ORDRE MAH/146/2006, de 24 de març, per la qual s'aproven les bases reguladores de les subvencions a associacions, fundacions i cooperatives sense ànim de lucre per al finançament d'actuacions d'educació i sensibilització ambiental.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

MAH/146/2006, de 24 de març, per la qual s'aproven les bases reguladores de les subvencions a associacions, fundacions i cooperatives sense ànim de lucre per al finançament d'actuacions d'educació i sensibilització ambiental.

La sensibilització i l'educació ambiental són eines especialment útils a l'hora de promoure el canvi social de mentalitat que exigeix la transició de la societat catalana cap al desenvolupament sostenible.

Les actuacions de sensibilització i educació ambiental que duen a terme per iniciativa pròpia associacions, fundacions i cooperatives sense ànim de lucre coadjuven als esforços que fa l'Administració pública en el mateix sentit. Per aquesta raó, la Generalitat de Catalunya considera d'interès públic aquestes actuacions, i, en conseqüència, contribueix a finançar-les per mitjà de la Direcció General de Polítiques Ambientals i Sostenibilitat del Departament de Medi Ambient i Habitatge.

La Llei 4/1991, de 22 de març, de creació del Departament de Medi Ambient i Habitatge, disposa que correspon a aquest departament establir, d'acord amb les orientacions del Govern, les directrius generals de la política de medi ambient i l'exercici de les competències i les funcions en aquest àmbit.

Atès que l'article 74.f) del Decret 68/2004, de 20 de gener, d'estructuració i de reestructuració de diversos departaments de l'Administració de la Generalitat, atribueix a la Direcció General esmentada la funció d'establir canals d'intercanvi d'informació en matèria de medi ambient entre l'Administració i la societat civil, i la de fomentar les activitats adreçades a un millor coneixement del medi ambient i la seva difusió;

Atès que l'article 92.3 del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat mitjançant Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, estableix que les bases reguladores de les subvencions s'han d'aprovar mitjançant una ordre del conseller o de la consellera corresponent,

Ordeno:

Article únic

S'aproven les bases reguladores de les subvencions a associacions, fundacions i cooperatives sense ànim de lucre per al finançament d'actuacions d'educació i sensibilització ambiental, i es publiquen a l'annex d'aquesta Ordre.

Disposició final

Aquesta Ordre entra en vigor el mateix dia de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 24 de març de 2006

Salvador Milà i Solsona

Conseller de Medi Ambient i Habitatge

Annex

Bases reguladores de les subvencions a associacions, fundacions i cooperatives sense ànim de lucre per al finançament d'actuacions d'educació i sensibilització ambiental.

.1 Destinatàries

Poden concórrer a les subvencions regulades en aquestes bases les entitats següents, domiciliades a Catalunya:

  1. Les associacions inscrites al Registre d'Associacions de la Direcció General de Dret i Entitats Jurídiques.

  2. Les fundacions inscrites al Registre de Fundacions de la Direcció General de Dret i Entitats Jurídiques.

  3. Les cooperatives inscrites al Registre Central de Cooperatives de la Direcció General d'Economia Cooperativa, Social i d'Autoocupació.

    .2 Objecte

    Se subvencionaran les actuacions relacionades amb l'educació i la sensibilització ambiental.

    Les actuacions concretes que podran optar a les subvencions es determinaran a cada convocatòria.

    .3 Ajuts per a més d'una actuació

    Si una entitat vol demanar ajut per a més d'una actuació, cal que ho faci en una mateixa sol·licitud.

    .4 Model de sol·licitud

    4.1 Les sol·licituds s'han de formular segons el model normalitzat i s'han d'adreçar a la Direcció General de Polítiques Ambientals i Sostenibilitat.

    Es poden presentar als Serveis Territorials de Medi Ambient i Habitatge a Girona (c. d'Ultònia, 10-12, 3a, 17002 Girona), a Tarragona (c. del Cardenal Vidal i Barraquer, 12-14, 1r, 43005 Tarragona), a Lleida (ronda de Sant Martí, 2-4-6, 25006 Lleida), a les Terres de l'Ebre (c. de Miquel Granell, 2, 1r, 43870 Amposta), i a Barcelona (Travessera de Gràcia, 56-58, 6a, 08006 Barcelona), també a la seu central del Departament de Medi Ambient i Habitatge (av. Diagonal, 523-525, 08029 Barcelona), o pels mitjans establerts en l'article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR