ORDRE GAP/411/2005, de 18 d'octubre, de convocatòria d'ajuts per a estades a comunitats catalanes de l'exterior i d'aprovació de les bases.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governacio i Administracions Publiques
Rango de LeyOrdre

ORDRE

GAP/411/2005, de 18 d'octubre, de convocatòria d'ajuts per a estades a comunitats catalanes de l'exterior i d'aprovació de les bases.

El Departament de Governació i Administracions Públiques mitjançant la Secretaria de Cooperació Exterior i en el marc de les activitats de promoció exterior de la cultura catalana, vol fomentar la participació dels catalans que viuen a Catalunya en les activitats que realitzen les comunitats catalanes de l'exterior, mitjançant la concessió d'ajuts per fer estades a diferents comunitats catalanes.

L'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca va ser creada per la Llei 7/2001, de 31 de maig, amb l'objectiu d'executar els programes de beques, de préstecs, de subvencions i d'altres activitats de foment de l'estudi universitari, de la recerca científica i tècnica i de la innovació tecnològica a Catalunya. L'article 6.5 dels estatuts de l'Agència, preveuen la possibilitat de gestionar convocatòries de beques d'altres departaments de la Generalitat.

En data 13 d'octubre de 2005, el Departament de Governació i Administracions Públiques i l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca han signat un conveni de col·laboració i encàrrec de gestió pel qual l'Agència gestionarà els ajuts que convoqui el Departament de Governació i Administracions Públiques per a l'estada de joves graduats catalans a les comunitats catalanes a l'exterior. En virtut d'aquest conveni el Departament de Governació i Administracions Públiques ha transferit a l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca 100.000 euros destinats a finançar les beques.

Així mateix, el Consell Interuniversitari de Catalunya, òrgan col·legiat del Departament d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació, col·labora en aquest programa d'ajuts, amb la voluntat de fomentar l'accés a les universitats públiques de Catalunya de persones que resideixen a l'exterior de Catalunya.

Per tot això,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases reguladores de les beques per a estades a comunitats catalanes de l'exterior, que s'estableixen en l'annex 1 d'aquesta convocatòria.

Article 2

2.1 Convocar 9 beques, una per a cada comunitat, per a estades a les comunitats catalanes següents:

Casal dels Catalans a Califòrnia.

Orfeó Català de Mèxic.

Casal dels Països Catalans de Toronto.

Casal de Catalunya de Buenos Aires.

Centre Català de Mendoza.

Casal Català de Montevideo.

Casal Català de Quito.

Casal Català de Brussel·les.

Centre Català de Lausana.

2.2 Les beques previstes en aquesta convocatòria es regeixen per les bases reguladores que es publiquen a l'annex 1 d'aquesta Ordre; pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, i per la resta de la normativa vigent aplicable.

2.3 El pagament d'aquestes beques, per un import màxim de 120.000 euros es distribueix de la següent manera:

100.000 euros aportats pel Departament de Governació i Administracions Públiques que han estat transferits a l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca.

20.000 euros a càrrec de la partida pressupostària 480.0001 de l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca.

2.4 El termini de presentació de sol·licituds és d'un mes, a comptar de l'endemà de la data de publicació de la convocatòria. Si la data de finalització del termini coincideix en dissabte o festiu, s'entendrà finalitzat el dia hàbil següent.

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al DOGC.

Barcelona, 18 d'octubre de 2005

Joan Carretero i Grau

Conseller de Governació

i Administracions Públiques

Annex 1

Bases

.1 Objecte

1.1 Aquesta convocatòria té per objecte la concessió de beques per a estades a les diferents comunitats catalanes de l'exterior que s'especifiquen a la convocatòria, per tal de dur a terme activitats culturals, participatives, associatives i de lleure, col·laborar en la seva dinamització, i promoure el coneixement de les universitats públiques de Catalunya a les persones que resideixen a l'estranger.

1.2 El contingut i activitats a realitzar, l'import de cada beca, i els requisits específics d'adjudicació, s'estableixen en l'annex 2 d'aquesta convocatòria.

.2 Beneficiaris

Poden ser beneficiaris de les beques els diplomats o llicenciats universitaris amb veïnatge civil a Catalunya que reuneixin els requisits següents:

Haver obtingut el títol universitari entre els cursos acadèmics 1999-2000 i 2004-2005, ambdós inclosos.

Tenir coneixement suficient de l'idioma del país de destinació, d'acord amb el que s'especifica a l'annex 2.

.3 Durada

La durada de cada una de les estades és de nou mesos, a comptar de la data d'arribada al país de destinació. El període d'inici de cada una les estades s'especifica en l'annex 2.

.4 Sol·licitud

4.1 Presentació.

Les persones interessades en obtenir una beca hauran de presentar una sol·licitud dirigida a l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca a la Via Laietana, 28, 2a planta, 08003 de Barcelona.

El model normalitzat de sol·licitud es pot obtenir a les dependències de l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca, del Departament d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació i de la Secretaria de Cooperació Exterior del Departament de Governació i Administracions Públiques, i a les pàgines web: http://www.gencat.net/agaur, http://www.casalscatalans.net, http://www.gencat.net/dursi.

Les sol·licituds es podran presentar a les dependències de l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca o a qualsevol dependència administrativa, d'acord amb el que estableix l'article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

4.2 Contingut i documentació.

Els sol·licitants únicament podran presentar sol·licitud per a l'estada a una de les comunitats catalanes de l'exterior que consten a la convocatòria. En cas que es presenti més d'una sol·licitud o per a més d'una comunitat catalana s'entendrà que el sol·licitant opta o bé per la primera sol·licitud que tingui entrada al...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR