ORDRE UNI/114/2005, de 16 de març, per la qual s'aproven les bases que han de regir la concessió de beques i subvencions convocades pel Departament d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Universitats, Recerca i Societat de la Informació
Rango de LeyOrdre

ORDRE

UNI/114/2005, de 16 de marÁ, per la qual s'aproven les bases que han de regir la concessiÛ de beques i subvencions convocades pel Departament d'Universitats, Recerca i Societat de la InformaciÛ.

L'article 1.1 del Decret 313/2004, de 8de juny, de reestructuraciÛ del Departament d'Universitats, Recerca i Societat de la InformaciÛ, estableix que li correspon la planificaciÛ, l'ordenaciÛ, la direcciÛ i l'execuciÛ de les competËncies atribuÔdes a la Generalitat de Catalunya en matËria d'universitats, recerca, tecnologies de la informaciÛ i comunicaciÛ i societat de la informaciÛ, d'acord amb les directrius del Govern.

AixÌ mateix, estableix que correspon al Departament d'Universitats, Recerca i Societat de la InformaciÛ la planificaciÛ, la supervisiÛ, la direcciÛ, la coordinaciÛ i l'assessorament respecte dels mitjans i les activitats per satisfer les necessitats de telecomunicacions i inform‡tiques de l'AdministraciÛ de la Generalitat de Catalunya, en coordinaciÛ amb el Departament de la PresidËncia quan l'exercici d'aquestes funcions tinguin car‡cter interdepartamental.

AtËs el que estableix el capÌtol 9 de la Llei de finances p˙bliques de Catalunya, que regula el rËgim jurÌdic de les subvencions i les transferËncies de la Generalitat i la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions;

AtËs que l'article 92 en relaciÛ amb l'article 93 de la Llei de finances p˙bliques de Catalunya preveu que correspon al titular del Departament aprovar les bases reguladores de les subvencions de l'‡mbit de la seva competËncia,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases reguladores del procediment i de la gestiÛ de les beques i subvencions que convoca el Departament d'Universitats, Recerca i Societat de la InformaciÛ, les quals figuren a l'annex d'aquesta Ordre.

Article 2

2.1††El conseller d'Universitats, Recerca i Societat de la InformaciÛ Ès l'Úrgan competent per convocar i resoldre, d'acord amb aquestes bases, les subvencions en l'‡mbit material propi del seu Departament, sens perjudici que normativament s'atribueixin aquestes competËncies a un altre Úrgan, supÚsit en el qual seran d'aplicaciÛ aquestes bases adaptades a la normativa corresponent.

2.2††En matËria de telecomunicacions i societat de la informaciÛ es delega en el secretari de Telecomunicacions i Societat de la InformaciÛ l'exercici de la competËncia per resoldre els expedients de les convocatÚries de beques i subvencions regulades per aquesta Ordre, llevat que en les convocatÚrieses determini que les resol el conseller d'Universitats, Recerca i Societat de la InformaciÛ o que normativament es determini un altre Úrgan competent.

2.3††En matËria d'universitats i recerca, es delega en els directors generals respectius l'exercici de la competËncia per resoldre els expedients de les convocatÚries de beques i subvencions regulades per aquesta Ordre, llevat que en les convocatÚries es determini que les resol el conseller d'Universitats, Recerca i Societat de la InformaciÛ o que normativament es determini un altre Úrgan competent.

2.4††Les resolucions de les convocatÚries dictades per delegaciÛ s'entenen dictades pel conseller d'Universitats, Recerca i Societat de la InformaciÛ i exhaureixen la via administrativa.

DisposiciÛ transitÚria

Les convocatÚries de beques i subvencions que a l'entrada en vigor d'aquesta Ordre estiguin en fase d'execuciÛ se seguiran observant en els seus propis termes i es regiran amb subjecciÛ a les normes conforme a les quals foren dictades.

Disposicions finals

.1††Aquesta Ordre entrar‡ en vigor l'endem‡ de la seva publicaciÛ al DOGC.

.2††Queda derogada expressament l'Ordre UNI/83/2004, de 23 de marÁ, per la qual s'aproven les bases que han de regir la concessiÛ de beques i subvencions convocades pel Departament d'Universitats, Recerca i Societat de la InformaciÛ.

Barcelona, 16 de marÁ de 2005

Carles Sol‡ i Ferrando

Conseller d'Universitats, Recerca

i Societat de la InformaciÛ

Annex

Bases reguladores

.1††Objecte

L'objecte de les beques i de les subvencions que es regeixen per aquestes bases Ès el foment i la promociÛ d'activitats vinculades a l'ensenyament universitari, a la recerca cientÌfica, a la inform‡tica, a les telecomunicacions i a la societat de la informaciÛ.

.2††PerÌode

El perÌode en quË s'han d'executar les activitats es determina en el marc de les respectives convocatÚries.

.3††Beneficiaris

Les persones fÌsiques i jurÌdiques, p˙bliques o privades, o agrupacions d'aquestes, en les quals no concorri cap de les prohibicions per obtenir la condiciÛ de beneficiari establertes a l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i que reuneixin els requisits que determinen aquestes bases i les convocatÚries de les diferents lÌnies de beques i subvencions, que superin el procÈs d'avaluaciÛ i selecciÛ, sempre que la seva sol∑licitud se situÔ dins dels crËdits pressupostaris destinats a cadascuna de les convocatÚries.

.4††ConvocatÚries

Correspon alconseller d'Universitats, Recerca i Societat de la InformaciÛ la convocatÚria de les beques i subvencions, aixÌ com la interpretaciÛ d'aquestes bases. Les convocatÚries s'han de publicar al DOGC, han de fer esment a les bases aprovades per aquesta Ordre i han de determinar, com a mÌnim:

a)†L'objecte, les condicions, la finalitat de la beca o subvenciÛ; els criteris de valoraciÛ de la peticiÛ; els requisits per sol∑licitar-la; els documents; la informaciÛ que han d'adjuntar-se a la sol∑licitudi el termini per presentar-la. El termini per a la presentaciÛ de sol∑licituds pot prorrogar-se quan el conseller d'Universitats, Recerca i Societat de la InformaciÛ apreciÔ la concurrËncia de circumst‡ncies excepcionals que ho facin aconsellable.

b)†Procediment de concessiÛ de la beca o subvenciÛ.

c)†L'aplicaciÛ pressupost‡ria a la qual s'han d'imputar i l'import m‡xim destinat i, si escau, la data de l'acord del Govern de la Generalitat que aprova la plurianualitat corresponent.

d)†La possibilitat o no de subcontractaciÛ de l'execuciÛ total o parcial de l'activitat objecte de la subvenciÛ. Per defecte, el percentatge m‡xim permËs de subcontractaciÛ de l'activitat subvencionada ser‡ del 50% excepte que la convocatÚria n'exclogui aquesta possibilitat o indiqui un altre percentatge.

e)†La possibilitat d'atorgar bestretes de pagament sobre la beca o subvenciÛ concedida en els termes que preveu la base 14 d'aquest annex.

f)†L'Úrgan competent per a la instrucciÛ del procediment i la resoluciÛ de la convocatÚria, aixÌ com el termini per resoldre-la.

g)†El mitj‡ de notificaciÛ de la resoluciÛ i si aquesta exhaureix o no la via administrativa, amb indicaciÛ dels recursos i els Úrgans davant els quals es poden interposar.

h)†Siescau, criteris de graduaciÛ dels possibles incompliments de condicions imposades amb motiu de la concessiÛ de beques o subvencions.

.5††Sol∑licituds

5.1††Les sol∑licituds s'han de formalitzar segons model normalitzat i s'han d'adreÁar a l'Úrgan competent per resoldre, en el lloc i la forma que estableixi cada convocatÚria o mitjanÁant els procediments que preveu l'article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de rËgim jurÌdic de les administracions p˙bliques i del procediment administratiu com˙.

En l'imprËs de sol∑licitud i amb efectes de comunicaciÛ al sol∑licitant ha de constar que, transcorregut el termini que preveu la convocatÚria per a la comunicaciÛ de la resoluciÛ sense que hagi estat notificada o publicada la concessiÛ i/o denegaciÛ de la beca o subvenciÛ, s'entendr‡ desestimada la sol∑licitud.

5.2††Els impresos de sol∑licitud i les convocatÚries es poden obtenir i consultar a les dependËncies del Departament d'Universitats, Recerca i Societat de la InformaciÛ (Via Laietana, 33, 6a planta, 08003 Barcelona) o en el web del Departament http://www.gencat.net/dursi.

5.3††Les sol∑licituds han de definir clarament l'activitat o la inversiÛ, l'import de la subvenciÛ que es demana, el detall de les fonts de finanÁament de l'activitat o la inversiÛ i el pressupost clar i definit.

5.4††En els supÚsits en quË es tracti de sol∑licituds de beques convocades amb un import fix per a cada becari, no Ès necessari que l'import s'especifiqui en la sol∑licitud corresponent. No obstant aixÚ, si l'import que estableixen les bases Ès un import m‡xim, el sol∑licitant ha d'especificar de manera expressa l'import que sol∑licita i presentar, de manera detallada, els diferents conceptes de despesa i imports estimats que justifiquen la seva sol∑licitud.

.6††DocumentaciÛ

6.1††Cal adjuntar a les sol∑licituds una cÚpia de tota la documentaciÛ requerida a la convocatÚria i, en qualsevol cas, de la que es detalla seguidament:

a)†Persones fÌsiques: DNI, NIF o passaport del sol∑licitant de la beca o subvenciÛ.

b)†Entitats p˙bliques o privades sense finalitat de lucre:

DocumentaciÛ que acredita la constituciÛ i el registre de l'entitat i del seu NIF.

Document (nomenament, poders, etc.) que acrediti les facultats atorgades al representant de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR