ORDRE ICT/105/2002, de 22 de març, per la qual s'aproven les bases i s'obre la convocatòria per a la concessió de subvencions destinades a les organitzacions de consumidors i usuaris que duen a terme activitats d'informació i defensa dels consumidors i usuaris (codi d'ajut Z02).

SecciónDisposicions Generals
EmisorAgència D'Avaluació de Tecnològia i Recerca Mèdiques
Rango de LeyOrdre

ORDRE ICT/105/2002, de 22 de març, per la qual s'aproven les bases i s'obre la convocatòria per a la concessió de subvencions destinades a les organitzacions de consumidors i usuaris que duen a terme activitats d'informació i defensa dels consumidors i usuaris (codi d'ajut Z02).

La Llei 3/1993, de 5 de març de l'estatut del consumidor de Catalunya, estableix que el Govern ha de fomentar les organitzacions i les associacions per a la defensa i la representació dels interessos dels consumidors com a vehicle idoni per a la seva protecció, i els ha de donar suport.

En conseqüència, i atès el que estableix el capítol 9 del Decret legislatiu 1/1994, de 13 de juliol, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

1.1 S'obre la convocatòria per a la concessió de subvencions destinades a les organitzacions de consumidors i usuaris que duen a terme activitats d'informació i defensa dels consumidors i usuaris durant l'any 2002.

1.2 El termini màxim de presentació de sol·licituds serà de quinze dies a comptar de l'endemà de la publicació d'aquesta Ordre al DOGC.

Article 2

S'aproven les bases que hauran de regir aquesta convocatòria, les quals figuren a l'annex d'aquesta Ordre.

Article 3

Les subvencions destinades aniran a càrrec de la partida pressupostària 20.05.481.2002 per un import màxim de 360.607,26 euros (codi d'ajut Z02).

Disposició derogatòria

Queda derogada l'Ordre de 6 de febrer de 2001, d'aprovació de les bases que regiran la concessió de subvencions destinades a les organitzacions de consumidors i usuaris que duen a terme activitats d'informació i defensa dels consumidors i usuaris, modificada per l'Ordre de 27 de juliol de 2001.

Disposicions finals

-1 Per als exercicis següents la convocatòria de terminis de presentació de sol·licituds i justificació de la despesa s'anunciaran mitjançant ordre del conseller d'Indústria, Comerç i Turisme.

-2 Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al DOGC.

Barcelona, 22 de març de 2002

Antoni Subirà i Claus

Conseller d'Indústria, Comerç i Turisme

Annex

-1 Objecte de la subvenció

Ajudar a les organitzacions de consumidors i usuaris que duguin a terme activitats d'informació i defensa dels consumidors i usuaris durant l'exercici establert en cada convocatòria.

-2 Beneficiaris

Poden ser beneficiaries d'aquestes subvencions les organitzacions de consumidors constituïdes d'acord amb la Llei 3/1993, de l'estatut del consumidor, que estiguin inscrites a la Secció general del Registre d'organitzacions de consumidors i usuaris de Catalunya i que estiguin al corrent del compliment de les seves obligacions envers el Registre esmentat, cosa que acreditarà la Direcció General de Consum i Seguretat Industrial.

D'acord amb el que estableix l'article 16 de la Llei 3/1993, de l'estatut del consumidor, no es poden beneficiar dels ajuts les organitzacions de consumidors en què concorrin algunes de les circumstàncies següents:

  1. Que tinguin entre els seus membres persones jurídiques amb finalitat de lucre.

  2. Que rebin ajuts de qualsevol classe d'empreses subministradores de béns, productes o serveis destinats als consumidors, de les agrupacions que representen o d'entitats relacionades amb les empreses esmentades. A aquests efectes, d'acord amb l'article 3 del Decret 23/1998, de 4 de febrer, no es consideren ajuts les actuacions següents:

    Les aportacions esporàdiques per portar a terme actuacions d'interès general per als consumidors conjuntament amb les organitzacions de consumidors i usuaris. Les retribucions o els pagaments que facin les empreses a les organitzacions de consumidors pels treballs, estudis o altres tasques que en matèria de defensa dels consumidors i usuaris...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR