ORDRE ASC/567/2008, de 5 de novembre, per la qual s'aproven les bases per a la concessió de subvencions a entitats per al foment i la promoció de camps de treball per a joves que es facin a Catalunya, i s'obre la convocatòria per a l'any 2009.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Accio Social i Ciutadania
Rango de LeyOrdre

ORDRE

ASC/567/2008, de 5 de novembre, per la qual s'aproven les bases per a la concessió de subvencions a entitats per al foment i la promoció de camps de treball per a joves que es facin a Catalunya, i s'obre la convocatòria per a l'any 2009.

El Decret 421/2006, de 28 de novembre, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competències dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya atribueix al Departament d'Acció Social i Ciutadania les competències en matèria de polítiques de joventut. Així mateix, el Decret 572/2006, de 19 de desembre, de reestructuració parcial del Departament d'Acció Social i Ciutadania, preveu com a òrgan d'aquest la Secretaria de Joventut amb les funcions, entre d'altres, d'impulsar i fer el seguiment del Pla nacional de joventut.

El Pla nacional de joventut de Catalunya, amb la seva revisió estratègica aprovada el 25 d'octubre de 2005, és una eina per a la població jove del nostre país que permet afavorir els processos d'emancipació de les persones joves i fomentar la seva participació en la construcció del seu propi projecte de vida. En aquest sentit, aquest Pla és el marc de referència per definir, impulsar i coordinar les polítiques de joventut i incorpora tres grans projectes: el Projecte Govern, que és el conjunt d'actuacions en matèria de joventut que du a terme la Generalitat de Catalunya amb criteris d'integralitat; el Projecte Territori, que és el conjunt d'actuacions en matèria de joventut que porten a terme les administracions locals a Catalunya, i el Projecte Jove, que és el conjunt d'actuacions que porta a terme el teixit social juvenil, especialment el teixit associatiu juvenil.

Les subvencions regulades en aquesta Ordre van adreçades al Projecte Jove del Pla nacional de joventut, i la seva finalitat és el foment de l'associacionisme juvenil i de la participació de la joventut en la societat, complint així amb un dels principis rectors de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, en concret el contingut en l'article 40.4.

Així mateix, el canvi d'adscripció de les polítiques de Joventut al Departament d'Acció Social i Ciutadania, la necessitat de simplificar la tipologia de subvencions que convoca la Secretaria de Joventut i la voluntat d'assolir una major eficàcia i eficiència en l'exercici de l'activitat de foment de l'associacionisme juvenil i de les entitats prestadores de serveis d'aquest sector de la població, fan necessari una modificació de les bases reguladores fins ara existents.

D'acord amb el que preveu el capítol IX del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat per Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, amb el que preveuen els preceptes bàsics de la Llei estatal 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i del seu reglament, aprovat mitjançant el Reial Decret 887/2006, de 21 de juliol, i en ús de les atribucions que em confereix la normativa vigent,

Ordeno:

Article 1

1.1 Aprovar les bases reguladores per a la concessió de subvencions a entitats per al foment i la promoció de camps de treball per a joves que es facin a Catalunya, les quals figuren a l'annex 1 d'aquesta Ordre.

1.2 Obrir la convocatòria per a la concessió de subvencions a entitats per al foment i la promoció dels camps de treball per a joves que es facin a Catalunya, dins l'exercici 2009.

Article 2

Les aplicacions pressupostàries a les quals s'han d'imputar aquestes subvencions i les quantitats destinades són:

2.1 Per atendre les sol·licituds de subvencions a entitats per al foment i promoció de camps de treball a Catalunya per a joves residents a Catalunya s'autoritzen despeses amb càrrec a les partides D/481000100/3210 i D/482000100/3210 del Centre Gestor BE09 dels pressupostos de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2009. La quantia màxima inicial disponible és de 63.472,20 euros.

2.2 Per atendre les sol·licituds de subvencions a entitats per al foment i promoció de camps de treball d'intercanvi de places amb altres entitats organitzadores de camps de treball de fora de Catalunya, s'autoritzen despeses amb càrrec a les partides D/481000100/3210 i D/482000100/3210 del Centre Gestor BE09 dels pressupostos de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2009. La quantia màxima inicial disponible és de 80.928,65 euros.

2.3 Els crèdits inicials disponibles indicats als apartats anteriors es poden modificar amb subjecció a la normativa vigent.

Article 3

3.1 L'import de les subvencions d'aquesta convocatòria és d'una quantitat màxima per plaça i sempre que la quota d'inscripció dels camps de treball per als quals es demana subvenció no superin els límits establerts a l'article 4.

3.2 Sens perjudici de l'establert a l'article 4 les quantitats màximes per plaça que determinen l'import de la subvenció són:

Per a la realització de camps de treball a Catalunya per a joves residents a Catalunya l'import de la subvenció és d'un màxim de 6,49 euros per plaça i dia, fins a un màxim de 97,35 euros per plaça.

Per a la realització de camps de treball d'intercanvi de places amb altres entitats organitzadores de camps de treball de fora de Catalunya l'import de la subvenció és de:

Fins a 201,85 euros per cada plaça, per als camps d'intercanvi amb entitats organitzadores de camps de treball de la resta de l'estat espanyol.

Fins a 171,05 euros per cada plaça, per als camps d'intercanvi amb entitats organitzadores de camps de treball de fora de l'Estat espanyol.

Article 4

D'acord amb l'apartat anterior i amb el criteri de valoració establert a la base 8 de l'Annex 1 d'aquesta Ordre, a banda de la quantitat subvencionada per la Secretaria de Joventut les persones participants catalanes han de fer efectiva, amb la finalitat de contribuir a les despeses de realització dels camps de treball, les quantitats que es determinen a continuació:

Per a la realització de camps de treball de camps de treball a Catalunya per a joves residents a Catalunya una quota de fins a un màxim de 12,10 euros per plaça i dia.

Per a la realització de camps de treball d'intercanvi de places amb altres entitats organitzadores de camps de treball de fora de Catalunya:

Una quota de 72,00 euros per plaça en els camps d'intercanvi amb entitats organitzadores de camps de treball de la resta de l'estat espanyol.

Una quota de 109,00 euros per plaça en els camps d'intercanvi amb entitats organitzadores de camps de treball de fora de l'estat espanyol.

Article 5

El termini de presentació de sol·licituds d'aquestes subvencions és de 15 dies hàbils a comptar des de l'endemà de la publicació d'aquesta Ordre al DOGC.

Article 6

6.1 La tramitació dels expedients correspon a la Secretaria de Joventut i la resolució a la persona titular d'aquesta Secretaria.

6.2 El termini màxim per emetre i resoldre la resolució és de quatre mesos a comptar des de l'endemà de la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds.

6.3 Transcorregut el termini fixat sense que s'hagi notificat resolució expressa, s'entendrà desestimada la sol·licitud de conformitat amb l'article 94.1, regla tercera, del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, amb relació a l'article 3 de la Llei 23/2002, de 18 de novembre, d'adequació de procediments administratius en relació amb el règim de silenci administratiu i el termini de resolució i notificació.

Article 7

Les resolucions que finalitzen els procediments de subvenció es fan públiques al tauler d'anuncis de la Secretaria de Joventut, al de les coordinacions territorials de Joventut, a la web de la Secretaria de Joventut i a la web del DASC. Paral·lelament, s'ha de comunicar a les persones interessades per correu certificat si la sol·licitud ha estat acceptada o no.

Als efectes de publicitat complementària es publicaran en el DOGC les subvencions concedides de més de 3.000,00 euros.

Article 8

Contra les resolucions que posen fi als procediments de sol·licitud de subvenció objecte d'aquesta convocatòria, que no exhaureixen la via administrativa, les persones interessades poden interposar recurs d'alçada davant l'òrgan que ha dictat l'acte o davant la persona titular del Departament d'Acció Social i Ciutadania en un termini d'un mes des de l'endemà de la data en què es fan públiques, en els termes que estableixen els articles 114 i següents de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, sens perjudici de poder interposar qualsevol altre recurs que es consideri pertinent.

Disposició derogatòria

Aquesta Ordre deroga l'Ordre PRE/4/2006, de 4 de gener, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions a entitats per al foment i la promoció de camps de treball per a joves que es facin a Catalunya.

Disposició final

Aquesta Ordre entra en vigor el mateix dia de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Contra aquesta Ordre o les seves bases es pot interposar recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en el termini de dos mesos a comptar des del dia següent de la publicació, segons el que preveu l'article 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Barcelona, 5 de novembre de 2008

Carme Capdevila i Palau

Consellera d'Acció Social i Ciutadania

Annex 1

Bases reguladores

.1 Objecte

1.1 L'objecte de les subvencions que es regeixen per aquestes bases és el foment i la promoció de camps de treball per a joves que es facin a Catalunya com a instrument que facilita la integració de les persones joves en la societat i que promociona l'associacionisme juvenil.

1.2 Els requisits i característiques específiques dels camps de treball que poden acollir-se a aquestes subvencions es determinen ens els...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR