ORDRE PTO/142/2008, de 26 de març, per la qual es creen fitxers que contenen dades de caràcter personal tractades pel Consorci de l'Observatori del Paisatge.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Politica Territorial i Obres Publiques
Rango de LeyOrdre

ORDRE

PTO/142/2008, de 26 de març, per la qual es creen fitxers que contenen dades de caràcter personal tractades pel Consorci de l'Observatori del Paisatge.

El Consorci de l'Observatori del Paisatge .constituït mitjançant Acord de Govern de 30 de novembre de 2004- està integrat per la Generalitat de Catalunya, mitjançant el Departament de Política Territorial i Obres Públiques, la Universitat de Girona, la Universitat de Lleida, la Universitat Rovira i Virgili, la Universitat de Barcelona, la Universitat Oberta de Catalunya, la Universitat Politècnica de Catalunya, la Universitat Autònoma de Barcelona, la Diputació de Barcelona, la Diputació de Girona, la Diputació de Tarragona, la Diputació de Lleida, la Federació de Municipis de Catalunya, l'Associació Catalana de Municipis i Comarques, l'Ajuntament d'Olot, el Col·legi d'Arquitectes de Catalunya, el Col·legi de Geògrafs, el Col·legi d'Enginyers de Monts/Forests de Catalunya, el Col·legi d'Enginyers Agrònoms de Catalunya, el Col·legi d'Enginyers de Camins, Canals i Ports de Catalunya, el Col·legi de Biòlegs de Catalunya, el Col.legi d'Ambientòlegs de Catalunya, el Col.legi de Geòlegs de Catalunya, el Col.legi d'Enginyers Tècnics Agrícoles i Perits Agrícoles i la Fundació Territori i Paisatge.

D'acord amb l'article 3 dels estatuts del Consorci, les funcions específiques del Consorci són, entre d'altres, la realització de publicacions sobre polítiques de paisatge, impulsar campanyes de sensibilització de caràcter social respecte al paisatge, estimular la col·laboració científica i acadèmica, el seguiment de les iniciatives europees i ésser un centre altament especialitzat de documentació, hemeroteca i biblioteca. Aquestes funcions responen a la finalitat establerta a l'article 13.1 de la Llei 8/2005, de 8 de juny, de protecció, gestió i ordenació del paisatge, que configura l'Observatori del Paisatge com una entitat de suport i col·laboració amb l'administració de la Generalitat en totes les qüestions relacionades amb l'elaboració, l'aplicació i la gestió de les polítiques de paisatge.

El Consorci de l'Observatori del Paisatge requereix, per a l'exercici de les funcions ressenyades i a fi de donar compliment a les seves obligacions legals, tractar dades de caràcter personal de les persones que s'hi relacionen.

De conformitat amb l'article 20 de La Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, la creació de fitxers de les administracions públiques .entre les quals s'inclouria el Consorci- només pot fer-se mitjançant una disposició general publicada al diari oficial corresponent.

Pel que fa a la regulació dels fitxers mitjançant una ordre departamental, la disposició addicional tercera de la Llei 5/2002, de 19 d'abril, de l'Agència Catalana de Protecció de Dades, habilita els consellers i les conselleres de la Generalitat, dins l'àmbit de les competències respectives, per a la creació, la modificació i la supressió, mitjançant ordre, dels fitxers que siguin pertinents.

Pel que fa a la seguretat de les dades personals, el Reial decret 994/1999, d'11 de juny, aprova el Reglament de mesures de seguretat dels fitxers automatitzats que continguin dades de caràcter personal i n'estableix tres nivells: bàsic, mitjà i alt.

L'article 156 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, aprovat mitjançant la Llei orgànica 6/2006, de 19 de juliol, disposa que correspon a l'Administració de la Generalitat la competència executiva en matèria de protecció de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR