ORDRE SLT/226/2008, de 9 de maig, per la qual s'aproven les bases per a la concessió de subvencions per al finançament a entitats de caràcter no lucratiu que realitzin activitats adreçades al foment i al suport de la salut.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Salut
Rango de LeyOrdre

ORDRE

SLT/226/2008, de 9 de maig, per la qual s'aproven les bases per a la concessió de subvencions per al finançament a entitats de caràcter no lucratiu que realitzin activitats adreçades al foment i al suport de la salut.

La Llei 15/1990, de 9 de juliol, d'ordenació sanitària de Catalunya, modificada parcialment per la Llei 11/1995, de 29 de setembre, estableix que li correspon al Departament de Salut la determinació dels criteris, les directrius i les prioritats de les polítiques sanitàries. Aquesta Llei va consagrar un nou model d'ordenació sanitària, basat en la eficàcia i eficiència de l'organització sanitària i en la integració de serveis, preveient l'existència d'un Pla de Salut, com a eina essencial per a la planificació del sistema de salut, i per a la determinació de les directrius de les actuacions que cal dur a terme.

El Decret 303/2004, de 25 de maig, de modificació de la denominació del Departament de Sanitat i Seguretat Social per la de Departament de Salut, va suposar no només un canvi etimològic sinó l'orientació cap a la creació d'un nou model basat en la promoció de la salut i la prevenció de la malaltia en la sanitat catalana, vertebrat en tres eixos: la salut pública, l'atenció sanitària i l'atenció a la dependència, que va comportar la delimitació d'uns òrgans i unes funcions per assolir els objectius d'aquest nou concepte de salut, recollits en el Decret 219/2005, d'11 d'octubre.

Dintre d'aquest marc legislatiu, el Departament de Salut, mitjançant la concessió de subvencions per finançar entitats de caràcter no lucratiu, impulsa la realització d'activitats adreçades al foment de la salut, les quals s'integren dintre d'aquest nou model sanitari adequant els recursos sanitaris, l'optimització dels mitjans econòmics i la millora de la qualitat dels serveis sanitaris per tal de protegir i millorar la salut de tots els ciutadans de Catalunya.

Així, a través de l'atorgament de subvencions i ajuts, l'Administració sanitària possibilita la participació d'entitats de caràcter no lucratiu en el nostre sistema sanitari, amb la realització d'actuacions integrades en les tres línies principals de subvencions que atorga el Departament de Salut: per al finançament d'activitats adreçades al foment i al suport de la salut, per a la prevenció i tractament de les drogodependències i per a la prevenció de la infecció pel VIH/sida.

Ateses les normes bàsiques que estableixen la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, mitjançant el qual s'aprova el seu Reglament;

Atès el que regulen les mesures recollides en l'Acord de Govern de la Generalitat de Catalunya de 17 de juliol de 2007, per a la facilitació de tràmits a l'activitat econòmica i empresarial i la simplificació de les seves relacions amb l'Administració, i els articles 92 i 93.b) del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya;

Atesos els informes previs de l'Assessoria Jurídica i de la Intervenció Delegada del Departament de Salut;

En ús de les facultats que em són conferides d'acord amb l'article 12 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article únic

S'aproven les bases reguladores de la concessió de subvencions per part del Departament de Salut per al finançament a entitats de caràcter no lucratiu que realitzin activitats adreçades al foment i al suport de la salut, d'acord amb les línies d'activitat subvencionables que figuren a l'annex d'aquesta Ordre.

Disposició derogatòria

Es deroga l'Ordre SLT/145/2006, de 30 de març, per la qual s'aproven les bases reguladores de la concessió de subvencions per al finançament a entitats de caràcter no lucratiu que realitzin activitats adreçades al foment i al suport de la salut (DOGC núm. 4608, de 5.4.2006).

Disposició final única

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 9 de maig de 2008

Marina Geli i Fàbrega

Consellera de Salut

Annex

Bases

.1 Objecte de les subvencions

L'objecte de les subvencions és el finançament a entitats de caràcter no lucratiu que realitzin activitats adreçades al foment i al suport de la salut, en qualsevol cas, no substitutives de prestacions assistencials.

.2 Línies de subvencions

2.1 Accions de suport a entitats representatives dels interessos dels i de les pacients o de les seves famílies.

2.2 Accions vinculades a línies estratègiques del Departament de Salut.

2.2.1 Pla director d'oncologia.

2.2.2 Pla director d'immigració.

2.2.3 Pla director de malalties de l'aparell circulatori.

2.2.4 Pla director sociosanitari.

2.2.5 Pla director de salut mental i addiccions.

2.2.6 Pla director de malalties reumatològiques i de l'aparell locomotor.

2.2.7 Programa de la sida.

2.2.8 Programa de drogodependències.

2.2.9 Dona i salut.

2.2.10 Malalties minoritàries.

2.3 Actuacions en el camp de la promoció i protecció de la salut i en l'àmbit de les malalties emergents.

Les despeses objecte de subvenció s'ajustaran, en qualsevol cas, al pressupost de l'activitat presentada i a la naturalesa de la partida pressupostària amb càrrec a la qual s'atorgui la subvenció, i s'ha de tractar de despeses corrents d'acord amb la normativa pressupostària.

.3 Beneficiaris/àries

3.1 Poden sol·licitar les subvencions entitats sense caràcter lucratiu que desenvolupin activitats incloses en l'objecte de les línies assenyalades a la base 2.

3.2 Una mateixa entitat podrà presentar-se a més d'una línia de subvenció si es tracta de projectes diferents en cada línia.

3.3 Per a l'obtenció d'aquestes subvencions, les entitats sol·licitants hauran de complir els requisits següents:

3.3.1 Les activitats que constitueixen l'objecte de l'entitat s'han de poder incloure en l'activitat subvencionable i en la línia en base a la qual es demana la subvenció.

3.3.2 L'entitat ha d'haver-se constituït com a mínim amb dos anys d'antelació a la data de publicació de la convocatòria, excepte en el cas de federacions i confederacions, que podran ser més recents, però hauran de ser constituïdes per entitats d'almenys dos anys d'antiguitat.

3.3.3 Comptar amb l'estructura adequada per gestionar les activitats previstes en els programes presentats.

3.3.4 En el cas que l'entitat tingui 50 o més persones en plantilla, donar compliment al que estableix l'article 38 de la Llei 13/1982, de 7 d'abril, d'integració social dels minusvàlids, i si escau, el Reial decret 364/2005, de 8 d'abril.

3.3.5 Complir els requisits que estableixen els articles 32.1, 32.3 i 36.4 de la Llei 1/1998, de 7 de gener, de política lingüística.

3.2.6 Estar al corrent de les obligacions tributàries davant l'Estat i la Generalitat i de les obligacions davant la Seguretat Social.

3.3.7 No trobar-se en cap de les circumstàncies previstes a l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre.

3.3.8 No haver estat sancionada per resolució ferma, durant els últims tres anys, per la comissió d'una infracció greu en matèria d'integració laboral de persones discapacitades o molt greu en matèria de relacions laborals o en matèria de prevenció de riscos laborals, de conformitat amb el Text refós de la Llei sobre infraccions i sancions de l'ordre social, aprovat pel Reial decret legislatiu 5/2000, de 4 d'agost.

3.3.9 Disposar dels mitjans humans i materials necessaris i tenir assignats els recursos econòmics necessaris per a la realització de l'activitat de prevenció de riscos laborals a l'empresa, d'acord amb el que disposa la Llei 31/1995, de 8 de novembre, sobre prevenció de riscos laborals, i el reglament de serveis de prevenció.

El compliment d'aquests requisits s'acreditarà mitjançant l'aportació de la documentació establerta a la base 6.

.4 Quantia i aplicació pressupostària

4.1 La quantitat màxima destinada a aquestes subvencions i l'aplicació o aplicacions pressupostàries a les quals s'han d'imputar seran les que es determinin en la convocatòria corresponent.

4.2 La quantia de cada subvenció es determinarà individualment, en funció de la línia d'activitat per a la qual se sol·licita i d'acord amb els criteris que s'estableixen a la base 9, sense que, en cap cas, aïlladament o en concurrència amb subvencions atorgades per altres institucions públiques o privades, nacionals o internacionals, pugui superar el cost de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR