ACORD GOV/147/2008, de 9 de setembre, sobre la declaració d'urgent ocupació dels béns i drets afectats pel Projecte constructiu dels col·lectors en alta del Far d'Empordà, al terme municipal del Far d'Empordà.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Medi Ambient i Habitatge
Rango de LeyAcord

ACORD

GOV/147/2008, de 9 de setembre, sobre la declaració d'urgent ocupació dels béns i drets afectats pel Projecte constructiu dels col·lectors en alta del Far d'Empordà, al terme municipal del Far d'Empordà.

L'Agència Catalana de l'Aigua en data 11 de desembre de 2007 ha dictat una Resolució que aprova l'expedient d'informació pública i tècnica i definitivament de l'esmentat projecte, i la relació de béns i drets afectats per l'execució d'aquestes obres.

Ja que el projecte d'obres i serveis aprovat contenia la llista de béns i drets de necessària ocupació, aquesta aprovació comporta, de conformitat amb la legislació vigent, la declaració d'utilitat pública de les obres i la necessitat d'ocupació dels béns i drets afectats en l'execució d'aquestes, als efectes d'expropiació forçosa i imposició de servituds.

En data 10 de juliol de 2008, la Conselleria de Medi Ambient i Habitatge sol·licita que es declari urgent l'ocupació dels béns i drets afectats, als efectes previstos a l'article 52 de la Llei d'expropiació forçosa.

Transcorregut el termini de la dita informació pública, s'ha presentat una al·legació al projecte per part de quatre propietaris particulars.

Així mateix, s'ha de fer palès que hi ha consignació pressupostària per a l'esmentada actuació ja que ha estat programada dins el pressupost d'inversions corresponent a l'exercici 2008, havent-hi partida pressupostària amb una dotació suficient per fer front al pagament de les indemnitzacions a satisfer als titulars dels béns i drets afectats per l'execució de les obres previstes a l'esmentat projecte.

Atès que el procediment excepcional previst en l'article 52 de la Llei d'expropiació forçosa està justificat per les circumstàncies que hi concorren i que es detallen a continuació.

L'actuació de referència, que forma part del Programa de Sanejament d'Aigües Residuals Urbanes 2005, és imprescindible per escometre amb urgència els plans de descontaminació de les aigües residuals tant domèstiques com industrials assimilades a urbanes, generades pels nuclis urbans de l'Oliva i el Far d'Empordà, ja que actualment s'aboquen al medi sense un tractament suficient.

Mitjançant l'execució de 1.093 m de xarxa de col·lectors projectada juntament amb l'estació de bombament i la resta d'obres complementàries, es possibilitarà aconseguir una important i imprescindible millora sanitària i mediambiental, tant de l'entorn general del Far d'Empordà com de la qualitat de les aigües i de la conca de la Muga.

...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR