha de promoure relacions de col·laboració amb la resta d'administracions competents en matèria de joventut.

  2. L'Agència vetllarà per l'eficàcia en la seva gestió, així com en la prestació de serveis, amb ple respecte a les competències d'altres administracions i els drets i interessos de les persones joves.

  3. L'Agència vetllarà pel compliment efectiu del principi d'igualtat d'oportunitats entre homes i dones. A tal efecte, establirà les directrius per a la incorporació de l'avaluació estratègica de gènere i de les dones en els instruments i indicadors utilitzats per a desenvolupar i avaluar les polítiques, els projectes i programes proposats en relació amb les matèries sobre les quals té funcions atribuïdes.

Article 6

Creació i participació en societats mercantils

  1. L'Agència pot proposar al Govern de la Generalitat, quan sigui necessari per a l'execució de les activitat de la seva competència, la creació de societats mercantils.

  2. La constitució de societats es regeix per la normativa reguladora de l'empresa pública catalana i la resta de normativa que li sigui aplicable.

  3. L'Agència pot participar en societats mercantils, previ acord del Govern, quan sigui necessari per a l'execució de les activitats de la seva competència.

Article 7

Contracte programa

  1. Les relacions de l'Agència Catalana de la Joventut amb el departament competent en matèria de joventut, sens perjudici del que estableix l'article 53 del Text refós de la Llei de finances públiques...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR