ORDRE CMC/124/2008, de 7 de març, per la qual s'aproven les bases que han de regir la concessió de subvencions destinades a la realització d'intervencions arqueològiques i paleontològiques preventives.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Cultura i Mitjans de Comunicacio
Rango de LeyOrdre

ORDRE

CMC/124/2008, de 7 de març, per la qual s'aproven les bases que han de regir la concessió de subvencions destinades a la realització d'intervencions arqueològiques i paleontològiques preventives.

L'article 48 de la Llei 9/1993, de 30 de setembre, del patrimoni cultural català, i l'article 17.2 del Decret 78/2002, de 5 de març, del Reglament de protecció del patrimoni arqueològic i paleontològic, preveuen que el Departament competent en matèria de cultura ha de col·laborar en el finançament de determinades intervencions arqueològiques. Aquesta col·laboració s'instrumenta de diferents maneres, una de les quals pot ser l'atorgament de subvencions a aquestes intervencions.

Des del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació es vol donar suport a la realització d'intervencions arqueològiques o paleontològiques preventives, regulades en l'article 14 i següents del Decret 78/2002.

Per tot això, vistos els articles 87 i següents del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat mitjançant el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i els preceptes de caràcter bàsic de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions,

Ordeno:

Article únic

S'aproven les bases que han de regir la concessió de subvencions destinades a la realització d'intervencions arqueològiques i paleontològiques preventives que consten a l'annex d'aquesta Ordre.

Disposició final

Aquesta Ordre entra en vigor l'endemà de la seva publicació al DOGC.

Barcelona, 7 de març de 2008

Joan Manuel Tresserras i Gaju

Conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació

Annex

Bases

.1 Objecte

1.1 L'objecte d'aquesta línia de subvencions és la concessió de subvencions destinades a la realització d'intervencions arqueològiques i paleontològiques a Catalunya que siguin intervencions preventives d'acord amb l'article 14 del Decret 78/2002, de 5 de març, del reglament de protecció del patrimoni arqueològic i paleontològic.

Podran ser objecte de subvenció les intervencions arqueològiques i paleontològiques descrites en l'article 3.3 del Decret 78/2002.

Les intervencions han d'haver estat autoritzades pel director general del Patrimoni Cultural.

Les intervencions subvencionables seran les que hagin estat autoritzades en el període establert a cada convocatòria i es realitzin en els terminis que s'hi descriguin.

1.2 Les subvencions que es concedeixin han d'estar vinculades a les despeses contretes dins els terminis autoritzats i han d'estar directament relacionades amb l'activitat arqueològica o paleontològica. S'exclouran els conceptes que no derivin d'aquestes activitats, com els moviments de terres corresponents a l'obra en el context de la qual es desenvolupa la intervenció arqueològica o paleontològica. Els costos indirectes no són subvencionables.

1.3 Es prioritza subvencionar el cost del personal tècnic i d'elaboració de la memòria científica dels resultats

1.4 Les subvencions que es concedeixen d'acord amb aquestes bases són compatibles amb altres subvencions o ajuts d'altres entitats públiques i privades per a la mateixa finalitat, sens perjudici del que preveu la base 15.

L'import de les subvencions en cap cas pot ser d'una quantia tal que, aïlladament o en concurrència amb altres subvencions o ajuts, superi el cost de l'activitat subvencionada.

.2 Destinataris/àries

Poden optar a les subvencions les persones físiques i jurídiques (públiques o privades), les agrupacions de persones físiques o jurídiques, així com les comunitats de béns o qualsevol altre tipus d'unitat econòmica o patrimoni separat que hagin promogut amb el seu finançament la realització d'intervencions arqueològiques o paleontològiques en els termes previstos a la base 1.

S'entenen com a promotors als efectes de l'apartat anterior els pagadors de les quantitats pressupostades per a l'execució de la intervenció.

En el supòsit que optin a les subvencions dues o més persones que hagin finançat una mateixa intervenció arqueològica o paleontològica, les seves sol·licituds individuals s'estudiaran conjuntament.

.3 Requisits

Per poder optar a les subvencions s'hauran de complir els requisits següents:

  1. Haver assumit a càrrec propi les despeses de la intervenció arqueològica o paleontològica.

  2. Haver sol·licitat un mínim de 3 ofertes de diferents empreses, si l'import d'una de les factures de l'actuació supera la quantitat de 12.000 euros, llevat que no hi hagi en el mercat un nombre suficient d'entitats que facin l'actuació corresponent o llevat que la despesa s'hagi efectuat abans de la sol·licitud de la subvenció. L'elecció entre les ofertes presentades s'ha de fer d'acord amb criteris d'eficiència i economia i s'ha de justificar expressament en una memòria l'elecció quan no recaigui en la proposta econòmica més avantatjosa. La documentació que ho acrediti s'haurà de presentar en el moment de la petició de la subvenció i n'estan excloses les administracions públiques.

    .4 Quantia

    4.1 La quantia de les subvencions podrà abastar fins al total de la despesa arqueològica o paleontològica realitzada i per determinar-la es tindrà en compte si la Generalitat de Catalunya ja ha concedit altres ajuts per a la mateixa intervenció, o per a altres intervencions del mateix promotor motivades per la mateixa obra o actuació.

    4.2 En cas que diversos sol·licitants demanin de manera independent la subvenció per a actuacions que s'efectuïn de manera concurrent sobre una mateixa intervenció, l'import a percebre serà proporcional al finançament realitzat per cada sol·licitant.

    4.3 La quantia de la subvenció es determina d'acord amb els criteris de valoració.

    4.4 Les subvencions es concedeixen tenint en consideració les disponibilitats pressupostàries.

    .5 Documentació

    Les sol·licituds han d'anar acompanyades de la documentació següent:

    5.1 Documentació general:

    5.1.a) Documentació comuna a totes les persones destinatàries

  3. Còpia del document d'identitat/número d'identificació fiscal de la persona sol·licitant.

  4. En cas que sigui una persona jurídica, una còpia compulsada de la documentació que acrediti la personalitat jurídica de l'entitat, inscrita al registre corresponent. No cal que els ens locals i les universitats públiques aportin aquesta documentació

  5. Quan s'actuï en nom d'altri:

    Còpia compulsada del document d'identitat de la persona signant de la sol·licitud.

    Còpia compulsada de la documentació acreditativa de la representació amb què actua, degudament inscrita al registre corresponent, si escau.

  6. ...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR