ORDRE ECF/329/2010, de 9 de juny, per la qual s'obre la convocatòria de concurs públic per a l'adjudicació d'autorització d'instal·lació de parcs eòlics a les zones de desenvolupament prioritari, i se n'aproven les bases.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Economia i Finances
Rango de LeyOrdre

ORDRE a.link { text-decoration: none; color: #006699; font-size: 11px; font-family: Arial; font:bold}a.link:hover { text-decoration: underline; color: #006699; font-size: 11px;font-family: Arial;}a.document { text-decoration: none; color: #FFFFFF; font-size: 13px; font-family: Arial;}a.document:hover { text-decoration: underline; color: #666666; font-size: 13px; font-family: Arial;}a.text_document { text-decoration: underline; color: #006699; font-size: 12px; font-family: Arial; font:bold}a.text_document:visited {color: purple; text-decoration: underline;font-size:12px;font-family: Arial; font:bold}DIV.cap { text-decoration: none; color: #000000; font-size: 22px; font-family: Arial; font:bold}DIV.titol { text-decoration: none; color: #990000; font-size: 15px; font-family: Arial; font:bold}DIV.sumari { text-decoration: none; color: #990000; font-size: 14px; font-family: Arial; font:bold}DIV.departament { text-decoration: none; color: #990000; font-size: 14px; font-family: Arial; font:bold}DIV.text_document { text-decoration: none; color: #000000; font-size: 12px; font-family: Arial;} Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya DOGC núm. 5649 - 14/06/2010 var now = new Date(); var i=0;i = NumDiari.indexOf('5649');if (i>=0) {document.write(" Imatge del document en format PDF ");} [ Sumari || Índex del sumari || Diaris Oficials disponibles || Inici ] DEPARTAMENT D'ECONOMIA I FINANCES ORDRE ECF/329/2010, de 9 de juny, per la qual s'obre la convocatòria de concurs públic per a l'adjudicació d'autorització d'instal·lació de parcs eòlics a les zones de desenvolupament prioritari, i se n'aproven les bases. (Pàg. 45638) ORDRE

ECF/329/2010, de 9 de juny, per la qual s'obre la convocatòria de concurs públic per a l'adjudicació d'autorització d'instal·lació de parcs eòlics a les zones de desenvolupament prioritari, i se n'aproven les bases.

Mitjançant el Decret 147/2009, de 22 de setembre, pel qual es regulen els procediments administratius aplicables per a la implantació de parcs eòlics i instal·lacions fotovoltaiques a Catalunya, es varen establir els requisits per a la instal·lació de parcs eòlics i es varen definir els criteris energètics, ambientals, urbanístics i paisatgístics que han de regir en la instal·lació dels parcs eòlics.

Així mateix, per Acord de Govern d'1 de juny de 2010, s'ha aprovat la determinació de les zones de desenvolupament prioritari (ZDP) de parcs eòlics, amb el acompliment previ de la tramitació establerta per l'article 5 del Decret 147/2009, de 22 de setembre.

D'acord amb l'article 5.5 de l'esmentat Decret, l'òrgan competent en matèria d'energia ha de publicar al DOGC i al BOE l'ordre per la qual s'obre la convocatòria del corresponent concurs per a l'adjudicació d'autorització d'instal·lació de parcs eòlics a cadascuna de les zones de desenvolupament prioritari i se n'aproven les bases d'aquest concurs.

Vist l'informe previ de l'Assessoria Jurídica, a proposta de la Direcció General d'Energia i Mines, i en ús de les atribucions que em són conferides, d'acord amb l'article 39.3 de la Llei 13/2008, de 5 de novembre, de la presidència i del Govern i d'acord amb el que disposen els articles 12 i 61 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Objecte

1.1 Obrir la convocatòria de concurs públic per a l'adjudicació d'autorització d'instal·lació de parcs eòlics a cadascuna de les zones de desenvolupament prioritari aprovades per l'Acord de Govern d'1 de juny de 2010 publicat al DOGC número 5644, de 7 de juny de 2010.

1.2 Aprovar les bases reguladores que han de regir aquesta convocatòria, les quals consten a l'annex d'aquesta Ordre.

1.3 Les zones de desenvolupament prioritari es poden consultar a través de la pàgina web del Departament d'Economia i Finances (http://www.gencat.cat/economia) i de l'Institut Català d'Energia (http://www.gencat.cat/icaen)

1.4 La potència màxima que es tramita a l'empara d'aquesta ordre serà de 769 megawatts. L'esmentada potència es distribueix en les següents zones de desenvolupament prioritari, en les que serà possible presentar projectes de parcs eòlics de conformitat a aquesta Ordre, i que són:

ZDP Potència màxima (MW)
ZDP I Alt Empordà 180 MW
ZDP II Segarra i Conca de Barberà 186 MW
ZDP III Alt Penedès i Alt Camp 33 MW
ZDP V Ribera d'Ebre i Baix Camp 120 MW
ZDP VI Segrià i Ribera d'Ebre 60 MW
ZDP VII Terra Alta 90 MW
ZDP VIII Anoia i Segarra 100 MW
1.5 La informació corresponent a la divisió geogràfica de les ZDP es pot consultar a la pàgina web del Departament d'Economia i Finances (http://www.gencat.cat/economia) i de l'Institut Català d'Energia (http://www.gencat.cat/icaen)
Article 2

Es faculta l'Institut Català d'Energia a realitzar les actuacions de gestió previstes a les bases d'aquesta Ordre.

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al DOGC.

Contra aquesta Ordre, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar recurs contenciós administratiu, davant la sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en el termini de dos mesos comptats de l'endemà de la publicació al DOGC, d'acord amb el que estableixen els articles 10 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, sens perjudici que es pugui interposar qualsevol altre recurs que sigui procedent.

Així mateix, es pot interposar potestativament recurs de reposició, previ al recurs contenciós administratiu, davant l'òrgan que dicta aquest acte, en el termini d'un mes comptat de l'endemà de la publicació al DOGC, segons el que disposen els articles 116 i 117 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, o qualsevol altre recurs que considerin convenient per a la defensa dels seus interessos.

Barcelona, 9 de juny de 2010

Antoni Castells

Conseller d'Economia i Finances

Annex

Bases reguladores

—1 Objecte del concurs

Aquest concurs té com a objecte l'adjudicació d'autorització d'instal·lació de parcs eòlics a cadascuna de les zones de desenvolupament prioritari que han estat determinades mitjançant l'Acord de Govern d'1 de juny de 2010, publicat al DOGC núm. 5644, de 7 de juny de 2010, i que es poden consultar a la pàgina web del Departament d'Economia i Finances (http://www.gencat.cat/economia) i de l'Institut Català d'Energia (http://www.gencat.cat/icaen).

—2 Sol·licitants

2.1 Poden presentar-se a aquest concurs totes aquelles persones físiques o jurídiques, interessades en la instal·lació d'un parc eòlic en el territori de la Comunitat Autònoma de Catalunya, que compleixin amb els requisits fixats en les bases d'aquesta Ordre i en el Decret 147/2009, de 22 de setembre, pel qual es regulen els procediments administratius aplicables per a la implantació de parcs eòlics i instal·lacions fotovoltaiques a Catalunya.

2.2 Cada sol·licitant o promotor podrà presentar una única sol·licitud per cada una de les zones de desenvolupament prioritari, que podran incloure diversos projectes d'instal·lació d'energia eòlica sempre fins el màxim de potència eòlica de cada Zona segons l'article 1.4 de l'Ordre. Tampoc podrà presentar una altra sol·licitud conjuntament amb altres societats si ho ha fet individualment, ni figurar en més d'una presentació conjunta. En cas de fer-ho serà causa de la no admissió de totes les sol·licituds subscrites per aquest.

2.3 Les empreses pertanyents a un mateix grup de societats únicament podran presentar una sol·licitud per cada una de les zones de desenvolupament prioritari. En cas que en una mateixa Zona s'incomplís aquesta prohibició, s'inadmetran totes les sol·licituds presentades per empreses del mateix grup.

—3 Documentació que es facilitarà als sol·licitants

Des del dia de la publicació d'aquesta Ordre, les persones interessades en presentar-se al concurs, podran examinar a la pàgina web del Departament d'Economia i Finances (http://www.gencat.cat/economia) i de l'Institut Català d'Energia (http://www.gencat.cat/icaen), la documentació prevista a l'article 5.2 del Decret 147/2009, i que tot seguit es detalla:

  1. Informe del departament competent en matèria d'energia sobre el potencial eòlic de la zona, d'acord amb el Pla de l'energia a Catalunya 2006-2015 i sobre la solució tècnica adoptada per evacuar l'energia elèctrica produïda, tenint en compte la capacitat d'evacuació en cada nus de la xarxa de transport o de distribució elèctrica.

  2. Informe elaborat pel departament competent en matèria de medi ambient sobre l'adequació de la Zona a les previsions del Mapa d'implantació ambiental de l'energia eòlica a Catalunya.

  3. Informe elaborat pel departament competent en matèria de política territorial i obres públiques sobre la viabilitat urbanística i paisatgística de la zona.

  4. Informe elaborat pel departament competent en matèria de cultura sobre els espais de la ZDP que poden veure's afectats per la protecció del patrimoni cultural.

  5. Memòria justificativa per a la proposta d'acord pel qual s'aprova la determinació de les zones de desenvolupament prioritari (ZDP) de parcs eòlics.

    —4 Presentació de sol·licituds

    4.1 La sol·licitud es presentarà en suport paper, d'acord amb el model normalitzat que s'acompanya a l'annex 1 d'aquestes bases, i que es pot obtenir a la pàgina web de l'Institut Català d'Energia (http://www.gencat.cat/icaen).

    4.2 La documentació relativa a l'apartat 5 d'aquestes bases, així com la instància de sol·licitud, es presentarà en suport paper. La resta de documentació recollida a l'apartat 6 d'aquestes bases es presentarà en suport paper i format digital tractable. L'esmentada documentació, llevat de la instància, haurà de presentar-se en vuit sobres degudament tancats de manera que se'n garanteixi la seva confidencialitat fins al moment de finalització del termini de presentació de les sol·licituds, i signats pel licitador cas...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR