ORDRE de 27 d'abril de 1999, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts per al foment de la contractació d'assegurances forestals i es convoquen els corresponents a l'any 1999. (Correcció d'errada en el DOGC núm. 2907, pàg. 7837, de 10.6.1999).

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyOrdre

ORDRE

de 27 d’abril de 1999, per la qual s’aproven les bases reguladores dels ajuts per al foment de la contractació d’assegurances forestals i es convoquen els corresponents a l’any 1999. (Correcció d'errada en el DOGC núm. 2907, pàg. 7837, de 10.6.1999).

NOTA. En aquest text s'han introduït les correccions d'errada publicades en el DOGC.

Els boscos catalans sovint presenten a l’estiu un elevat índex de risc d’incendi forestal determinat per diferents factors, entre els quals destaca la intensitat i durada del dèficit hídric en l’època estival. Aquest factor derivat de les condicions meteorològiques no es pot modificar i per aquest motiu cal fomentar l’autoprotecció de les masses forestals davant dels incendis fomentant les cobertures econòmiques.

Els boscos aporten, de forma intrínseca i com a part fonamental del paisatge, beneficis al conjunt de la societat a través de la seva multifuncionalitat, entre els quals destaquen, a més dels derivats de la producció, els socials, els d’esbarjo i els científics.

D’altra banda els plans tècnics de gestió i millora forestal (PTGMF) representen els instruments bàsics de planificació dels terrenys forestals, en els quals, a més d’incloure’s totes les actuacions a desenvolupar, es garanteix la integració de les diferents funcions pròpies dels boscos i, en conseqüència, suposen una mesura per a la prevenció d’incendis forestals.

Aquestes actuacions són realitzades a partir del compromís que assumeix la propietat, i atès que la contractació de les assegurances forestals representa un cost elevat si es compara amb la baixa taxa interna de rendiment econòmic dels boscos, cal incentivar la seva contractació mitjançant l’establiment d’ajuts que, de forma decreixent al llarg dels successius anys, disminueixin el cost global que suportin els propietaris forestals.

D’acord amb les funcions que desenvolupa el Centre de la Propietat Forestal, de reconeguda importància per part del sector forestal i en ús de les atribucions que m’han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases reguladores dels ajuts per al foment de la contractació d’assegurances forestals, les quals es publiquen a l’annex d’aquesta Ordre.

Article 2

2.1 Convocar els ajuts destinats al sector forestal en concepte de subvenció per la contractació d’assegurances forestals corresponents a l’any 1999, d’acord amb les bases reguladores aprovades a l’article 1 d’aquesta Ordre.

2.2 Els ajuts establerts en...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR