ORDRE ARP/284/2002, de 24 de juliol, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts per a programes d'auditoria i assessorament de les explotacions de bestiar oví i cabrum, i es convoquen els corresponents a l'any 2002.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Ramaderia i Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE ARP/284/2002, de 24 de juliol, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts per a programes d'auditoria i assessorament de les explotacions de bestiar oví i cabrum, i es convoquen els corresponents a l'any 2002.

La Llei 18/2001, de 31 de desembre, d'orientació agrària de Catalunya, dins dels objectius en l'àmbit de la producció i la sanitat ramaderes, estableix el de millorar el rendiment dels mitjans de producció ramadera amb la finalitat, entre d'altres, de promoure l'adaptació de les explotacions ramaderes per tal que els sistemes de producció siguin més autosuficients i responguin a les exigències tècniques, sanitàries i de mercat.

Al sector del bestiar oví i cabrum es manifesten greus mancances en el maneig i un baix nivell en la utilització de les eines de gestió tècnica, sanitària i econòmica. Això comporta un coneixement deficient dels mitjans tècnics i econòmics així com la dificultat per establir comparacions entre explotacions similars la qual cosa dóna lloc a un immobilisme de l'explotació i a una manca de competitivitat.

El Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca considera necessari plantejar un nou sistema d'actuació al qual es prioritzi la utilització dels mitjans tècnics i de les diverses eines així com la mentalització del productor per sobre de la qualitat o la complexitat dels programes de tractament de dades, tot això amb el suport econòmic que suposa l'establiment d'uns ajuts destinats a programes d'auditoria i assessorament de les explotacions de bestiar oví i cabrum.

Per tot això, d'acord amb el que estableix el capítol 9 del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 9/1994, de 13 de juliol, i en ús de les facultats que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases reguladores dels ajuts per a programes d'auditoria i assessorament de les explotacions de bestiar oví i cabrum, les quals es publiquen a l'annex d'aquesta Ordre.

Article 2

2.1 Convocar els ajuts destinats a programes d'auditoria i assessorament de les explotacions de bestiar oví i cabrum, d'acord amb les bases reguladores que s'aproven a l'article 1 d'aquesta Ordre.

2.2 El termini de presentació de sol·licituds serà d'un mes comptat des de l'endemà de la publicació d'aquesta Ordre al DOGC.

2.3 El termini màxim per emetre la resolució i notificar-la per escrit al sol·licitant és de dos mesos comptat a partir de la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds.

2.4 Les actuacions objecte d'ajut s'han de realitzar una vegada rebuda, per part del sol·licitant, la resolució de concessió de l'ajut i s'han de justificar d'acord amb el que preveu l'apartat 7 de l'annex d'aquesta Ordre.

2.5 Els ajuts que estableix aquesta Ordre aniran a càrrec de la partida pressupostària 1702D/771171000/7131 dels pressupostos del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, dotada amb un màxim de 60.100 euros.

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al DOGC.

Barcelona, 24 de juliol de 2002

Josep Grau i Seris

Conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca

Annex

Bases

-1 Règim jurídic

El règim jurídic aplicable als ajuts que regulen aquestes bases l'integren el Decret legislatiu 9/1994, de 13 de juliol, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya (DOGC núm. 1849, de 21.1.1994); l'Ordre d'1 d'octubre de 1997, sobre tramitació, justificació i controls d'ajuts i de subvencions (DOGC núm. 2500, de 21.10.1997); la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, modificada per la Llei 4/1999, de 13 de gener...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR